Απόφαση καταπέλτης από το δικαστήριο: Ένοχος για 3 αδικήματα ο γιος του Joe Biden, Hunter - Ακούστηκαν «τέρατα» στη δίκη


 Ένοχο για τη διάπραξη τριών σοβαρών αδικημάτων έκρινε τον γιο του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, Hunter, αμερικανικό δικαστήριο.
Ειδικότερα, ο Hunter Biden καταδικάστηκε για ψευδή δήλωση σε σχέση με την πώληση πυροβόλου όπλου, για ψευδή δήλωση περί συναλλαγής πυροβόλων όπλων και για κατοχή πυροβόλου όπλου.
Επίσης, καταδικάστηκε για χρήση ναρκωτικών ουσιών…
Σε άλλη υπόθεση ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ κατηγορείται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες για αποτυχία να πληρώσει φόρους για περισσότερα από 1,4 εκατομμύριο δολάρια σε εισόδημα για πολλά χρόνια.
Για την υπόθεση αυτή πρόκειται να δικαστεί τον Σεπτέμβριο.

Είχε δεσμό με τη χήρα του αδερφού του

Στο μεταξύ, σοκ προκάλεσε η αναπαραγωγή πλάνων ενός περιστατικού στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο γιος του υποψηφίου Δημοκρατικού για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Τα πλάνα παρακολούθησης δείχνουν μια ασυνήθιστη σκηνή του προαστιακού: ένα σκούρο SUV μπαίνει στο πάρκινγκ ενός πολυτελούς παντοπωλείου.
Μια γυναίκα που φοράει γυαλιά ηλίου βγαίνει έξω.
Βγάζει μια μωβ τσάντα από το πίσω κάθισμα, ρίχνει μια ματιά πίσω της και στη συνέχεια την ρίχνει σε έναν κάδο σκουπιδιών πηγαίνοντας στο κατάστημα.
Μια δικαστική επιτροπή στο Wilmington του Delaware ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η γυναίκα ήταν η Hallie Biden, η πρώην νύφη του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ.
Μέσα στην τσάντα υπήρχε ένα πιστόλι που ανήκε στον γιο του Biden, Hunter, ο οποίος, όπως αποδεικνύεται, διατηρούσε δεσμό με τη Hallie, τη χήρα του αδερφού του.
Κατά τη διάρκεια αυτής της σχέσης, ο Hunter έστρεψε επίσης τη μητέρα δύο παιδιών στο κρακ κοκαΐνης.
Η ποινική δίκη, στην οποία οι ένορκοι άρχισαν τις συζητήσεις τους τη Δευτέρα, επικεντρώθηκε στον Hunter Biden και στο αν είπε ψέματα για έναν ομοσπονδιακό έλεγχο για τον εθισμό του στα ναρκωτικά όταν αγόρασε αυτό το πιστόλι τον Οκτώβριο του 2018 σε ένα τοπικό κατάστημα που ονομάζεται StarQuest Shooters & Survival Supply.
Αλλά η δίκη έδωσε και κάτι άλλο: μια ακατέργαστη - κατά καιρούς βασανιστική - ματιά στην αναταραχή της οικογένειας Biden αφού ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου και υποτιθέμενος πολιτικός διάδοχος, Beau, πέθανε το 2015 από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η επίπτωση στον Joe Biden

Σύμφωνα με τους Financial Times, δεν είναι σαφές εάν η δίκη έχει κάποια πολιτική επίπτωση για τον Biden καθώς αγωνίζεται για επανεκλογή.
Μια έρευνα από το Emerson College Polling νωρίτερα αυτόν τον μήνα διαπίστωσε ότι το 64% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι η δίκη δεν θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφίσουν.
Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπάθησαν για χρόνια, και ως επί το πλείστον απέτυχαν, να αποδώσουν τις αμαρτίες του Hunter στον πατέρα του – είτε πρόκειται για την κατάχρηση ναρκωτικών, την αποτυχία να στηρίξει ένα παιδί που γεννήθηκε εκτός γάμου ή τις επιχειρηματικές του συναλλαγές.
Οι προσπάθειές τους έχουν ενταθεί καθώς η εκστρατεία του πρώην προέδρου Donald Trump έχει επιβαρυνθεί από τα δικά του νομικά δεινά.
Ωστόσο, όσο δυσάρεστες ήταν οι αποκαλύψεις της δίκης, ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορεί επίσης να θυμίσει στους ψηφοφόρους τις αρετές του Biden ως πατέρα, ιδιαίτερα σε μια εποχή που τόσες πολλές αμερικανικές οικογένειες αντιμετωπίζουν τον εθισμό στα ναρκωτικά.
Αυτή είναι η άποψη του Chris Whipple, ο οποίος κατέγραψε το χρονικό της οικογένειας στο βιβλίο του The Fight Of His Life: Inside the Joe Biden's White House.
«Για μένα, η δίκη επιβεβαιώνει αυτό που πάντα γνωρίζαμε για τον Joe Biden», είπε ο Whipple.
«Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί πόσο ισχυρός είναι ο δεσμός ανάμεσα σε αυτόν και τον Hunter. Πόσο κοντά είναι.»
Ακόμα κι αν το απαιτούσε η πολιτική του καριέρα, ο Whipple είναι πεπεισμένος ότι ο πρόεδρος δεν θα παραμερίσει ποτέ τον Hunter.
«Η οικογένεια είναι το παν για τον Biden», παρατήρησε.
Όπως είπε ο ίδιος ο Hunter στο New Yorker το 2019, ήταν ένα είδος ασφαλείας ο πατέρας του.
«Μπορώ να του πω πράγματα που κανείς άλλος δεν μπορεί», εξήγησε.
Ο δεσμός τους σφυρηλατήθηκε στην τραγωδία του Kennedy που είναι ταυτόχρονα οικογενειακή και πολιτική βιογραφία.
Η νεαρή σύζυγος και η κόρη του Biden σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα το 1972.
Μόλις 29 ετών, ο νέος γερουσιαστής ορκίστηκε το αξίωμα του λίγες μέρες αργότερα στο κρεβάτι των αγοριών του, Beau και Hunter, που επέζησαν από το ατύχημα.
Όπως έχει αφηγηθεί συχνά σε εκδηλώσεις προεκλογικής εκστρατείας, ο Biden πήγαινε με το τρένο από την Ουάσιγκτον, κάθε βράδυ για να φιλήσει τα αγόρια του για καληνύχτα.
Ο πρόωρος θάνατος του Beau πρόσθεσε άλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία.
Καθώς έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία το 2020, ο Biden έδωσε τον πεσόντα γιο του ως έμπνευση και καθοδηγητικό πνεύμα του.

Η κατάθεση της χήρας Beau Biden

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, η θλιμμένη οικογένεια βρισκόταν σε λεπτές ισορροπίες, όπως είπε η Hallie από το βήμα του μάρτυρα.
Μέσα σε λίγους μήνες από τον θάνατο της Beau, εκείνη και ο κουνιάδος της ξεκίνησαν ένα «περίπλοκο» ειδύλλιο.
Ο Hunter εξαφανιζόταν για βδομάδες - συχνά παίρνοντας ναρκωτικά.
Την πρώτη φορά που βρήκε το κρακ του στο σπίτι της έπρεπε να συμβουλευτεί την Google, είπε η Hallie, επειδή δεν ήξερε τι ήταν.
Σύντομα το κάπνιζε και εκείνη.
Έγινε παρανοϊκή που έβλεπε άλλες γυναίκες.
«Ήταν μια τρομερή εμπειρία που πέρασα», είπε στο δικαστήριο η Hallie, τώρα νηφάλια, ενώ πρόσφατα ξαναπαντρεύτηκε.
«Ντρέπομαι και μετανιώνω για εκείνη την περίοδο της ζωής μου».
Ο Hunter δεν κατέθεσε, αλλά οι εισαγγελείς έπαιξαν εκτεταμένα κλιπ από το ηχητικό βιβλίο των απομνημονευμάτων του 2021, Beautiful Things, την περασμένη εβδομάδα.
Αναγκάστηκε να ακούσει καθώς η δική του φωνή γέμιζε την αίθουσα του δικαστηρίου, αφηγούμενη την κάθοδό του στον εθισμό του κρακ.
«Αγόρασα κρακ κοκαΐνη στους δρόμους της Ουάσιγκτον, και μαγείρεψα τη δική μου μέσα σε ένα μπανγκαλόου ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες.
Ήμουν τόσο απελπισμένος για ένα ποτό που δεν μπορούσα να κάνω ένα τετράγωνο με τα πόδια ανάμεσα σε ένα ποτοπωλείο και το διαμέρισμά μου χωρίς να βγάλω το καπάκι του μπουκαλιού για να πάρω μια γουλιά», είπε σε ένα απόσπασμα.
Ενώ τα ελαττώματα του Hunter έχουν εξιστορηθεί εκτενώς - είτε ήταν να κανονίσει να συναντηθεί με αντιπροσώπους είτε να σηκώσει την κόρη του σε μια επίσκεψη στη Νέα Υόρκη - υπήρξαν επίσης περιστασιακές εκλάμψεις της γοητείας του, όπως κατέθεσε μια πρώην στρίπερ με την οποία έβγαινε για λίγο.
«Ήταν τόσο γοητευτικός και τόσο ωραίος», θυμάται.
«Ένιωσα τον εαυτό μου να έχω αισθήματα για εκείνον».

Δεν θα δώσει χάρη στον Hunter o Biden

Όπως είναι η συνήθεια τους - και ίσως, εις βάρος τους - οι Biden δεν έχουν εγκαταλείψει τον Hunter.
Αν μη τι άλλο, τον έχουν τραβήξει πιο κοντά.
Εν όψει της δίκης, ήταν τακτική παρουσία στον Λευκό Οίκο, παρακολουθώντας ακόμη και τα κρατικά δείπνα.
Εν τω μεταξύ, η δεύτερη σύζυγός του, Melissa, υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο από ένα εκ περιτροπής καστ συγγενών και φίλων, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κυρίας Jill Biden και της αδερφής του προέδρου, Valerie.
Ο πρόεδρος Biden, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είπε ότι δεν θα δώσει χάρη στον γιο του εάν καταδικαστεί, δεν παρέστη.
Ωστόσο, ήταν μια φασματική παρουσία: το χαμογελαστό πορτρέτο του κρέμεται στο λόμπι του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Wilmington.
Την παραμονή της δίκης, εξέδωσε μια δήλωση που υποστήριξε ότι ακόμη και ο αρχιστράτηγος δεν ήταν απαλλαγμένος από τη γονική αγωνία που προκλήθηκε από ένα αδιάφορο παιδί.
«Είμαι πρόεδρος, αλλά είμαι και μπαμπάς», είπε ο Biden.
«Η Jill κι εγώ αγαπάμε τον γιο μας και είμαστε τόσο περήφανοι για τον άντρα που είναι σήμερα».

 

 

 

 

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Οταν εδω και 3-4 χρονια ημουν ο πρωτος που τ αποκαλυπτα στην Ελλαδα...ημουν κατα φαντασιαν ασθενης.Δεν εχουν βγει ακομα επισημως ουτε το 10% απ οσα εχω αναφερει...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις