ΠΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΙΚΗ...!!!

 

Μεγάλο ρήγμα στα

ανοιχτά της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσεικαταστροφικό μεγασεισμό 9 Ρίχτερ, σύμφωνα με μελέτη – και πρόκειται να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή, αναφέρει η Daily Mail. Κάπως έτσι η Αμερική θα γίνει μερική όπως προείπε ο παραγνωρισμένος μεγάλος Άγιος του καιρού μας ο Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης..

Μια υποβρύχια γραμμή ρήγματος κατά μήκος της δυτικής ακτής των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει έναν μεγασεισμό που θα ήταν πιο καταστροφικός από το «Big One» της Καλιφόρνια, αναφέρει μια νέα μελέτη.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές υποβρύχιας χαρτογράφησης, οι επιστήμονες χαρτογράφησαν τη Ζώνη Καταβύθισης Cascadia – ένα ρήγμα 600 μιλίων που εκτείνεται από τον νότιο Καναδά έως τη βόρεια Καλιφόρνια – με λεπτομέρειες που δεν έχουν ξαναδεί.

Αποκάλυψαν ότι το ρήγμα χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα αντί να είναι μια συνεχής λωρίδα όπως οι περισσότερες γραμμές ρήγματος. Η ανακάλυψη θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο καταστροφική επειδή οι τεκτονικές πλάκες μπορούν να γλιστρήσουν η μία κάτω από την άλλη, δημιουργώντας μεγαλύτερη πίεση και πιο σοβαρούς σεισμούς.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ζώνη Βύθισης Cascadia έχει τη δυνατότητα να εξαπολύσει σεισμό εννέα και πλέον Ρίχτερ.

Η Ζώνη Βύθισης Cascadia εκτείνεται κατά μήκος μιας λωρίδας 600 μιλίων του Ειρηνικού Ωκεανού στα ανοικτά των ακτών του νότιου Καναδά, της Ουάσιγκτον, του Όρεγκον και της βόρειας Καλιφόρνια. Εάν εκραγεί, θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμό 9 Ρίχτερ στην περιοχή. Οι πιο σκοτεινές περιοχές σηματοδοτούν την περιοχή που θα υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, επεκτείνοντας την ενδοχώρα όπου η καταστροφή θα ήταν πιο μέτρια

Εάν το ρήγμα σπάσει, θα μπορούσε να διαρκέσει περίπου πέντε λεπτά και να δημιουργήσει τσουνάμι ύψους 100 ποδιών, να καταστρέψει περισσότερα από μισό εκατομμύριο κτίρια και να σκοτώσει αμέτρητους ανθρώπους

Για σύγκριση, το San Andreas της Καλιφόρνια είναι έτοιμο για σεισμό έως και 8,3 Ρίχτερ.

Εάν ένας σεισμός άνω των 9 Ρίχτερ πλήξει τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι ύψους 100 ποδιών ή περισσότερο, να σκοτώσει περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και να προκαλέσει ζημιές πάνω από 80 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στο Όρεγκον και την Ουάσιγκτον.

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για καταστροφές στο Όρεγκον και την Ουάσιγκτον προειδοποιούν ότι στον απόηχο ενός τόσο μεγάλου σεισμού, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα κύμα μακροχρόνιων θανάτων λόγω ασθενειών από έκθεση σε πτώματα, πτώματα ζώων, μολυσμένο νερό και διαρροές Hazmat από εμπορικές, βιομηχανικές και οικιακές πηγές.
Μια παρόμοια ζώνη ρηγμάτων στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας ξέσπασε το 2011, δημιουργώντας έναν σεισμό μεγέθους 9 βαθμών που προκάλεσε ένα καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε τη χώρα, σκοτώνοντας σχεδόν 20.000 ανθρώπους.

Τώρα οι επιστήμονες ανησυχούν ότι μια παρόμοια καταστροφή θα μπορούσε να επηρεάσει τις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια, αναφέροντας ότι οι σεισμοί που προκαλούνται από την Cascadia συμβαίνουν περίπου κάθε 500 χρόνια, με τον τελευταίο να λαμβάνει χώρα το 1700.

«Το επαναλαμβανόμενο διάστημα για αυτή τη ζώνη καταβύθισης για μεγάλα γεγονότα είναι της τάξης των 500 ετών», είπε ο Wang.

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα συμβεί, αλλά σίγουρα, αν το συγκρίνετε με άλλες ζώνες καταβύθισης, είναι αρκετά αργά».

Τα τέσσερα τμήματα του Cascadia το καθιστούν πιο επικίνδυνο από άλλα μεγάλα ρήγματα, επειδή έχουν διαφορετικά πετρώματα και ιζήματα, με το πιο ανησυχητικό τμήμα να εκτείνεται κατά μήκος του βόρειου Όρεγκον, μέχρι την Ουάσιγκτον και τη νότια Βρετανική Κολομβία.

«Απαιτεί πολύ περισσότερη μελέτη, αλλά για μέρη όπως η Τακόμα και το Σιάτλ, θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ανησυχητικού και καταστροφικού», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Χάρολντ Τόμπιν, γεωφυσικός στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Αυτό το τμήμα του Cascadia είναι πιο επίπεδο και ομαλό από τα άλλα τρία τμήματα, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να προκαλέσει τους μεγαλύτερους σεισμούς, επεκτείνοντας περαιτέρω στις ΗΠΑ και επηρεάζοντας όλες τις παράκτιες κοινότητες της Ουάσιγκτον.

Ένας σεισμός μεγέθους εννέα Ρίχτερ στις βορειοδυτικές ΗΠΑ θα μπορούσε να καταστρέψει μισό εκατομμύριο σπίτια και να προκαλέσει το θάνατο αμέτρητων ανθρώπων. Φωτογραφία: Επακόλουθα του σεισμού 9,0 που έπληξε την Ιαπωνία το 2011

Ένας σεισμός μεγέθους εννέα Ρίχτερ στις βορειοδυτικές ΗΠΑ θα μπορούσε να καταστρέψει μισό εκατομμύριο σπίτια και να προκαλέσει το θάνατο αμέτρητων ανθρώπων.

«Έχουμε τη δυνατότητα για σεισμούς και τσουνάμι τόσο μεγάλους όσο οι μεγαλύτεροι που έχουμε βιώσει στον πλανήτη», είπε ο Tobin στο NBC News.

«Το Cascadia φαίνεται ικανό να παράγει μέγεθος εννέα ή λίγο μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο».

Η Suzanne Carbotte, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και θαλάσσιος γεωφυσικός στο Παρατηρητήριο Γης Lamont-Doherty, είπε ότι αυτή είναι η πρώτη ξεκάθαρη εικόνα της ζώνης Cascadia, προσθέτοντας ότι όλα τα μοντέλα απόκρισης έκτακτης ανάγκης βασίζονται σε «παλιά, χαμηλής ποιότητας δεδομένα της δεκαετίας του 1980».

Οι ερευνητές ελπίζουν τα ευρήματά τους να βοηθήσουν τις πολιτείες στη ζώνη πρόσκρουσης να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης και την εκκένωση του χειρότερου σεναρίου, εάν η Ζώνη Καταβύθισης του Cascadia σπάσει.

Ούτε το Όρεγκον ούτε η πολιτεία της Ουάσιγκτον είναι επαρκώς προετοιμασμένα για αυτό το είδος καταστροφής λόγω των περιορισμένων πληροφοριών στο μοντέλο Cascadia της δεκαετίας του 1980, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ωστόσο, είπαν ότι νέες αξιολογήσεις ετοιμότητας θα μπορούσαν να δημοσιευτούν ήδη από το επόμενο έτος.

Ο χάρτης της ζώνης βύθισης δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας σεισμική απεικόνιση ενεργής πηγής – η οποία εκπέμπει ήχους μέχρι τον πυθμένα του ωκεανού και επεξεργάζεται τις ηχώ – που δίνει μια πιο ευκρινή εικόνα για το πώς μπορεί να επηρεάσει τη γύρω περιοχή.

Ερευνητές στο Columbia Climate School προσάρτησαν ένα streamer – ένα καλώδιο μήκους εννέα μιλίων – στο πίσω μέρος του σκάφους που χρησιμοποίησε 1.200 υδρόφωνα που απαθανάτισαν τις ηχώ για να ενημερώσουν τα μοντέλα ακουστικής τομογραφίας ωκεανού που παρέχουν εικόνες του ρήγματος.

Τα υδρόφωνα μετρούν το χρόνο που χρειάζεται για να αναπηδήσει ο ήχος από τις δομές στον πυθμένα του ωκεανού και να φτάσει στην επιφάνεια, επιτρέποντάς τους να ανιχνεύσουν τις διαφορές στο υψόμετρο των βράχων που υποδηλώνουν πρόσφατα ενεργές ρήγματος γραμμές.

«Η ακρίβεια και αυτό το ψήφισμα είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου. Και είναι ένα εκπληκτικό σύνολο δεδομένων», είπε στο NBC News η Kelin Wang, ερευνήτρια στο Γεωλογικό Ινστιτούτο του Καναδά που δεν συμμετείχε στη μελέτη.

«Απλώς μας επιτρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για να αξιολογήσουμε τον κίνδυνο και να έχουμε πληροφορίες για τους κτιριακούς κώδικες και τις ζώνες».

Την Αποκαλυπτική Επόμενη Μέρα που περιμένει τις ΗΠΑ λόγω γεωφυσικών φαινομένων είχε προβλέψει και ο άλλος μεγάλος Άγιος των ημερών ο Εφραίμ ο Φιλοθείτης της Αριζόνας..

Το πότε κι αν κανείς δεν γνωρίζει αφού η βουλή του Θεού αναπροσαρμόζεται εν ριπή οφθαλμού αναλογικά με τα ανθρώπινα…δεν είναι στατική..ο άνθρωπος είναι εμμονικά δογματιστής .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Αυτή η Α-ΤΑ-ΚΑ-ΡΑ ανήκει στον ένα και μοναδικό MASTER LEFAKIS!

    Παπουτσωμένος Γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αμερική είναι βαθιά διχασμένη σαν έθνος σε πολλά ζητήματα αλλά ταυτόχρονα είναι η αιτία που δημιουργείται ρήξη και διχόνοια και σε άλλα κράτη.Μπορεί πραγματικά να χρειαστεί ένα καταστροφικό γεγονός για να ανακόψει την πορεία της,το οποίο μπορεί να είναι ένας μεγάλος σεισμός,μια ηλιακή καταιγίδα που έχει ξανασυμβεί και έχει δημιουργήσει καταστροφές το 1859(Carrington event) πυροδοτώντας εκτεταμένες φωτιές,μια μεγάλη οικονομική κρίση και μια σύγκρουση που μπορεί να προκληθεί από την συνεχιζόμενη χρηματοδότηση ξένων πολέμων αλλά και από την ανάγκη της να ασκεί έλεγχο στα άλλα έθνη.Η έκλειψη στον Κριό στις 8 Απριλίου του 2024 που πολλοί βιάστηκαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι δεν έφερε γεγονότα έχει ακόμα επιρροή για τουλάχιστον δύο χρόνια , ίσως και περισσότερα και κατά βάση η έκλειψη αφορούσε την Αμερική και λιγότερο κάποιες άλλες χώρες Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Παλαιστίνη, Συρία και Ιταλία που σχετίζονται με το ζώδιο του Κριού.Δεν είναι μόνο το θέμα των πολεμικών συγκρούσεων,των καταστροφών,των καιρικών φαινομένων και των γεωλογικών φαινομένων αλλά είναι και το θέμα της φήμης, γιατί ο Κριός κυβερνά το πρόσωπο και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι για κάποιον λόγο η Αμερική και όλες οι χώρες που δέχονται την επιρροή του Κριού, μπορεί να αλλάξουν "πρόσωπο", ταυτότητα, εικόνα τα επόμενα χρόνια,προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.Οι εκλείψεις μπορεί να θεωρούνται κακός οιωνός και να προκαλούν φόβο, γιατί έχουν συνδεθεί με σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων,με έντονα καιρικά φαινόμενα και με πτώσεις ηγετών και βασιλιάδων αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει και ότι με την καθαίρεση,τον θάνατο ή την δολοφονία κάποιου τυραννικού-κακού ηγέτη ο λαός απελευθερώνεται από την καταπίεση άρα το αποτέλεσμα μπορεί στην πορεία να λειτουργήσει θετικά.

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις