Νέα παρέμβαση Musk για τρομοκράτες που χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία: Ζητά τιμωρία της ΜΚΟ, DJA

Νέα παρέμβαση Musk για τρομοκράτες που χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία: Ζητά τιμωρία της ΜΚΟ, DJA 

 Ο αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk

σε νέα παρέμβασή του δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επιβάλουν στην ουκρανική μη κυβερνητική οργάνωση Data Journalism Agency που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, τις κυρώσεις που επιβάλλουν σε μια τρομοκρατική οργάνωση, αφού δημιούργησε μια λεγόμενη λίστα εχθρών που στοχεύει πολλούς Αμερικανούς συντηρητικούς και νομοθέτες που έχουν διαφορετικές απόψεις για την υποστήριξη των ΗΠΑ, για την Ουκρανία.
«Είναι ένα καλό πρώτο βήμα», είπε ο Musk μέσω του X σχετικά με τις προσπάθειες αποπληρωμής των κεφαλαίων της ομάδας, προσθέτοντας ότι η «[The Data Journalism Agency] θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των τιμωρούμενων τρομοκρατικών οργανώσεων».
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η Επιτροπή Πιστώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών προώθησε νομοθεσία για την αποπληρωμή της χρηματοδότησης προς την Data Journalism Agency αφού δημιούργησε τη μαύρη λίστα που σπιλώνει τους Αμερικανούς που αντιτίθενται στην παροχή περισσότερης χρηματοδότησης στην Ουκρανία.
"Σήμερα, το @HouseAppropsGOP ψήφισε το νομοσχέδιο του FY25 SFOPS [State, Foreign Operations, and Related Programs Appropriations Act] με την τροποποίησή μου για να αποπληρώσει την ουκρανική ΜΚΟ που μολύνει συντηρητικούς Αμερικανούς και νομοθέτες που αντιτίθενται στην πολιτική και τη χρηματοδότηση του Biden στην Ουκρανία.
"Ο αμερικανός βουλευτής Andrew Kleid δήλωσε σε δήλωσή του μέσω του X.
Τα αμερικανικά φορολογικά δολάρια δεν μπορούν να χρηματοδοτούν αυτή την «ανοησία», πρόσθεσε ο Kleid.

Ο νόμος για τις πιστώσεις για το κράτος, τις ξένες επιχειρήσεις και τα σχετικά προγράμματα περιλαμβάνει μια διάταξη που δηλώνει ότι κανένα από τα κεφάλαια που ιδιοποιούνται ή διατίθενται με άλλο τρόπο από αυτό το νομοσχέδιο δεν μπορεί να διατεθεί στο Data Journalism Agency ή στο Global Desinformation Index.
"Αν η καταψήφιση κάθε δεκάρας που δαπανήθηκε για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με βάζει στη λίστα των εχθρών της Ουκρανίας, τότε είναι ένα σήμα τιμής", είπε ο Gossard στο Sputnik σχετικά με την ουκρανική ΜΚΟ που τον στόχευε.
Υπό το πρίσμα αυτής της λεγόμενης λίστας εχθρών, ο γερουσιαστής JD Vance και ο βουλευτής Matt Gaetz έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ουκρανική μη κυβερνητική οργάνωση που συνδέεται με το State Department έως τις 28 Ιουνίου.
Το Data Journalism Agency δημοσίευσε τη μαύρη λίστα του την περασμένη εβδομάδα, λερώνοντας μια σειρά από Αμερικανούς όπως ο πρώην Πρόεδρος Donald Trump, ο Ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία Robert F. Kennedy Jr., ο γερουσιαστής Ted Cruz, ο γερουσιαστής Tim Scott, ο κυβερνήτης Ron DeSantis, ο βουλευτής Paul Gossard, μεταξύ άλλων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις