ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ INTEL: Φτιάχνει chip που θα εμφυτεύεται στο σώμα

intel-button


H ιδέα, ή – καλύτερα– η πρόβλεψη, προέρχεται από την Sandra Rivera, αντιπρόεδρο της Intel και Γενική Διευθύντρια του Network Platform Group.

H Rivera στο IDF15 είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για το
πώς τα δίκτυα πρέπει να είναι ευέλικτα, αποδοτικά και διαβαθμισμένα για να μπορούν να εξυπηρετήσουν την ταχεία αύξηση των διασυνδεδεμένων συσκευών του Internet of Things.

intel-sandra-rivera


Μία από τις προβλέψεις της Rivera είναι ότι τα chips στο μέλλον θα είναι εμφυτευμένα στο δέρμα μας. Για να προσθέσει στη συνέχεια και αστειευόμενη ότι σίγουρα δεν θα είναι η πρώτη στην σειρά για να το δοκιμάσει. Στην ουσία, ήταν ένα σχόλιο που έγινε ελαφρά τη καρδία από την Rivera, το οποίο – άσχετα με το αν πράγματι προβλέπει ή όχι το μέλλον – δείχνει τη φιλοσοφία της Intel να καλύψει το χαμένο έδαφος στις φορητές συσκευές κάθε είδους.

Κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση η Intel , σύμφωνα με το Pcmag, παρουσίασε στο IDF15 μία νέα πλατφόρμα λογισμικού ειδικά σχεδιασμένη για το Intel Curie module, η οποία περιλαμβάνει όλο το απαραίτητο hardware, firmware, software, αλλά και το SDK που απαιτείται, για τη δημιουργία εμπειριών σε διάφορες συσκευές. Τα Intel IQ Software Kits θα υποστηρίζουν μελλοντικές εκδόσεις αυτής της πλατφόρμας.

Εξάλλου, η Intel κινείται γρήγορα και ίσως και πρωτότυπα για την ανάπτυξη τεχνολογίας για τα… συμβατικά wearable, όπως είναι το Android Wear smartwatch που παρουσίασε η Fossil σε συνεργασία με την Intel, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσα στο έτος.
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις