Συνελήφθη ολόκληρος … λόχος Γερμανών με βόμβες, μαχαίρια, κράνη κλπ. που αιματοκύλισαν τις Σκουριές



 Για άλλη μια φορά Γερμανοί «τουρίστες» πρωταγωνιστούν σε αματτηρά επεισόδια στην χώρα: Μετά την Αθήνα και τα εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, οι Γεμανοί πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής. Και όχι μόνο
αυτοί. Βούλγαροι, Πολωνοί κλπ βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.
Στην κατοχή τους βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, κάτι που δείχνει ότι είχαν οργάνωση και προετοιμασία:
Περισσότερες από 40 βόμβες μολότοφ, ενώ με τη χρήση σφεντόνων και αυτοσχέδιων-σωλήνων, εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικείμενων (μπουλόνια-παξιμάδια), πέτρες και φωτοβολίδες παντός τύπου.
Παράλληλα, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους και την αποφυγή σύλληψής τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, έκλεισαν το δρόμο σχηματίζοντας οδοφράγματα με κορμούς δέντρων, κλαδιά και πέτρες και έθεσαν φωτιές σε κλαδιά και λάστιχα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.
Στα πούλμαν με τα οποία είχαν μεταφερθεί στον τόπο της συγκέντρωσης, βρέθηκε πλήρης…εξοπλισμός επεισοδίων: 118 μεταλλικά μπουλόνια, 6 πέτρες, 4 σφεντόνες, 30 αντιασφυξιογόνος μάσκες, 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια, 5 κράνη, 3 κουκούλες τύπου full face, 1 σκούφος καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων (μαντήλια, θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες).
Βάσει πληροφοριών από την ΕΛΑΣ, αλλοδαποί είναι οι 69 από τους 78 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες!
Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στον Κάκκαβο, μεταξύ των δύο ομάδων που οι μεν διαμαρτύρονται για την εξόρυξη χρυσού και την καταστροφή του περιβάλλοντος και η δε, υπερασπίζονται την επένδυση.
Στην πορεία διαμαρτυρίας μεταφέρθηκαν με πούλμαν, στα οποία κατέφυγαν όταν άρχισαν τα επεισόδια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Δευτέρα στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθειας. Οι 74 αφέθησαν ελεύθεροι αλλά τέσσερις εξ αυτών – δύο γυναίκες και δύο άνδρες – αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία και τα αποτυπώματά τους, όπως επίσης και να φωτογραφηθούν, με αποτέλεσμα να προστεθούν συμπληρωματικές κατηγορίες εναντίον τους.
Το ερώτημα είναι πώς και με ποιο σχέδιο μεταφέρθηκαν όλοι αυτοί στην περιοχή.
Δεν έχει σημασία αν εμφανίζονται υπέρ ή κατά της εξόρυξης, σημασία έχει ότι το όλο σκηνικό δείχνει να είναι οργανωμένο…




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις