Οι μετανάστες έρχονται, Τασία και Δρίτσας φεύγουν από μόνοι τους

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDgvMjQvdGFzc3Nzc3Nzc3MuanBn&t=0&w=820&h=457&a=Center

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ όπου, όπως φαίνεται, επικρατεί κλίμα διάλυσης.
Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του γραμματέα του κόμματος, κ. Τάσου Κορωνάκη, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα ηχηρές αποχωρήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο σύζυγός της, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα είναι ούτε υποψήφιοι υπό το βάρος του νέου μνημονίου και του μεταναστευτικού.
Στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε λίγο μετά τις 11:00 της Δευτέρας το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας περίπου 2.500 μετανάστες, κυρίως συριακής καταγωγής, από το νησί της Λέσβου, όπου η κατάσταση είναι «εκρηκτική».
Πάνω από 9.000 Σύροι μετανάστες στην Αθήνα μόνο σε πέντε ημέρες
Νωρίτερα σήμερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας περίπου 2.500 μετανάστες, κυρίως συριακής καταγωγής, από το νησί της Λέσβου, όπου η κατάσταση είναι «εκρηκτική».
Οι μετανάστες, που πλήρωσαν 50 ευρώ εισιτήριο για ενήλικες και 25 ευρώ για τα παιδιά, μιλώντας στο protothema.gr τονίζουν πως δεν ήρθαν στην Ελλάδα, για να δημιουργήσουν πρόβλημα, παραδεχόμενοι, ωστόσο, πως η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί είναι αποπνικτική.
Συνολικά, στη Μυτιλήνη, αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι βρίσκονται περί τους 9.500 μετανάστες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Σύροι, ενώ νέες καραβιές καταφθάνουν καθημερινά, μεταφέροντας εκατοντάδες από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πλοίο από την περασμένη Πέμπτη έχει καταπλεύσει τέσσερις φορές στον Πειραιά, μεταφέροντας μετανάστες από νησιά του Αιγαίου, όπου η κατάσταση είναι ασφυκτική, όπως την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λέσβο. Έτσι, μέσα σε πέντε ημέρες πάνω από 9.000 μετανάστες από τη Συρία έχουν φτάσει στην Αθήνα.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις