ΚΙΝΕΖΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ, ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑΪΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ



Σε ηλικία μόλις επτά ετών ο Chen Xinyin από την Κίνα έχασε και τα δύο του χέρια όταν χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Στα 48 του χρόνια σήμερα έχει πλέον μάθει να αυτοεξυπηρετείται και να κάνει ένα σωρό δουλειές ακόμα και χωρίς τα χέρια του και κυρίως έχει βρει τον τρόπο να φροντίζει μόνος του την ηλικιωμένη πλέον μητέρα του.

Φροντίζοντας ο ίδιος το σπίτι τους από το 2004 έχ4ει αναλάβει την πλήρη φροντίδα και της 91χρονης η οποία χάνει τις δυνάμεις της χρόνο με το χρόνο.

Πριν ένα μήνα παρέλυσαν τα χέρια της κι έτσι δεν μπορούσε πια να φάει.

Αλλά ο αφοσιωμένος Chen βρήκε λύση και γι’ αυτό και παρότι δεν έχει και ο ίδιος χέρια βρήκε τον τρόπο να ταΐζει τη μητέρα του κρατώντας το πιρούνι με το στόμα του…

Ποτέ δεν επέτρεψε ο άνδρας στην αναπηρία του να τον σταματήσει στη ζωή του. Από τα 14 βοηθούσε την οικογένειά του αναλαμβάνοντας τη βοσκή των ζώων.

Στα 20 του ο πατέρας του πέθανε και καθώς ο αδελφός του είχε φύγει από το σπίτι, όλο το νοικοκυριό έπεσε στις πλάτες της μητέρας του.

Ο Chen ήθελε να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορούσε. Πρώτα έμαθε να μαγειρεύει- ακόμα και χωρίς χέρια.

Σήμερα έχει αναλάβει όλες τις δουλειές: το σπίτι, αγροτικές δουλειές, το κοπάδι με τα 24 πρόβατα, δύο βουβάλια και τέσσερις κότες.

Για να τα καταφέρνει καλύτερα ο Chen δεν φορά κάλτσες γιατί του είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να τις φορέσει. Έτσι συχνά το χειμώνα υποφέρει από κρυοπαγήματα που κάνουν τη ζωή του ακόμα πιο δύσκολη.

Όταν ένας γείτονας τον προέτρεψε να ζητιανέψει ο Chen απάντησε: «Δεν έχω χέρια αλλά έχω γερά πόδια. Δεν μπορώ να βγάζω έτσι λεφτά».

Όπως λέει, δεν ήταν μόνο από αξιοπρέπεια που απέρριψε την ιδέα αυτή. Τον απασχολούσε επίσης ποιος θα φρόντιζε τη μητέρα του αν εκείνος έφευγε από το χωριό- ως επαίτης θα μπορούσε να ζει μόνο σε μεγάλη πόλη…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις