Η κάθοδος των μυρίων… Πάνω από 4.000 λαθρομεταναστες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο!



lesvos_lathro_hamos


Άλλο ένα τεράστιο κύμα προσφύγων έφτασε στη Λέσβο το πρωί του Σαββάτου με 100 περίπου φουσκωτές βάρκες. Πάνω από 4.000 άτομα αποβιβάστηκαν στο νησί σήμερα, ενώ το ρεύμα εισροής συνεχίζεται ολημερίς, με τον αριθμό να φτάνει σε
εφιαλτικά νούμερα.
Η Λέσβος δέχεται τις τελευταίες ημέρες, μία απίστευτη απόβαση – εισβολή προσφύγων , που δεν έχει προηγούμενο…
Μόνο σήμερα το πρωί, ο αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι στη νησί αποβιβάστηκαν περισσότεροι από 4.000 μετανάστες, με 100 περίπου φουσκωτές βάρκες, ενώ το ρεύμα εισροής συνεχίζεται ολημερίς, με τον αριθμό των μεταναστών να φτάνει σε εφιαλτικά νούμερα. Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, η πολιτεία δείχνει ανήμπορη να βάλει ένα φρένο σε αυτό το φαινόμενο.
lesvos_lathro_hamos1
Η κατάσταση στη Λέσβο είναι εκρηκτική, με τους κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα των κατοίκων της πόλης να ασφυκτιούν, βλέποντας την πόλη τους, να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό μεταναστών.
Την ίδια ώρα, σήμερα το βράδυ άλλοι 2.163 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά. Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχώρησε από τη Μυτιλήνη λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην επιβίβαση των μεταναστών.
Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε το « Ελευθέριος Βενιζέλος» θα πραγματοποιήσει νέο δρομολόγιο, ωστόσο στο λιμάνι της Μυτιλήνης αναμένεται να καταπλεύσει περίπου τα μεσάνυχτα το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο Tera Jet για να παραλάβει άλλα 1.800 άτομα



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις