Η Υπουργός Άμυνας της Αυστρίας λέει ότι το ΝΑΤΟ έχει «περάσει την κόκκινη γραμμή»

 

Η Αυστριακή υπουργός Άμυνας Klaudia Tanner

ισχυρίστηκε ότι οι δυτικοί χορηγοί της Ουκρανίας πέρασαν την κόκκινη γραμμή όταν επέτρεψαν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα τους για να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην Die Presse, ο Tanner είπε: «Η κόκκινη γραμμή έχει ξεπεραστεί», όταν ρωτήθηκε για την άδεια των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους για να χτυπήσουν μέσα στη Ρωσία.

Αρκετά μέλη του ΝΑΤΟ έχουν υποστηρίξει ανοιχτά τη χρήση όπλων δυτικής παραγωγής για διασυνοριακά χτυπήματα κατά της Ρωσίας τις τελευταίες εβδομάδες, φαινομενικά με περιορισμένο τρόπο. Η Δύση επιμένει ότι εξακολουθεί να μην είναι μέρος στη σύγκρουση και υποστηρίζει μόνο τις προσπάθειες του Κιέβου να σταματήσει την ώθηση της Ρωσίας στην περιοχή του Χάρκοβο, την οποία ξεκίνησε η Μόσχα για να απομακρύνει τη γραμμή επαφής από τα σύνορα για να αποτρέψει περαιτέρω ουκρανικές επιθέσεις σε Ρώσους αμάχους.

«Η κόκκινη γραμμή έχει ξεπεραστεί», είπε ο Τάνερ όταν ρωτήθηκε για τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία που χορηγούν άδεια χρήσης των όπλων τους σε διασυνοριακά πλήγματα. Όταν ο συνεντευκτής ρώτησε πώς αλλιώς το Κίεβο θα μπορούσε να σταματήσει την επιχείρηση στο Χάρκοβο, ο Αυστριακός Υπουργός Άμυνας απάντησε ότι «ως στρατιωτικά ουδέτερο κράτος, δεν είναι δικό μας μέρος να κρίνουμε».

Η Τάνερ πρόσθεσε ότι είναι τουλάχιστον  «ευχαριστημένη που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία».

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν έχει σχέδια να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στην Ουκρανία. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είναι σχεδόν έτοιμος να ολοκληρώσει έναν διεθνή συνασπισμό για να στείλει επίσημα δυτικούς στρατιωτικούς «εκπαιδευτές» για να εκπαιδεύσουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις