Αποκάλυψη: Γιαυτό έδιωξαν τον Βαρουφάκη


varoufak


Με μια νέα καταγγελία φωτιά για το πολιτικό σύστημα, ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλά για την χειραγώγηση του οικονομικού λογισμικού του κράτους από την Τρόικα. Σε δήλωσή του στο Φόρουμ Επίσημων Νομισματικών και Οικονομικών Θεσμών (OMFIF), ο κ Βαρουφάκης αναφέρει πως αυτή η ανακάλυψη προέρχεται από
έναν στενό φίλο του πρώην υπουργού, ο οποίος αποτελεί καθηγητή πληροφορικής του πανεπιστημίου Κολούμπια. Ο συγκεκριμένος ειδικός ύστερα από τον διορισμό του στο Υπουργείο Οικονομικών και με εντολή του κ Βαρουφάκη ανακάλυψε, προς δυσάρεστη έκπληξή του, πως το οικονομικό λογισμικό του Ελληνικού Κράτους βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Τροϊκανών.
Το συγκεκριμένο λογισμικό πραγματοποιεί απευθείας έλεγχο στα κρατικά έσοδα, στις καταθέσεις, στους λογαριασμούς, στα ΑΦΜ παρέχοντας στον διαχειριστή του μεγάλο έλεγχο του ελληνικού οικονομικού συστήματος.
Στη συνέχεια της δήλωσής του τονίζει το γεγονός σχετικά με το "hacking των ΑΦΜ" λέγοντας πως αποτέλεσε μια απόπειρα απαγκίστρωσης του λογισμικού από τα χέρια της Τρόικας, χωρίς αυτή να μπορέσει να το καταλάβει.
Ταυτόχρονα είχε σκοπό την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος με το Ευρώ το οποίο θα κρατούσε σταθερή ισοτιμία 1:1 με μια μικρή χρέωση σε περίπτωση μετατροπής. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιο σύστημα παράλληλου νομίσματος, το επονομαζόμενο Chiemgauer, ακολουθεί και η Βαυβαρία εδώ και χρόνια δίχως αρνητικές επιρροές στο οικονομικό της σύστημα μέχρι αυτή τη στιγμή.

Πιο αναλυτικά ο πρώην υπουργός ανέφερε τα εξής:

«Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την Τρόικα! Φανταστείτε η Εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες»
«Όμως – συνεχίζει – η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ελέγχεται από εμένα… Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει Καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια… …Μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο Υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το Λογισμικό ελέγχεται από την Τρόικα! Και θα καταλάβαιναν αμέσως αν δοκιμάζαμε να φτιάξουμε ένα (Τραπεζικό) Σύστημα Παράλληλων Πληρωμών»
«Αποφασίσαμε να χακάρει το Υπουργείο μου ώστε να αντιγράψει το Φορολογικό Σύστημα και να μπορέσει να δουλέψει για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του Παράλληλου (Τραπεζικού) Συστήματος»
«Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε αποθεματικούς λογαριασμούς που θα συνδέονταν με κάθε φορολογικό αρχείο». Μια κίνηση που «θα μας επέτρεπε να δίνουμε αριθμούς PIN»
«Αυτοί οι λογαριασμοί θα ήταν σε ευρώ, αλλά με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια νέα δραχμή»



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις