ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΚΟ


 ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

  Γνωρίζατε ότι 14 χρόνια πριν βυθιστεί ο Τιτανικός, ένας άντρας ονόματι Μόργκαν Ρόμπερτσον έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Ματαιότητα» που τα προέβλεψε όλα λεπτομερώς;

 Εδώ είναι οι εντυπωσιακές ομοιότητες από το μυθιστόρημα:

 1. Ο φανταστικός Τιτάνας (στο βιβλίο) είχε μήκος 800 πόδια.  ο Τιτανικός ήταν 882.

 2. Ο φανταστικός Τιτάνας, κινούμενος με 25 κόμβους, χτύπησε ένα παγόβουνο στη δεξιά πλευρά μια νύχτα του Απριλίου, τα μεσάνυχτα, στον Βόρειο Ατλαντικό, 400 ναυτικά μίλια από τη Νέα Γη.  Ο Τιτανικός, κινούμενος με 22½ κόμβους, χτύπησε ένα παγόβουνο στη δεξιά πλευρά τη νύχτα της 14ης Απριλίου 1912, στις 23:40, στον Βόρειο Ατλαντικό, 400 ναυτικά μίλια από τη Νέα Γη.

 3. Ο Τιτάνας βυθίστηκε και η πλειοψηφία από τους 2.500 επιβάτες και το πλήρωμά του πέθαναν.  Ο Τιτανικός βυθίστηκε και 1.523 από τους 2.200 επιβάτες και το πλήρωμά του πέθαναν.

 4. Τόσο ο Τιτάνας όσο και ο Τιτανικός χαρακτηρίστηκαν ως «αβύθιστοι».

 5. Και τα δύο περιγράφηκαν ως το μεγαλύτερο σκάφος που επιπλέει και το μεγαλύτερο από τα έργα των ανθρώπων.

 6. Ο Τιτάνας μετέφερε «όσες λιγότερες επέτρεπε ο νόμος», 24 σωσίβιες λέμβους, οι οποίες μπορούσαν να μεταφέρουν «λιγότερες από τις μισές» από το συνολικό συμπλήρωμά της που ήταν 3.000.  Ο Τιτανικός μετέφερε μόνο 16 σωσίβιες λέμβους μαζί με 4 πτυσσόμενες σωσίβιες λέμβους Engelhardt.

 7. Βυθίστηκαν και οι δύο μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο στα μέσα Απριλίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 



Σχόλια

  1. έπρεπε να τους κόψει το μυαλό τους καλούς τραπεζίτες και να μην μπουν όλοι μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις