Παγκόσμιο σοκ: Live δολοφονία δημοσιογράφου και καμεραμάν στις ΗΠΑ

 

 

 Δείτε το βίντεο που «παγώνει το αίμα»: Ο δράστης άνοιξε πυρ, ενώ οι εργαζόμενοι του σταθμού WDBJ7 βρίσκονται «στον αέρα» - Δυσαρεστημένος πρώην υπάλληλος του καναλιού της Βιρτζίνια ο δολοφόνος, ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, λίγες ώρες μετά την «εν ψυχρώ» εκτέλεση

Μία δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου WDBJ-TV στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ έπεσαν νεκροί σε ζωντανή μετάδοση, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ τη στιγμή που έκαναν ρεπορτάζ στην πλατεία Μπριτζγουότερ.
Τα θύματα του δράστη είναι η Αλισον Πάρκερ και ο κάμεραμαν Ανταμ Γουάρντ, οι οποίοι τη στιγμή του εγκλήματος είχαν συνδεθεί ζωντανά με την εκπομπή για την οποία εργάζονταν για να καλύψουν ένα θέμα τουριστικού περιοεχομένου.Η 24χρονη Πάρκερ συνομιλεί με μία γυναίκα, ωστόσο τις στιγμές ηρεμίας «διαλύουν» επτά πυροβολισμοί. Αμέσως μετά η δημοσιογράφος και η καλεσμένη της προσπαθούν να καλυφθούν, ενώ ακούγονται οι κραυγές αγωνίας της Πάρκερ. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα πλάνα που μεταδίδονται γίνονται ασταθή, καθώς και ο 27χρονος εικονολήπτης έχει «χτυπηθεί» από τις σφαίρες του δράστη.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής στο στούντιο τρομαγμένη και με ανοιχτό το στόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά το μόνο που καταφέρνει να ψελλίσει είναι: «δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς έχει συμβεί».



Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ τον θάνατο της Πάρκερ επιβεβαίωσε η μητέρα της μιλώντας στο δίκτυο CBS News.

Στο τελευταίο πλάνο του βίντεο του φόνου, όμως, καταγράφηκε και ο δολοφόνος, ο οποίος διακρίνεται με σκούρα ρούχα να κρατάει ένα όπλο και να αποχωρεί ψύχραιμα, πριν διακοπεί η ζωντανή μετάδοση.





Ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής επιβεβαίωσε αρχικά πως αναζητείται ο δράστης, ενώ στο Μπέντφορντ που σημειώθηκε η τραγωδία τα σχολεία έχουν κλείσει για την προστασία μαθητών και εργαζομένων. Αυξημένα, όμως, είναι και τα μέτρα ασφαλείας σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Νέας Υόρκης, όπως επισημαίνουν αμερικανικά δίκτυα.

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο δολοφόνος - Ήταν δυσαρεστημένος πρώην υπάλληλος του καναλιού


Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια πάντως δήλωσε πως ο δολοφόνος είναι «δυσαρεστημένος» πρώην υπάλληλος του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ οι αστυνομικές αρχές τον έχουν ταυτοποιήσει από την πινακίδα του αυτοκινήτου του.

«Η αστυνομία πλησιάζει τον ύποπτο δράστη. Θα συλληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, ο δράστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, καταδιωκώμενος από την αστυνομία, και νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται και η γυναίκα από την οποία έπαιρνε συνέντευξη η Πάρκερ.

Ο πρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου WDBJ, Τζέφρι Μαρκς, μιλώντας σε εκπομπή του σταθμού επιβεβαίωσε το θάνατο των Πάρκερ και Γουάρντ.

«Ακούσαμε κραυγές και μετά δεν ακούσαμε τίποτα. Είναι λυπηρή υποχρέωσή μου να αναφέρω τους θανάτους», δήλωσε ο Μαρκς, ο οποίος επισήμανε πως διενεργείται έρευνα για το φονικό περιστατικό.

«Υπάρχουν άλλα μέλη της ομάδας μας που προσπαθούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους», πρόσθεσε συγκινημένος.

Ο Μαρκς συμπλήρωσε πως η 24χρονη Πάρκερ είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Τζέιμς Μάντισον στην Βιρτζίνια, ενώ ο 27χρονος Γουάρντ από το Πολυτεχνικό ινστιτούτο και πολιτειακό πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.







Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του δικτύου πρόσθεσε και προσωπικά στοιχεία για τον Γουάρντ που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του. Σύμφωνα με τον Μαρκς, λοιπόν, η αρραβωνιαστικιά του εικονολήπτη εργαζόταν ως παραγωγός στον σταθμό και σήμερα ήταν η τελευταία της ημέρα στο δίκτυο πριν ξεκινήσει τη νέα της εργασιακή εμπειρία. Για το λόγο αυτό, ο Γουάρντ είχε φροντίσει να γεμίσει με μπαλόνια το γραφείο της πριν φύγει για να… καταγράψει το θάνατό του.





Οι αναρτήσεις αγάπης για τα δύο θύματα στον λογαριασμό του WDBJ7 στο Twitter

Συγκλονίζει, όμως, και η προσωπική ιστορία της Πάρκερ, η οποία είχε πρόσφατα γιορτάσει τα 24α γενέθλιά της. Ο αρραβωνιαστικός της, Κρις Χερστ, ο οποίος εργάζεται ως παρουσιαστής στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό συντετριμμένος από τον χαμό της ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία του με την αγαπημένη του. Στη λεζάντα αναφέρεται: «Δεν το είχαμε μοιραστεί δημόσια, αλλά η Αλισον Πάρκερ και εγώ ήμασταν πολύ ερωτευμένοι.

Μόλις μετακομίσαμε μαζί. Είμαι μουδιασμένος». Σε άλλη ανάρτησή του γράφει: «Ήμασταν μαζί περίπου εννέα μήνες. Ήταν οι καλύτεροι εννέα μήνες της ζωής μας. Θέλαμε να παντρευτούμε. Είχαμε μόλις γιορτάσει τα 24α γενέθλιά της. Ήταν η πιο λαμπερή γυναίκα που συνάντησα ποτέ. Για κάποιο λόγο με αγαπούσε. Αγαπούσε την οικογένειά της, τους γονείς της και τον αδελφό της».





















ΠΗΓΗ

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις