Σε απόγνωση οι Ουκρανοί στέλνουν παιδιά στο μέτωπο...!!!

Σε απόγνωση οι Ουκρανοί στέλνουν παιδιά στο μέτωπο - Τρόμος με δυτικά όπλα - Υποχώρηση ΝΑΤΟ, πυρηνικό μήνυμα από Ρωσία σε ΕΕ  

Σε απελπιστική κατάσταση

βρίσκονται οι ουκρανοί, που καταφεύγουν σε λύσεις οι οποίες παραπέμπουν στις τελευταίες μέρες του γερμανικού στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μετά τις γυναίκες και τους ιερείς ετοιμάζονται να στείλουν στην πρώτη γραμμή και παιδιά, κάτι που είχαν ζητήσει μετ’ επιτάσεως οι Αμερικανοί για να στείλουν την οικονομική ενίσχυση στο Κίεβο.
Το ΝΑΤΟ αναδιπλώνεται και λέει ότι χρειάζεται επανεξέταση το γαλλικό σχέδιο για την αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία γιατί είναι μια στροφή του πολέμου χωρίς θετική έκβαση για την Ουκρανία και την Δύση.
Την ίδια στιγμή, το ουκρανικό καθεστώς με τα δυτικά όπλα σπέρνει τον τρόμο με επιθέσεις εναντίον αμάχων σε πόλεις της Ρωσίας και των προσαρτημένων περιοχών.
Στη Ρωσία επικρατεί οργή μετά τις αιματηρές επιθέσεις σε Kherson και Lugansk.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους της Ουκρανίας.
«Οι ΗΠΑ δεν θα τους υπερασπιστούν σε περίπτωση πυρηνικών αντιποίνων από τη Ρωσία», το σαφές μήνυμα του Ρώσου ηγέτη. 

Μήνυμα Putin στους Ευρωπαίους: Οι ΗΠΑ δεν θα σας υπερασπιστούν σε πυρηνικά αντίποινα από τη Ρωσία

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα έστειλε στις ευρωπαϊκές χώρες ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Το μήνυμα Putin είναι σαφές: οι ΗΠΑ είναι απίθανο να χρησιμοποιήσουν τα στρατηγικά πυρηνικά τους όπλα σε περίπτωση αντιποίνων από τη Ρωσία στην Ευρώπη.
Αυτό δηλώνει στο Tass ο Dmitry Suslov, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών στο Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (HSE University).
«Eδώ ο πρόεδρος (Putin) έχει απόλυτο δίκιο.
Σε μία τέτοια περίπτωση (αντίποινα) οι ΗΠΑ είναι απίθανο να εξαπολύσουν έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και να θυσιαστούν για να υπερασπιστούν την Ευρώπη», είπε ο ειδικός.

Οι ουκρανικές επιθέσεις εναντίον αμάχων οργίζουν τη Ρωσία που ετοιμάζεται να απαντήσει

Μετά το πράσινο φως από την Ουάσινγκτον για χτυπήματα στη Ρωσία με όπλα των ΗΠΑ, γίνεται σαφές πως οι Ουκρανοί ακολουθούν τη συνταγή του τρόμου με επιθέσεις εναντίον αμάχων στη ρωσική επικράτεια
κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς η Μόσχα προσανατολίζεται ήδη σε συντριπτική απάντηση που πιθανώς να μην περιοριστεί στα όρια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήλθε την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2024 οπότε και οι Ουκρανοί σε προφανώς μεγαλύτερων διαστάσεων επιθέσεις προκάλεσαν μεγάλο αριθμό ανθρώπινων απωλειών σε Kherson και Lugansk.
Και στις δύο επιθέσεις σκοτώθηκαν περίπου 30 άνθρωποι με τους ουκρανούς να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές με ATACMS και κατευθυνόμενες βόμβες Hammer.
Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να καταλάβει ότι οι επιθέσεις του Κιέβου στο Lugansk και στην περιοχή της Kherson ήταν προσχεδιασμένες τρομοκρατικές ενέργειες εκφοβισμού, που φέρουν φαρδιά πλατιά την «υπογραφή του ΝΑΤΟ», τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να καταλάβει ότι αυτές ήταν προσχεδιασμένες και προσεκτικά προετοιμασμένες τρομοκρατικές ενέργειες εκφοβισμού.
Η υπογραφή του ΝΑΤΟ είναι προφανής.
Όπως σημειώθηκε νωρίτερα, γνωρίζουμε καλά ότι οι εκτοξεύσεις των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων των ATACMS, εκπονούνται με την άμεση συμμετοχή Αμερικανών, Βρετανών και άλλων δυτικών ειδικών...», είπε με νόημα η Zakharova.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): O Putin απειλεί την Ευρώπη

«Εάν ο Putin υποτάξει την Ουκρανία δεν θα σταματήσει εκεί. Θα προχωρήσει πιο πέρα και θα απειληθεί όλη Ευρώπη. Δεν θα το επιτρέψουμε.
Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο πλευρό της Ουκρανίας, των συμμάχων μας και της Γαλλίας».
Αυτό δήλωσε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden το Σάββατο (8/6/2024) από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmnanuel Macron χαιρέτισε τις δηλώσεις του αμερικανού ομολόγου του κάνοντας λόγο για έναν σύμμαχο που αγαπάει και σέβεται τους Ευρωπαίους.
Υπογράμμισε και αυτός από την πλευρά του ότι στην ουκρανική κρίση διακυβεύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι στο ζήτημα της Ουκρανίας η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κοινή αντίληψη που βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στην ελευθερία των λαών γι' αυτοδιάθεση.

Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Η Δύση πέτυχε τον στόχο της, έρχεται φοβερή κλιμάκωση με τη Ρωσία – Σε κίνδυνο η ειρήνη

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico επέκρινε τη Δύση για το γεγονός ότι επέτρεψε στην Ουκρανία να χτυπά ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον Fico, που αναρρώνει μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του στις 15/5 η απόφαση αυτή της Δύσης δείχνει βούληση για κλιμάκωση της σύγκρουσης.
«Οι άδειες που έδωσαν ορισμένες δυτικές χώρες στην Ουκρανία να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα όπλα της Δύσης για να επιτεθεί σε στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας αποδεικνύει ότι δεν είναι η ειρήνη αυτό που θέλουν οι μεγάλες δυτικές δημοκρατίες αλλά η κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία που σίγουρα θα επιτύχει», έγραψε ο Robert Fico στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ως πρωθυπουργός της Σλοβακίας δεν θα παρασύρω τη χώρα μου σε κανένα τέτοιο στρατιωτικό στοίχημα», τόνισε ο Fico.

Αυστριακή αποκάλυψη: Οι ΗΠΑ είχαν σχέδιο διάλυσης της Ρωσίας σε 5 κομμάτια, το ακύρωσε ο Putin με την Ουκρανία

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Karin Kneissl επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της στο TASS την ύπαρξη σχεδίων στη Δύση για διάλυση της Ρωσίας.
Η ίδια είπε ότι έμαθε για τη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας Srpska (Σερβοβόσνιοι) Milorad Dodik σχετικά με τα σχέδια της Δύσης να διασπάσει τη Ρωσική Ομοσπονδία σε πέντε μέρη.
«Δεν ξέρω αν είναι πέντε μέρη ή όχι, αλλά θυμάμαι ότι έγινε μια συζήτηση.
Δεν είδα τα έγγραφα, αλλά είδα δηλώσεις ανθρώπων που εργάζονται στο Ατλαντικό Συμβούλιο - είναι ένα πολύ γνωστό think tank στις ΗΠΑ», είπε στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
«Πέρασα λίγο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θυμάμαι ότι πολύ πριν από το 2022, οι άνθρωποι έκαναν δηλώσεις λέγοντας ότι θα ήταν πιο λογικό αν υπήρχε κάποιο είδος βαλκανοποίησης της Ρωσίας, ξέρετε, σαν διάλυση».
Όταν ρωτήθηκε αν η Δύση εξακολουθεί να έχει αυτά τα σχέδια, απάντησε, «Ναι».
«Κάποιοι στο Ατλαντικό Συμβούλιο και σε αυτό δεν είναι μόνο Αμερικανοί και Βρετανοί, συμμετέχουν Γερμανοί και Αυστριακοί ακαδημαϊκοί, είπαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να διαιρεθεί όπως διασπάστηκε η Ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας», είπε η πρώην υπουργός.
«Μιλάω εν συντομία για αυτό στο βιβλίο μου και το έχω συζητήσει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις».
Η Kneissl αναφέρεται στο βιβλίο της που φέρει τον τίτλο Ρέκβιεμ για την Ευρώπη.
Ο Dodik είχε δηλώσει προηγουμένως σε συνέντευξή του στο TASS ότι το σχέδιο για τη διάσπαση της Ρωσίας σε πέντε κομμάτια επινοήθηκε από τη Δύση, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εντόπισε τον κίνδυνο και στάθηκε επικεφαλής του αγώνα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.

Earl Rasmussen (Συνταγματάρχης ΗΠΑ) Απελπισία Ουκρανίας - ΗΠΑ δείχνει η προοπτική των «παιδιών στρατιωτών» - Χρήσιμος στις ΗΠΑ ο Zelensky μέχρι τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2024

Η προοπτική της Ουκρανίας να μειώσει την ηλικία στρατολόγησης στα 18 χρόνια καταδεικνύει την απόγνωση τόσο της Ουάσιγκτον όσο και του Κιέβου καθώς η σύγκρουση με τη Ρωσία συνεχίζεται, ενώ η αντιδημοφιλής κίνηση θα πυροδοτήσει περαιτέρω την οργή της κοινής γνώμης εναντίον του Volodymyr Zelensky, είπαν αναλυτές στο Sputnik.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε στα κορυφαία πρακτορεία ειδήσεων του κόσμου αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναγκάσουν τον Zelensky να μειώσει την ηλικία επιστράτευσης στα 18 ώστε στη συνέχεια να τον ξεφορτωθούν.
Το θέμα είναι πως θα χρειαζόταν ένας χρόνος για να εφαρμοστεί, εκτίμησε ο Putin.
Τον Απρίλιο, ο Zelensky υπέγραψε νομοθεσία για τη μείωση της ελάχιστης ηλικίας στρατολόγησης στα 25 από 27.

Τα όπλα είναι πλήρης σπατάλη χωρίς ανθρώπινο δυναμικό

«Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα σημάδι απόγνωσης»
δηλώνει ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και πολιτικός σχολιαστής Earl Rasmussen είπε.
Ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό ή τα κεφάλαια που παρέχει η Δύση, αν δεν υπάρχουν στρατιώτες για να εκπαιδεύσουν και να χειριστούν τα όπλα, τότε είναι εντελώς σπατάλη και δεν κάνουν ελάχιστα ακόμη και στην αποδυνάμωση των ρωσικών δυνάμεων, παρατήρησε ο Anders Fogh Rasmussen.
«Ο Zelensky δεν είναι πλέον δημοφιλής και αυτό θα εξοργίσει περισσότερο το κοινό που είδε γενιές να εξαφανίζονται χωρίς άλλο λόγο παρά μόνο για να κατευνάσουν ξένα γεωπολιτικά συμφέροντα και ενδεχομένως προσωπικό πλούτο», είπε.
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου διαπίστωσε ότι οι μισοί Ουκρανοί κατηγορούν τον Zelensky ότι δεν τήρησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις το 2019.
"Ο Zelensky έχει καθυστερήσει πολύ, αλλά μπορεί να είναι ακόμα χρήσιμος για τη Δύση μέχρι τις εκλογές.
Τότε θα δούμε", είπε ο Rasmussen.
Η ασφάλειά του δεν είναι καθόλου εγγυημένη, αλλά η απειλή για αυτόν είναι μεγαλύτερη από την κυβέρνηση και τον στρατό του, σημείωσε ο ειδικός.

Kuzmarov (CovertAction): Τα «Παιδιά Στρατιώτες» δείχνουν απόγνωση

Ο Διευθύνων Συντάκτης του περιοδικού CovertAction, Jeremy Kuzmarov, συμφώνησε ότι οι αναφορές των υπευθύνων χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ που παροτρύνουν αυστηρότερους νόμους στρατολόγησης στο Κίεβο αντανακλούν «την αυξανόμενη απόγνωση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας».
Δείχνει επίσης την απόλυτη υποκρισία των ηγετών των ΗΠΑ, τόνισε ο Kuzmarov.
"Ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά υποστηρίζουν την ανήθικη χρήση παιδιών στρατιωτών σε αυτόν τον πόλεμο. Γνωρίζουν ότι αυτοί οι στρατιώτες θα χρησιμοποιηθούν ως τροφή για κανόνια σε έναν πόλεμο που προκάλεσαν και αυτός θα μπορούσε εύκολα να είχε τελειώσει", είπε.
Η πολιτική του Biden για την Ουκρανία θυμίζει τώρα το Λάος της δεκαετίας του 1960, όταν η CIA στρατολόγησε παιδιά στρατιώτες για τον παράνομο στρατό της Χμονγκ για να πολεμήσει τον κομμουνιστή Pathet Lao σε έναν μυστικό πόλεμο, θυμάται ο Kuzmarov.
Ο πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις σχέσεις με τη Ρωσία James Carden συμφώνησε επίσης ότι οι αναφορές αποκάλυψαν πανικό και απόγνωση στην κυβέρνηση Biden.
Ο στρατιωτικός νόμος εισήχθη στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Την επόμενη μέρα, ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Έκτοτε ο στρατιωτικός νόμος και η επιστράτευση παρατείνονται συνεχώς.
Στις 9 Μαΐου, ο Ουκρανός πρόεδρος υπέγραψε νομοσχέδια για την παράταση της κινητοποίησης και του στρατιωτικού νόμου στη χώρα για άλλες 90 ημέρες.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό νόμο, οι Ουκρανοί πολίτες ηλικίας 18 έως 60 ετών απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Rob Bauer (Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ): «Αυτοκτονία» το γαλλικό σχέδιο για την Συμμαχία για την αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία - Πρέπει να επανεξεταστεί

Ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματικός του ΝΑΤΟ Ναύαρχος Rob Bauer δήλωσε σχετικά με την πρόταση της Γαλλίας να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει πρώτα να έχει συζητήσεις για αυτό το θέμα πριν προχωρήσει οποιοσδήποτε σχεδιασμός, γιατί θα είναι σαν να πηγαίνουν σε «αυτοκτονία».
"Εάν πρόκειται για αυτό, είναι πιθανότατα κάτι στο οποίο πρόκειται να εμπλακεί το ΝΑΤΟ", είπε ο Bauer κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Washington Post.
«Έτσι, υπό αυτή την έννοια, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό πριν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι να υπάρξει μια συζήτηση μεταξύ των πολιτικών ηγετών στη συμμαχία [ΝΑΤΟ]».
Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι ότι το Παρίσι θα μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 στο Κίεβο και θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους.
Ο Macron είπε επίσης ότι η Γαλλία σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 4.500 Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά δεν θεωρεί ότι αυτή η απόφαση αποτελεί «κλιμάκωση».
Ο Ουκρανός Ανώτατος Διοικητής Oleksandr Syrsky είπε ότι υπέγραψε άδεια σε Γάλλους εκπαιδευτές να επισκέπτονται εκπαιδευτικά κέντρα στην Ουκρανία, χαιρετίζοντας την «πρωτοβουλία της Γαλλίας να στείλει εκπαιδευτές στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιωτικούς».
Μετά από μια διάσκεψη που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι για την Ουκρανία στις 26 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron είπε ότι οι δυτικοί ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία και, παρόλο που δεν είχε επιτευχθεί συναίνεση ως προς αυτό, τίποτα δεν μπορούσε να αποκλειστεί.
Ορισμένες χώρες της ΕΕ έσπευσαν να απορρίψουν τέτοια σχέδια.

Bloomberg: Ο Jens Stoltenberg θα απορρίψει τη δημιουργία ταμείου βοήθειας για την Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είναι κοντά στο να απορρίψει τελικά τα σχέδια για τη δημιουργία πενταετούς ταμείου στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 100 δις ευρώ, ανέφερε το Bloomberg.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η νέα πρόταση, η οποία μπορεί να λάβει την υποστήριξη των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ όταν συγκεντρωθούν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει επίσης και την ήδη συνεισφορά των συμμάχων που δαπανούν συνολικά τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για θανατηφόρα και μη θανατηφόρα βοήθεια στην Ουκρανία.

Σημειώνεται επίσης ότι «η Τουρκία ζήτησε προσοχή ώστε οποιοσδήποτε συντονισμός στρατιωτικής βοήθειας να αποφεύγει την αντίληψη για μεγαλύτερη συμμαχική εμπλοκή στη σύγκρουση».
Στις 30 Απριλίου, ο Stoltenberg έστειλε επίσημη πρόταση στα κράτη μέλη της συμμαχίας να συγκεντρώσουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία τα επόμενα πέντε χρόνια και να την βάλουν σε ειδικό ταμείο.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η βοήθεια της Δύσης θα παρατείνει μόνο τη σύγκρουση στην Ουκρανία χωρίς να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Viktor Orban: Η Δύση επιδιώκει σύγκρουση με Ρωσία από... «στρατιωτική ψύχωση» - Αν ήθελε ειρήνη θα την είχαμε σε 24 ώρες

Οι δυτικοί ηγέτες επιδιώκουν σκόπιμα να επιδεινώσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία,
μη θέλοντας να την διευθετήσουν ειρηνικά και η άφιξη ξένων στρατευμάτων μπορεί να είναι επικείμενη... είναι απλώς θέμα χρόνου για «τα στρατεύματα των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης να εμφανιστούν στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, σε συνέντευξή του στο TV2.
«Είμαστε εκατοστά μακριά από μια άμεση σύγκρουση» με τη Ρωσία, είπε.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της ουγγρικής κυβέρνησης, είναι απλώς θέμα χρόνου «να εμφανιστούν στην πρώτη γραμμή τόσο τα αμερικανικά όσο και τα δυτικοευρωπαϊκά στρατεύματα».
Απαντώντας στην ερώτηση του οικοδεσπότη για το αν οι δυτικοί ηγέτες δεν βλέπουν να συμβαίνει αυτό, ο Orban είπε: «Δεν είναι ότι δεν το βλέπουν, το θέλουν».
Σημείωσε ότι οι ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να ηττηθεί στο πεδίο της μάχης και προετοιμάζονται για μια άμεση σύγκρουση.
"Υπό την πίεση των ΗΠΑ, κινούνται προς την κλιμάκωση των μαχών.
Αυτή είναι μια στρατιωτική ψύχωση με πηγή σε δύο μέρη, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, επομένως οι αλλαγές είναι απαραίτητες και εδώ και εκεί", είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας τις τρέχουσες εκλογές, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
"Οποιοσδήποτε πόλεμος είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης απόφασης.
Γνωρίζουμε τους ανθρώπους που μπορούν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις - τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τους ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών.
Εάν αποφασίσουν να σταματήσουν τον πόλεμο, θα τελειώσει", τόνισε.
Κατά τη γνώμη του Orban, «αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήθελαν να εγκαθιδρύσουν την ειρήνη σήμερα, τότε η εκεχειρία [στην Ουκρανία] θα είχε συμβεί μέσα σε 24 ώρες».


Alexis Poulin ( Le Monde Moderne): «Πολιτικό παιχνίδι» οι υποσχέσεις του Macron στην Ουκρανία ενόψει των ευρωεκλογών

Αν και ο Emmanuel Macron υπήρξε σκληρός υπερασπιστής του καθεστώτος του Κιέβου, οι πρόσφατες δηλώσεις του για αποστολή πολεμικών αεροσκαφών Mirage 2000 στην Ουκρανία μπορεί να μην είναι τίποτα άλλο από «πολιτική στάση», ένα πολιτικό παιχνίδι πριν από τις Ευρωεκλογές, δήλωσε στο Sputnik ο κορυφαίος αναλυτής πολιτικής της ΕΕ και συνεκδότης του περιοδικού Le Monde Moderne, Alexis Poulin.
Ο Πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος θεωρείται από καιρό ίσως το πιο σημαντικό αντι-ρωσικό γεράκι της Ευρώπης, δεσμεύτηκε να στείλει τα πολεμικά αεροσκάφη Mirage 2000 της χώρας του στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στη γαλλική τηλεόραση την Πέμπτη.
«Ο στόχος είναι να έχουμε τους πιλότους και τα τζετ στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο ηγέτης, δεσμευόμενος για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει επίσης την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων για να χειριστούν το βομβαρδιστικό αυτό το καλοκαίρι.
Οι πιλότοι θα λάβουν οδηγίες στο πλαίσιο μιας γαλλικής προσπάθειας να εκπαιδεύσουν 4.500 στρατιώτες για το Κίεβο, αποκάλυψε επίσης ο πρόεδρος.
Το αεροσκάφος, ένα μονοκινητήριο μαχητικό τζετ με πτερύγια δέλτα, που κατασκευάστηκε από την Dassault Aviation, είχε ζητηθεί από τον διοικητή της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Mykola Oleshchuk νωρίτερα αυτό το έτος.

Μετά την άρνηση, το... ναι!

Ο Macron είχε αρνηθεί να προσφέρει το αεροπλάνο στην Ουκρανία μόλις τον Φεβρουάριο, ενώ υπέγραφε μια διμερή συμφωνία με το Κίεβο, η οποία παρόλα αυτά χορηγούσε στον Volodymyr Zelensky επιπλέον 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετη βοήθεια φέτος.
Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος έχει επανειλημμένα θέσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία στις κορυφαίες προτεραιότητές του, παρόλο που η Ρωσία ολοένα και περισσότερο απελευθερώnει περισσότερα εδάφη κοντά στη βόρεια πόλη Kharkiv.
Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι ο ουκρανικός στρατός πλησιάζει σε κατάρρευση εν μέσω ελλείψεων προσωπικού, πειθαρχίας και ηθικού.
Αν και ο Macron ήταν ίσως ο πιο επιθετικός από τους ηγέτες της Ευρώπης στην υποστήριξη του πολέμου της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, τα σχόλιά του την Πέμπτη υποδηλώνουν ότι «δεν είναι σε διάθεση κλιμάκωσης», είπε ο Poulin.
«Υποσχόταν μερικά αεροπλάνα για τις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά δεν ήταν σε θέση να πει τον αριθμό των αεροπλάνων», υποστήριξε ο Poulin.
Ο Macron επίσης απέτυχε να διευκρινίσει εάν η Γαλλία θα έστελνε στρατιωτικούς εκπαιδευτές για να βοηθήσουν το καθεστώς του Κιέβου, μια πρόταση που έχει προκαλέσει σημαντική διαμάχη τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς θα αντιπροσώπευε μια σημαντική κλιμάκωση της υποστήριξης των χωρών του ΝΑΤΟ.

Θολή εξήγηση

«Υπήρξε μια πολύ θολή εξήγηση για το ποια θα ήταν η σύγκρουση, επειδή γνωρίζει ότι η κλιμάκωση είναι πολύ επικίνδυνη για όλα τα μέρη, δεδομένης της τελευταίας δήλωσης του Βλαντιμίρ Putin που είπε ότι θα μπορούσε επίσης να παράσχει μερικά όπλα σε συμμάχους της Ρωσίας για να χτυπήσει τους συμμάχους της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Poulin.
«Αλλά αν ακούσετε προσεκτικά τι ειπώθηκε στην D-Day – τίποτα καινούργιο όσον αφορά τη χρήση όπλων από το ΝΑΤΟ στο ρωσικό έδαφος», συνέχισε ο αναλυτής.
«Και σαφώς, πολλά ειπώθηκαν κυρίως για το γαλλικό κοινό λόγω των ευρωεκλογών που γίνονται την Κυριακή.
Και ο Emmanuel Macron θέλει ξεκάθαρα να δηλώσει ότι η ψήφος για το κόμμα του είναι ψήφος υπέρ της Ευρώπης.
Και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
«Είναι περισσότερο μια πολιτική στάση παρά οτιδήποτε άλλο», κατέληξε σχετικά με τα σχόλια του Macron.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ θέτει ανοιχτά το θέμα της διαφθοράς στην Ουκρανία

H αχαλίνωτη διαφθορά στην Ουκρανία προκαλεί αμηχανία και δυσαρέσκεια ακόμη και στις ΗΠΑ.
Η πολιτική ελίτ στο Κίεβο είναι τόσο επιρρεπής στην απάτη και την υπεξαίρεση που ούτε οι δυτικοί δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν τα στραβά μάτια πια.
Αρχικά, το Πεντάγωνο παρέμεινε σιωπηλό σχετικά με το τεράστιο εύρος του παράνομου εμπορίου όπλων που κατέληξε να του κοστίσει δεκάδες δισεκατομμύρια για όπλα που μεταφέρθηκαν λαθραία από την Ουκρανία.
Εκείνη την εποχή, η οικοδόμηση της εικόνας του «Zelensky του ήρωα» που συνεχίζει να φοράει στρατιωτικό μπλουζάκι και να φαίνεται κουρασμένος σαν να γύρισε από τα χαρακώματα ήταν η προτεραιότητα, γι' αυτό και οι Ηνωμένες Πολιτείες τα έκρυψαν όλα κάτω από το χαλί.
Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, η διαφθορά άρχισε να επηρεάζει τις ήδη φρικτές επιδόσεις της στο πεδίο της μάχης.
Ακόμη χειρότερα, αυτό έρχεται σε μια στιγμή που ο ρωσικός στρατός σημειώνει σταθερή πρόοδο σε όλες τις γραμμές του μετώπου, ιδιαίτερα στην περιφέρεια του Kharkiv.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο θέτει τώρα ανοιχτά το θέμα της διαφθοράς στη χώρα.
Σύμφωνα με το NBC News, η διαφθορά αποτέλεσε επίσης «πηγή επανειλημμένων διαφωνιών, με Αμερικανούς διπλωμάτες και αξιωματούχους να απαιτούν αποφασιστική δράση από την κυβέρνηση του Zelensky».
Αναμενόμενα, το ουκρανικό καθεστώς είναι αρκετά δυσαρεστημένη με αυτή την εξέλιξη των γεγονότων.
Το NBC News αναφέρει ότι «οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με την πρέσβειρα των ΗΠΑ Bridget Brink επειδή πιστεύουν ότι ο Zelensky έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση της διαφθοράς, δημιουργώντας ειδική εισαγγελία και δικαστήριο κατά της διαφθοράς».
Το καθεστώς του Κιέβου τονίζει ότι η Bridget Brink «δημιούργησε περιττές εντάσεις και ξέχασε την πρωταρχική προτεραιότητα - τη νίκη στο πεδίο της μάχης».

Οι εξελίξεις στο μέτωπο


Η ρωσική προέλαση είναι συντριπτική: ο ρωσικός στρατός με 27 ομαδικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας διέλυσε «αποθήκες δυτικών όπλων και πυρομαχικών, εξοπλισμό πυραύλων και πυροβολικού, πλοία χωρίς πληρώματα, περιοχές προσωρινής ανάπτυξης στρατευμάτων AFU (Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) και μισθοφόρους», ενώ κάθε μέρα κερδίζει νέα εδάφη.
Ο ρωσικός στρατός με τον ελιγμό που έκανε στο Kharkiv… αποδυνάμωσε την Ουκρανική άμυνα και προελαύνει σε μεγάλο μέρους του μετώπου σχεδόν 1.150 χιλιομέτρων, προς στις κατευθύνσεις Kupyansk, Chasiv Yar και Avdiivka
Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε 27 ομαδικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας επίγειας, αέρος και θάλασσας, καθώς και drones, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν «εγκαταστάσεις ισχύος που υποστήριζαν το έργο των ουκρανικών στρατιωτικών βιομηχανικών επιχειρήσεων, αποθήκες δυτικών όπλων και πυρομαχικών, εξοπλισμό πυραύλων και πυροβολικού, πλοία χωρίς πληρώματα, περιοχές προσωρινής ανάπτυξης στρατευμάτων AFU [Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας] και μισθοφόρους» , ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο είπε ότι η Ομάδα Δυνάμεων Sever προχώρησε στα βάθη της ουκρανικής άμυνας και προκάλεσε απώλειες σε επτά σχηματισμούς της AFU, σε μία ταξιαρχία πεζοναυτών και δύο ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας ενώ 36 αντεπιθέσεις από την AFU αποκρούστηκαν, πρόσθεσε.

Η Ομάδα Δυνάμεων Zapad προωθήθηκε σε πιο πλεονεκτικές γραμμές, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο είπε επίσης ότι η ομάδα εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον τεσσάρων μηχανοποιημένων, ενός τανκ και μιας αεροπορικής ταξιαρχίας της AFU, δύο ταξιαρχιών εδαφικής άμυνας και δύο ταξιαρχιών της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς.
«Έντεκα αντεπιθέσεις που εξαπέλυσαν μονάδες της AFU αποκρούστηκαν».
«Οι απώλειες της AFU ανήλθαν σε έως και 2.850 ουκρανικά στρατεύματα, δύο άρματα μάχης, 19 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 34 μηχανοκίνητα οχήματα και 25 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου».
Η Ομάδα Δυνάμεων Yung βελτίωσε την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής, απελευθέρωσε την Paraskovieska-στην περιοχή του Donetsk- και χτύπησε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό 14 σχηματισμών AFU, ανέφερε το υπουργείο.
H Ομάδα Δυνάμεων Tsentr προχώρησε στα βάθη της ουκρανικής άμυνας και απελευθέρωσε το Umanskoye -στο Donetsk-.
Η Ομάδα Δυνάμεων Vostok βελτίωσε επίσης την τακτική κατάσταση και προκάλεσε απώλειες στις δύο ταξιαρχίες της AFU και στις δύο ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο είπε ότι οι απώλειες της Ουκρανίας ανήλθαν σε «935 στρατιώτες, δύο άρματα μάχης, επτά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης , 37 μηχανοκίνητα οχήματα και δέκα πυροβόλα όπλα.
H Ομάδα Δυνάμεων Dnepr προκάλεσε απώλειες σε τρεις ταξιαρχίες πεζοναυτών, μία μηχανοποιημένη, μία ταξιαρχία πεζικού και μία ορεινή επίθεση, μία ταξιαρχία εδαφικής άμυνας και σχηματισμούς της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς την περασμένη εβδομάδα.
«Συνολικά, 610 αεροπλάνα και 274 ελικόπτερα, 25.326 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 528 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 16.287 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.330 οχήματα μάχης εξοπλισμένα με MLRS, 10.188 2 μονάδες πυροβολικού πεδίου και 3 κανόνια πυροβολικού.















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις