“Καλού-κακού” άρχισε ασκήσεις στα σύνορα ο βουλγαρικός Στρατός

 


Η Βουλγαρία ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ως προληπτικό μέτρο, ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας, καθώς πυκνώνει το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη.
«Η κατάσταση στις γειτονικές χώρες την Ελλάδα, την Σερβία και τη "Μακεδονία", είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και οφείλουμε
να δράσουμε προληπτικά», δήλωσε η γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Βαλέρια Καρντασέβσκα.
«Η Βουλγαρία έχει στείλει ήδη μια διμοιρία, με τον ανάλογο οπλισμό, στα σύνορα και είναι έτοιμη να ενισχύσει τον αριθμό των στρατιωτών που θα αναπτύξει στα σύνορα, προς ενίσχυση της συνοριακής αστυνομίας», συμπλήρωσε.
Την ίδια ώρα το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ελικόπτερα της συνοριακής αστυνομίας εκτελούν πτήσεις επιτήρησης στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, αλλά και με την Ελλάδα. Τα γειτονικά κράτη αντιμετωπίζουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο μεταναστευτικό ρεύμα. Στόχος πολλών μεταναστών είναι να φτάσουν στην Ουγγαρία, από όπου, ελέω Συνθήκης Σέγκεν, μπορούν να περάσουν στη δυτική Ευρώπη.
Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει και η ίδια πρόβλημα με εισροή λαθρομεταναστών από την Τουρκία. Η Βουλγαρία, πάντως, έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εκ Τουρκίας εισροής, τοποθετώντας φράχτη, μήκους 160 χλμ. κατά μήκος των συνόρων.
Το ίδιο μέτρο έχει υιοθετήσει και η Ουγγαρία, ανυψώνοντας φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με την Σερβία. Η Ουγγαρία απαιτεί, παράλληλα, επιπλέον κοινοτικά κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυξημένη εισροή μεταναστών αναμένεται και στην ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με την επιτροπή του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, κάθε ημέρα αναμένεται η εισροή 3.000 προσφύγων και μεταναστών, στην ΠΓΔΜ, τους επόμενους μήνες. Εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε πως οι χώρες μέλη της ΕΕ πρέπει να κατανέμουν, αναλογικά, στα εδάφη τους, τους μετανάστες.
Περισσότεροι από 7.000 μετανάστες πέρασαν στην Σερβία από την ΠΓΔΜ, την περασμένη Παρασκευή. Μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν στην Σερβία, φτάνει τους 23.000.
Οι περισσότεροι μετανάστες που καταφέρουν να εισέλθουν στη ζώνη της Συνθήκης Σέγκεν, καταφεύγουν στη Γερμανία. Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει να ανέλθουν στις 800.000 οι αιτήσεις παραχώρησης πολιτικού ασύλου, στη χώρα, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.


 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
Οπως ειδατε με την "περηφανη"εξωτερικη πολιτικη που εχουμε εδω και χρονια....ολος ο κοσμος πλεον ονομαζει ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το τεχνητο αυτο κρατιδιο,εκτος απο εμας κι αυτο για εσωτερικη καταναλωση....Μονο που πλεον δεν ευθυνονται οι πολιτικοι αλλα οι ψηφοφοροι....


ΠΗΓΗ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις