Τσεχία: Ενεργοποιεί τον Στρατό εναντίον των μεταναστών…

http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2015/08/Czech_Army.jpg

Η ΕΕ θα μπορούσε να προστατευτεί καλύτερα από τους μετανάστες αν διέθετε δικό της στρατό, δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αντρέι Μπαμπις ζητούσε τον έλεγχο των ορίων περιοχών της Συνθήκης Σέγκεν ακόμα και με
την συνδρομή του ΝΑΤΟ.
Μιλώντας σε συγκέντρωση των Τσέχων πρέσβεων, ο Ζέμαν, είπε πως λυπάται πολύ για το γεγονός ότι η Frontex διαθέτει μόνο τρία, μη εξοπλισμένα, και ελάχιστα οπλισμένα πλοία για να ελέγχει τη Μεσόγειο. «Η θεμελιώδης έλλειψη της ΕΕ είναι η έλλειψη θέλησης να προστατεύσει τα κοινά της σύνορα», είπε ο Τσέχος πρόεδρος. «Σήμερα ένας ευρωπαϊκός, κοινός, στρατός θα μπορούσε, εύκολα, να τακτοποιήσει το ζήτημα», είπε.
Οι τσεχικές αρχές αρχίζουν σκέπτονται να υιοθετήσουν την ιδέα ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων για τον έλεγχο των συνόρων. «Το υπουργείο Άμυνας είναι έτοιμοι να αναπτύξει, άμεσα, 2.600 στρατιώτες στην περίπτωση που υπάρξει αίτημα από την αστυνομία», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Άμυνας Μάρτιν Στροπνίτσκι.
Η Τσεχία φοβάται πως οι τουλάχιστον 100.000 μ μετανάστες που έχουν φτάσει στη γειτονική Ουγγαρία, με τελικό στόχο τη Γερμανία, θα εισβάλουν στο έδαφός της, με την κυβέρνησή της να ζητά από την ΕΕ να αναλάβει κοινή δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Η μεταναστευτική κρίση είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Είναι μια πρόκληση που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Αυτή την στιγμή πολλά πρέπει να συζητηθούν, ακόμα και το μέλλον της Συνθήκης Σέγκεν», δήλωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός Μπόχουσλαβ Σομπότκα.
«Το ερώτημα δεν είναι αν η ΠΓΔΜ ή η Βουλγαρία χρειάζονται την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, αλλά ότι η Ελλάδα, είναι απομονωμένη από την υπόλοιπή ζώνη Σέγκεν», είπε ο Τσέχος υπουργός Οικονομικών και ζήτησε το άμεσο κλείσιμο της ζώνης Σέγκεν.
Ζήτησε επίσης να υπάρξει επίσημη ευρωπαϊκή προειδοποίηση προς τις χώρες προέλευσης των μεταναστών ότι η ΕΕ δεν θα δεχτεί άλλους. «Πρέπει να τους πούμε πως δεν μπορούν να έρχονται σε μας, να είναι άνεργοι και να καρπώνονται, άμεσα, κοινωνικά οφέλη και παροχές», κατέληξε.
Πρότεινε ακόμα τη δημιουργία ενός μεγάλου, ευρωπαϊκού, χώρου συγκέντρωσης των μεταναστών, όπου θα ξεχωρίζονται οι έχοντες ανάγκη από τους οικονομικούς μετανάστες.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις