Απο το 2012 μοίρασαν τα πετρέλαια οριστικά...

petrlaiamoirasma



 "Δεν αποτελεί έκπληξη, η προσπάθεια της Ελλάδας να ξεκινήσει τη διερεύνηση για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Από τότε η χώρα άρχισε να μαστίζεται σοβαρά απο την οικονομική κρίση, το αρμόδιο Υπουργείο συγκρότησε μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων για να
ερευνήσουν τις προοπτικές για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα ελληνικά ύδατα. Προκαταρκτικές εκτιμήσεις λένε ότι η συνολική ποσότητα πετρελαίου στα ελληνικά νερά υπερβαίνει τα 22 δισεκατομμύρια βαρέλια (Ιόνιο Πέλαγος) και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια στο βόρειο Αιγαίο.
Το νότιο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος μένει να διερευνηθούν, έτσι ώστε οι αριθμοί να αυξηθούν. " ανέφερε το αποκαλυπτικό άρθρο του γνωστού γαιοπολιτικού αναλυτή F. William Engdahl, ήδη το 2012.
"Φυσικά, ΔΝΤ και ΕΕ, θα απαιτήσουν απο την Ελλάδα, ρευστοποίηση των τίτλων δημοσίων ελληνικών εταιριών και υδρογονανθράκων ώστε να μειωθεί το χρέος (πράγμα που έγινε) ενώ η εταιρεία φυσικού αερίου, ΔΕΠΑ, καλειται να ιδιωτικοποίησει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της.Όμως το σημαντικό πρόβλημα, πέρα από τις ρευστοποιήσεις των δημοσίων συμφερόντων του πετρελαίου, είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος."
"Βέβαια, η Τουρκία έχει ήδη δηλώσει ότι θα αποτελεί πράξη πολέμου η εξάπλωση των ερευνών περαιτέρω στο Αιγαίο και ο Ευάγγελος Κουλουμπής,δήλωνε, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει "το 50% των αναγκών της με το πετρέλαιο...Το μόνο εμπόδιο σε αυτό είναι η Τουρκία..."
Απο το 2012 αυτό που άλλαξε, είναι η Αμερικανική βάση στο Ιντσιρλίκ .Βάση που θέτει σε ισορροπία, θεωρητικά, τις ορέξεις για το Αιγαίο τόσο απο τη νόμιμη θέση της Ελλάδας όσο και απο τη "πεινασμένη" Τουρκία ενώ παράλληλα, απομακρύνει τη Ρωσική επιρροή στο Αιγαίο.
Ειναι πλέον αναγνωρισμένο, ότι τα κοιτάσματα παγκοσμίως... λιγοστεύουν , έτσι αυτομάτως η χώρα μας με τα τεράστια κοιτάσματα  που την περιστοιχίζουν στην Αν. Μεσόγειο, μπαίνει βαθύτερα στο παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων στη περιοχή. Το μοίρασμα είναι αναπόφευκτο. Κατα πόσο αυτό θα είναι επικερδές για την Ελλάδα, άγνωστο.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις