Έκκληση για αίμα από την οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη - Χρειάζεται πέντε φιάλες ημερησίως

Έκκληση για αίμα από την οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη - Χρειάζεται πέντε φιάλες ημερησίως - See more at: http://policenet.gr/article/%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5#sthash.LBnMWWBV.dpuf



Έκκληση για αίμα κάνει η οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος εφτά χρόνια μετά τη σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι από καλάσνικοφ στα Ζωνιανά, νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.
Τουλάχιστον πέντε φιάλες αίμα χρειάζεται ημερησίως καθώς ο οργανισμός του που παραμένει αδύναμος υποτροπίασε με
αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χορήγηση αίματος.

Έως τώρα έχει υποβληθεί σε δεκάδες επεμβάσεις ενώ βρέθηκε αρκετές φορές κοντά στο θάνατο με τους γιατρούς να μην δίνουν πλέον ελπίδα ζωής και οι γονείς του να ματαιοπονούν σε ένα θαύμα.

Εν τω μεταξύ, ένα απίστευτο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε εκείνους που πυροβόλησαν το Στάθη Λαζαρίδη, λίγο πριν τη έφοδο της αστυνομίας στα Ζωνιανά, καθώς εφτά χρόνια μετά η οικογένεια του 36χρονου Στάθη νιώθει να δικαιώνεται και να μιλάει για «θεία δίκη».

Οι άνθρωποι που φέρονται να ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση του ειδικού φρουρού, ήρθαν πρόσφατα σε συμπλοκή με την αστυνομία και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, δυο από τους δράστες τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η είδηση ότι μια επικίνδυνη συμμορία ληστών που επιχείρησε να ληστέψει ένα τουριστικό συγκρότημα στην Κρήτη τον προηγούμενο μήνα, με κατάληξη την ανταλλαγή πυροβολισμών και τον τραυματισμό δυο δραστών, αναμφισβήτητα δεν αποτελεί καμία πρωτοτυπία στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Το γεγονός όμως ότι οι δράστες που τραυματίστηκαν, είναι εκείνοι που φέρονται να ευθύνονται για την κατάσταση του Στάθη Λαζαρίδη, προκαλεί ενδιαφέρον για τα παιχνίδια που παίζει μερικές φορές η μοίρα στους ανθρώπους.

«Ο Θεός τιμώρησε εκείνους που πυροβόλησαν το παιδί μου, όταν επιχείρησαν να ληστέψουν ξενοδοχείο στην Κρήτη. Ο Θεός που είδε τότε τι έγινε, δικαίωσε το παιδί μου εφτά χρόνια μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο της ληστείας και αναγκάστηκε να απαντήσει στους πυροβολισμούς των δραστών, οι δυο από αυτούς που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής είναι αυτοί που πυροβόλησαν το γιο μου. Σήμερα ο ένας από αυτούς χαροπαλεύει στο νοσοκομείο από μια σφαίρα στο κεφάλι. Όπως και ο γιος μου», λέει στο protothema.gr ο πατέρας του Στάθη, Γιάννης Λαζαρίδης.

Η αδερφή του Στάθη, Σόνια Λαζαρίδη, ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί την είδηση αυτή, με τους φίλους της στο facebook, γράφοντας γεμάτη οργή: «Γιατί όλα εδώ πληρώνονται σε αυτή τη ζωή! Αυτοί οι δυο Κρητικοί πριν από 7 χρόνια χτύπησαν τον αδερφό μου... Τώρα ο ένας από αυτούς χαροπαλεύει στο νοσοκομείο με μια σφαίρα στο κεφάλι! Αλλά εύχομαι να μην τον πάρει ο Θεός να τον αφήσει να πεθαίνει και να βασανίζεται 7 χρόνια σε ένα κρεβάτι όπως βασανίζεται ο Αδερφός μου από τα χέρια τους! Συγχαρητήρια στην ελληνική αστυνομία»


Το χρονικό της εφόδου στα Ζωνιανά

Ήταν 5 Νοεμβρίου του 2007 όταν τα τζιπ με 45 ειδικούς φρουρούς της Κρήτης επιχείρησαν έφοδο στα Ζωνιανά, για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών στο ορεινό χωριό του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου. Όταν τα τζιπ της αστυνομίας πλησίαζαν την είσοδο του χωριού δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από περίπου δέκα άτομα που είχαν ακροβολιστεί σε μια πλαγιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σε σοβαρή κατάσταση ο Στάθης Λαζαρίδης και άλλοι δυο αστυνομικοί, ευτυχώς ελαφρά.

Ο Στάθης Λαζαρίδης,πατέρας ενός μωρού δυο μηνών τότε, βρισκόταν σε ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να σφηνωθεί μια σφαίρα στον αυχένα του.

Από τότε δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι γονείς του βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του, ζώντας πλέον με την ελπίδα ότι θα γίνει ένα θαύμα. Δυστυχώς, η κατάσταση του Στάθη Λαζαρίδη παραμένει η ίδια. Παρά τις χειρουργικές επεμβάσεις και τις προσπάθειες των γιατρών για την αποκατάσταση της υγείας του, δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να απευθυνθούν σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο και να δώσουν αίμα για τον ασθενή Ευστάθιο Λαζαρίδη του Ιωάννη που νοσηλεύεται στο 401 Γ.Σ.Ν.Α



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις