Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκήρυξε στην Γαλλία ο Ε.Μακρόν μετά την συντριβή του...!!!


 Εκλογές προκήρυξε ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν στην Γαλλία μετά τα σαρωτικά αποτελέσματα και την σαρωτική ήττα του.

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν για τις 30 Ιουνίου και η Δεξιά αναμένεται να καταγάγει νέα συντριπτική νίκη!

«Δεν μπορώ να προσποιηθώ στο τέλος αυτής της ημέρας ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. Έχει προστεθεί ένας πυρετός στη δημόσια και κοινοβουλευτική συζήτηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Μακρόν από το Ελυζέ, απευθυνόμενος στους Γάλλους πολίτες.

«Γι’ αυτό, μετά από διαβουλεύσεις που προβλέπονται από το άρθρο 12 του Συντάγματός μας, αποφάσισα να σας παραχωρήσω ξανά το δικαίωμα να επιλέξετε το κοινοβουλευτικό μας μέλλον μέσω της ψήφου σας.

Σε λίγα λεπτά θα υπογράψω το διάταγμα για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 30 Ιουνίου για τον πρώτο γύρο και στις 7 Ιουλίου για τον δεύτερο» πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ζ.Μπαρντελά επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Εθνικού Μετώπου είχε αναφέρει σχετικά στο αίτημά του για εκλογές:

«Οι συμπατριώτες μας εξέφρασαν απόψε την επιθυμία για αλλαγή, αλλά και μια πορεία για το μέλλον. (…) Σήμερα το βράδυ, ένας άνεμος ελπίδας σηκώθηκε πάνω από τη Γαλλία και μόλις αρχίζει» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «ένα ξεκάθαρο μήνυμα έχει απευθυνθεί στον Εμανουέλ Μακρόν και στους ευρωπαίους ηγέτες. Χαιρετίζουμε αυτό το αποτέλεσμα με ταπεινότητα, με βαρύτητα και με πνεύμα εμποτισμένο με πολύ υψηλή ευθύνη».

Και συνέχισε:

«Το άνευ προηγουμένου χάσμα μεταξύ της προεδρικής πλειοψηφίας και του κορυφαίου κόμματος της αντιπολίτευσης απόψε αντανακλά μια σφοδρή αποδοκιμασία και μια σαφή απόρριψη της πολιτικής που ηγείται ο Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να μείνει κωφός στο μήνυμα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ζητεί επίσημα από τον αρχηγό του κράτους, για τον οποίο θεωρεί ότι “αποδυναμώνεται» από αυτό το αποτέλεσμα, να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και έτσι να οργανωθούν νέες βουλευτικές εκλογές».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις