Ο Putin κατά της Δύσης: Μας κλέψατε, θα τιμωρηθείτε...!!!

Ο Putin κατά της Δύσης: Μας κλέψατε, θα τιμωρηθείτε - Ωθείτε τον κόσμο στο σημείο χωρίς επιστροφή - Οι όροι για τη λήξη του πολέμου 

 Δριμεία επίθεση στην Δύση,

την οποία κατηγόρησε για κλοπή και αρπαγή των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, προειδοποίησε πως η αρπαγή αυτή, δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητη και αναπάντητη και τόνισε ότι ο κόσμος έχει πλησιάσει στο σημείο ... χωρίς επιστροφή.
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αυτές είναι που υπονομεύουν τη στρατηγική σταθερότητα στον κόσμο, επισήμανε πως η Ευρώπη εάν θέλει να παραμείνει ως ένα από τα κέντρα του κόσμου, θα πρέπει να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία, διαμηνύοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για αυτό και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός θα έβρισκαν τρόπο να επιλύσουν τη μεταξύ τους σύγκρουση, αν δεν παρεμβάλλονταν οι πολιτικές της Δύσης.
Στο πλαίσιο αυτό ο Putin υποστήριξε ότι έχει δώσει εντολή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να διευκολύνει τις συμφωνίες για τη διαμόρφωση ενός ευρασιατικού συστήματος ασφαλείας ενώ αναφέρθηκε στους όρους που βάζει η Ρωσία προκειμένου να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για το τέλος του πολέμου.
Όπως είπε, τα εδάφη που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ στην Ουκρανία, αναφέροντας πως οι διαπραγματεύσεις μπορεί να αρχίσουν μόλις αποχωρήσουν από Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia τα ουκρανικά στρατεύματα.

Οι όροι για το τέλος του πολέμου

Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε πως οι όροι που θέτει η Ρωσία για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία είναι να αποσυρθούν πλήρως και οριστικά τα ουκρανικά στρατεύματα από ολόκληρη την επικράτεια των περιοχών της Kherson, της Zaporizhia και των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν πλήρως από τις Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk, από τις περιοχές Kherson και Zaporizhia.
Kαι εφιστώ την προσοχή σε αυτό: από ολόκληρη την επικράτεια αυτών των περιοχών, δηλαδή από τα διοικητικά όρια των περιοχών αυτών όπως ήταν κατά την είσοδό τους στην Ουκρανία.
Μόλις το Κίεβο δηλώσει ότι είναι έτοιμο για μια τέτοια απόφαση και αρχίσει την πραγματική απόσυρση των στρατευμάτων του από αυτές τις περιοχές, και επίσης ενημερώσει επίσημα την εγκατάλειψη των σχεδίων του για ένταξη στο ΝΑΤΟ, εμείς από την πλευράς μας, αμέσως, το ίδιο λεπτό, θα ακολουθήσει διαταγή για κατάπαυση του πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων» υπογράμμισε ο Putin, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί με διεθνείς συνθήκες το status της Κριμαίας, της Σεβαστούπολης, της Kherson, της Zaporizhia και των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk.

Ρεαλιστική ειρηνευτική πρόταση

«Η Ρωσία κάνει άλλη μια ρεαλιστική ειρηνευτική πρόταση στο Κίεβο»
υποστήριξε ο Putin αναφέροντας πως η Μόσχα δεν προτείνει το πάγωμα της σύγκρουσης, αλλά τον τερματισμό της.
«Η Ρωσία δεν χρειάζεται μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία αλλά μια πλήρη επίλυση της σύγκρουσης.
Η ουσία της πρότασης μας δεν αφορά κάποιου είδους προσωρινή ανακωχή ή εκεχειρία, όπως θέλει η Δύση για να αντικαταστήσει απώλειες, να επανεξοπλίσει το καθεστώς του Κιέβου και να το ετοιμάσει για μια νέα επίθεση.
Επαναλαμβάνω, δεν μιλάμε για το πάγωμα της σύγκρουσης αλλά για το οριστικό του τέλος» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας πως η Ρωσία θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για το τέλος του πολέμου, η Ουκρανία να είναι ένα ουδέτερο, αδέσμευτο και απαλλαγμένο από πυρηνικά κράτος καθώς και ότι θα πρέπει παράλληλα να αρθούν και όλες οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.

Περαιτέρω αιματοκύλισμα αλλά και άλλοι... όροι

«Εάν το Κίεβο και η Δύση αρνηθούν αυτή τη νέα ειρηνευτική πρόταση, τότε οι επόμενοι όροι θα είναι διαφορετικοί» προειδοποίησε ο Putin, ο οποίος σημείωσε ότι η απόρριψη της πρότασης αυτής, συνεπάγεται περαιτέρω αιματοκύλισμα για το οποίο, την ευθύνη θα φέρουν Ουκρανία και Δύση.

Αδύνατη οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς εμάς

Αναφερόμενος στην επικείμενη Διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία ο Putin είπε ότι είναι αδύνατο να υπάρξει μια συμφωνία για την Ουκρανία, εάν δεν συμμετέχει στις συνομιλίες και η Ρωσία.
«Χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, χωρίς έναν ειλικρινή διάλογο με αυτήν, είναι αδύνατο να υπάρξει μια συμφωνία για την Ουκρανία» είπε ο Putin, τονίζοντας ότι στη Διάσκεψη της Ελβετίας δεν πρόκειται να συζητηθούν ουσιώδη ζητήματα όσον αφορά την ουκρανική κρίση και το μόνο που θα γίνει είναι να διατυπωθούν κατηγορίες κατά της Ρωσίας.

Για πάντα στη Ρωσία τα νέα εδάφη

Όσον αφορά την ουκρανική κρίση, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως εάν δεν είχε παρέμβει η Δύση, ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός θα είχαν βρει τρόπο να επιλύσουν τις διαφορές τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, κατέστησε σαφές ότι οι νέες περιοχές που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός και που έχουν περάσει στη Ρωσική Ομοσπονδία θα είναι για πάντα έδαφος της Ρωσίας.
«Οι κάτοικοι της περιφέρειας Kherson και της Zaporozhia εξέφρασαν τη θέση τους κατά τη διάρκεια των δημοψηφισμάτων.
Οι περιοχές Kherson και Zaporizhia, όπως και οι Λαϊκές Δημοκρατίες των Donetsk και Luhansk, έγιναν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για την παραβίαση της ενότητας του κράτους μας.
Η βούληση των κατοίκων τνα είναι με τη Ρωσία είναι ακλόνητη.
Aυτό το ζήτημα έχει κλείσει για πάντα και δεν το συζητάμε πλέον» επισήμανε ο Putin.

Πλησιάζουμε το σημείο χωρίς επιστροφή

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο «εγωισμός» και η «αλαζονεία» των δυτικών δυνάμεων έχουν οδηγήσει τον κόσμο να είναι «απαράδεκτα κοντά» στο σημείο «χωρίς επιστροφή».
«Επιτρέψτε μου επίσης να σας υπενθυμίσω ότι ήταν η Ουάσιγκτον που υπονόμευσε τη στρατηγική σταθερότητα ανακοινώνοντας μονομερή αποχώρηση από τη Συνθήκη κατά των βαλλιστικών πυραύλων», τόνισε ο Putin, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με το ΝΑΤΟ, «κατέστρεψαν» το σύστημα δεκαετιών σχετικά με την οικοδόμηση μέτρων για τον έλεγχο των όπλων στην Ευρώπη.

Ανοησίες, καμία επίθεση στην Ευρώπη

Επιπλέον, υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι οι Βρυξέλλες φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Ρώσος ηγέτης επέκρινε επίσης τις πρόσφατες εικασίες για τα υποτιθέμενα σχέδια της Μόσχας να «επιτεθεί» στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές «ανοησίες».

Παράνομα πρόεδρος ο Zelensky

Επίσης ο Putin υποστήριξε πως η εκτελεστική εξουσία στην Ουκρανία διατηρείται παράνομα από τον πρόεδρο Zelensky.
«Η εκτελεστική εξουσία στην Ουκρανία έχει σφετεριστεί και διατηρείται παράνομα, όπως συνέβη και το 2014» υπογράμμισε ο Putin.
«Στην πραγματικότητα, η τρέχουσα τραγική σελίδα στην ιστορία της Ουκρανίας άρχισε με τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας, το αντισυνταγματικό πραξικόπημα του 2014.
Επαναλαμβάνω: η πηγή του σημερινού καθεστώτος του Κιέβου είναι ένα ένοπλο πραξικόπημα, και τώρα ο κύκλος κλείνει.
Η εκτελεστική εξουσία στην Ουκρανία και πάλι, όπως το 2014, σφετερίζεται και κρατείται παράνομα, και στην πραγματικότητα είναι παράνομη» υπογράμμισε ο Putin.

Δεν λειτουργεί το δυτικό σχέδιο

Όπως είπε ο Putin, το δυτικό σχέδιο για τη διασφάλιση της ασφάλειας δεν λειτουργεί.
«Εν τω μεταξύ, κατέστη σαφές ότι το δυτικό σχέδιο, που διακηρύχθηκε ως το μόνο σωστό για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας στην Ευρώπη και τον κόσμο, δεν λειτουργεί στην πραγματικότητα» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, παραπέμποντας στην τραγωδία που υπήρξε στα Βαλκάνια και επισημαίνοντας ότι τα μακροχρόνια προβλήματα στη Γιουγκοσλαβία έχουν επιδεινωθεί λόγω της σκληρής εξωτερικής παρέμβασης.
«Ακόμα και τότε, η κύρια αρχή της διπλωματίας του ΝΑΤΟ, βαθιά λανθασμένη και αναποτελεσματική στην επίλυση περίπλοκων εσωτερικών συγκρούσεων, είχε αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας πως ήταν πάγια τακτική να κατηγορούν ένα από τα μέρη που δεν τους ήταν συμπαθές, για ρίξουν σε αυτό όλες... τις αμαρτίες και την ευθύνη.

Αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος

Η πολυπολικότητα αναδύεται στον κόσμο υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας πως οι βαθιές αλλαγές στον κόσμο και η διαμόρφωση της πολυπολικότητας εμπνέουν αισιοδοξία.
Αυτή η εικόνα του μέλλοντος είναι σε αρμονία με τις φιλοδοξίες της παγκόσμιας πλειοψηφίας υπογράμμισε ο Putin.
«Αυτές οι βαθιές συστημικές αλλαγές σίγουρα εμπνέουν αισιοδοξία και ελπίδα, γιατί η επιβεβαίωση των αρχών της πολυπολικότητας, της πολυμέρειας στις διεθνείς υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της ευρείας εκπροσώπησης, μας επιτρέπει να λύσουμε από κοινού τα πιο περίπλοκα προβλήματα προς κοινό όφελος, να οικοδομήσουμε αμοιβαία ευεργετικές σχέσεις, συνεργασία κυρίαρχων κρατών προς όφελος της ευημερίας και της ασφάλειας των λαών», είπε o Putin, υποστηρίζοντας πως «αυτή η εικόνα του μέλλοντος είναι σε αρμονία με τις φιλοδοξίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών στον κόσμο».
«Και το βλέπουμε αυτό, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για το έργο μιας τέτοιας οικουμενικής ένωσης όπως οι BRICS, που βασίζεται σε μια ειδική κουλτούρα του διαλόγου εμπιστοσύνης, της κυριαρχικής ισότητας των συμμετεχόντων και του σεβασμού ο ένας για τον άλλον» τόνισε ο Putin.

Θα διευκολύνουμε την ένταξη νέων κρατών στους BRICS

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία θα βοηθήσει στη διαδικασία της ομαλής ένταξης των νέων χωρών μελών των BRICS στις δομές εργασίας και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Kazan.
«Στο πλαίσιο της ρωσικής προεδρίας στους BRICS φέτος, θα διευκολύνουμε την ομαλή ένταξη νέων μελών της BRICS στις δομές εργασίας της ένωσης, ζητώ από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να συνεχίσουν την ουσιαστική εργασία και τον διάλογο με τους εταίρους προκειμένου να φτάσουμε στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Kazan τον Οκτώβριο με ένα σημαντικό σύνολο συμφωνημένων αποφάσεων, που θα καθορίσουν τον φορέα της συνεργασίας μας στην πολιτική και την ασφάλεια, την οικονομία και τα οικονομικά, την επιστήμη και τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τους ανθρωπιστικούς δεσμούς.
Οι δυνατότητες των BRICS θα της επιτρέψουν να γίνει τελικά ένας από τους βασικούς ρυθμιστικούς θεσμούς της πολυπολικής παγκόσμιας τάξης» υπογράμμισε ο Putin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις