Το Χρηματιστήριο της Μόσχας σταματά τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ

 

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας

ανακοίνωσε ότι από τις 13 Ιουνίου δεν θα πραγματοποιεί συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ.

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας θα σταματήσει τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ από τις 13 Ιουνίου λόγω κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοινώθηκε!

«Σε σχέση με την εισαγωγή περιοριστικών μέτρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τον όμιλο Moscow Exchange, από τις 13 Ιουνίου 2024, οι συναλλαγές στις αγορές του Χρηματιστηρίου της Μόσχας θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς: στην αγορά συναλλάγματος και των πολύτιμων στην αγορά μετάλλων, η διαπραγμάτευση πραγματοποιείται σε όλα τα μέσα, με εξαίρεση το δολάριο ΗΠΑ και το ευρώ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, στις αγορές μετοχών και χρήματος, καθώς και στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων, οι συναλλαγές θα συνεχιστούν για όλα τα μέσα, εκτός από αυτά που διακανονίζονται σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ.

Όπως διευκρίνισε η Κεντρική Τράπεζα, οι συναλλαγές με το δολάριο και το ευρώ μετά τις κυρώσεις κατά του Χρηματιστηρίου της Μόσχας θα συνεχίσουν να συμβαίνουν στην εξωχρηματιστηριακή αγορά. Οι συναλλαγές σε όλα τα άλλα τμήματα συναλλάγματος και σε μέσα ανταλλαγής με ρούβλια και άλλα νομίσματα θα πραγματοποιούνται ως συνήθως.

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την εισαγωγή νέου πακέτου κυρώσεων κατά  της Ρωσίας . Η λίστα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, το Χρηματιστήριο της Μόσχας και τις θυγατρικές του – το Εθνικό Αποθετήριο Διακανονισμού και το Εθνικό Κέντρο Εκκαθάρισης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις