Βρετανία: Φυλακή και κατάσχεση μισθών για παράνομα εργαζόμενους μετανάστες

http://engine.feed.gr/?catid=22769&imgid=54553575&srcid=1101&type=12713

Αντιμέτωποι ακόμη και με φυλάκιση και κατάσχεση των απολαβών τους βρίσκονται πλέον οι μετανάστες που εργάζονται παράνομα στη Βρετανία, σύμφωνα με νέα μέτρα που ανακοίνωσε η χθες η κυβέρνηση της χώρας.
Βρετανία: Φυλακή και κατάσχεση μισθών για
παράνομα εργαζόμενους μετανάστες
Αντιδρώντας στην απότομη αύξηση σε προσπάθειες μεταναστών να περάσουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από την Γαλλία, η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον τόνο των αντιμεταναστευτικών της δηλώσεων, καθώς βρίσκεται υπό πίεση να δείξει ότι κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει τη κρίση.
Η Νατάσα Μπουσάρ, δήμαρχος της Καλαί, πόλης-λιμανιού στη βόρεια Γαλλία όπου έχουν κατασκηνώσει χιλιάδες μετανάστες που ελπίζουν να περάσουν απέναντι στη Βρετανία, έχει δηλώσει ότι το γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της γειτονικής χώρας και οι χαλαροί έλεγχοι ταυτότητας καθιστούν τη Βρετανία μαγνήτη για παράτυπους μετανάστες.
«'Οποιος νομίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εύκολη λύση θα πρέπει να ξέρει αναμφίβολα ότι αν είστε εδώ παράνομα, θα λάβουμε μέτρα να σας εμποδίσουμε από το να εργαστείτε, να νοικιάσετε διαμέρισμα, να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό ή να αποκτήσετε άδεια οδήγησης», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης Τζέιμς Μπρόκενσερ. «Θα συνεχίσουμε να καταπολεμάμε την παρανομία και να χτίζουμε ένα μεταναστευτικό σύστημα που δουλεύει προς το βέλτιστο όφελος των Βρετανών και όσων υπακούουν στους κανονισμούς», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση είπε ότι θα εισαγάγει νέους νόμους όταν τελειώσει η καλοκαιρινή διακοπή της Βουλής τον Σεπτέμβριο οι οποίοι θα τιμωρούν την παράνομη εργασία με ποινές φυλάκισης έως και έξι μήνες καθώς και χρηματικές ποινές χωρίς ανώτατο όριο. Οι απολαβές των παράνομα απασχολούμενων θα μπορούν να κατάσχονται, είπε.
Με τα νεα μέτρα, η κυβέρνηση είπε ότι θα καταστεί πιό εύκολο να ασκηθεί δίωξη σε εργοδότες που εν γνώσει τους απασχολούν εργαζόμενους χωρίς άδεια εργασίας για τη Βρετανία, και να αυξήσει το μέγιστο όριο φυλάκισης από δύο σε πέντε χρόνια.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις