Ο περίεργος θάνατος ενός μάγου που αποτελεί μυστήριο μέχρι και σήμερα




Στο νεκροταφείο Green-Wood του Μπρούκλιν στις ΗΠΑ, υπάρχει μια παλιά ταφόπλακα, στην οποία κανείς με δυσκολία… μπορεί να διακρίνει τη λέξη «Ο Μάρτυρας» επάνω από το όνομα του Washington Irving Bishop
Ο Washington Irving Bishop ήταν ένας διακεκριμένος και πολύ
διάσημος, στην εποχή, του πνευματιστής, ο περίεργος θάνατος του οποίου αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο.
Ο Bishop γεννήθηκε το 1855. Τα πρώτα του βήματα στον «κόσμο των πνευμάτων» τα έκανε στο πλευρό του διάσημου μέντιουμ της εποχής, της Anna Eva Fay.
Αργότερα, θήτευσε δίπλα σε πιο σύγχρονους μάγους όπως ο Χουντίνι, ενώ το 1880 δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Second Sight Explained», στο οποίο έγραφε τα εξής:
«Είναι πράγματι σημαντικό να εξηγήσει κανείς τι είναι η διόραση και οι μαντικές ικανότητες, γιατί η γνώση της διαδικασίας αυτής είναι ακόμη αρκετά ασαφής, για να μπορέσουν μη ειδικοί να χρησιμοποιήσουν την επιρροή που δίνει αυτή η υποτιθέμενη δύναμη για την επίτευξη ανάρμοστων σκοπών.
Washington-Irving-Bishop-4
Ο Washington Irving Bishop στο φέρετρο
Δεν υπάρχει τίποτε πιο επιζήμιο για τους θνητούς από την επικράτηση των δεισιδαιμονιών και υπάρχει ένα φαινόμενο, που ενθαρρύνει σε μεγάλο βαθμό τις δεισιδαιμονίες, όπως η υποτιθέμενη δύναμη της διόρασης».
Το δικό του νούμερο ονομαζόταν «διάβασμα της σκέψης». Ο ίδιος επέμενε ότι δεν είχε καμία σχέση με οτιδήποτε υπερφυσικό, αλλά ότι «διάβαζε» προσεκτικά τις κινήσεις του ανθρωπίνου σώματος.
Ο ίδιος απέκτησε αυτήν την ικανότητα από τον πνευματιστή J. Randall Brown και σύντομα απέκτησε μεγάλη φήμη, χάρη στο ιδιαίτερο στιλ του κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, στις οποίες προσέδιδε μια έξτρα δόση «δράματος» με κρίσεις καταληψίας.
Κρατούσε ένα σημείωμα στην τσέπη του, που βεβαίωνε ότι δεν ήταν νεκρός, παρότι η παρουσία ενός τέτοιου σημειώματος στη μοιραία παράστασή του το 1889, αποτέλεσε σημείο διαμάχης για το τι είναι αυτό που τελικά στοίχισε τη ζωή στο διάσημο πνευματιστή, γράφει η Allison Meier στην ιστοσελίδα atlasobscura.com.
O μυστηριώδης θάνατος του Washington Irving Bishop
Ήταν 12 Μαΐου του 1889 και ο Bishop είχε παράσταση στο Lambs Club του Μανχάταν. Λέγεται ότι έπεσε αναίσθητος στις αρχές της παράστασης, αλλά στη συνέχεια συνήλθε και συνέχισε.
Ο Bishop έπεσε αναίσθητος και πάλι λίγο πιο μετά, όμως αυτή τη φορά δεν επανήλθε.
Σύμφωνα με αναφορές, λίγες ώρες μετά τον υποτιθέμενο θάνατό του, στις 3:45 τα ξημερώματα, έγινε αυτοψία στο πτώμα του. Κατά τη διάρκεια αυτής αφαιρέθηκε ο εγκέφαλός του.
Όταν η σύζυγός του έφτασε στο σημείο και είδε το ανοιγμένο κρανίο του άντρα της αναφώνησε «σκότωσαν το σύζυγό μου».
Στις 28 Μαΐου έγινε δεύτερη αυτοψία, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλός του είχε «ραφτεί» μέσα στο στήθος του και «όλα τα όργανα έδειχναν υγιή και δεν παρουσίαζαν καμία αιτία θανάτου, παρότι περίεργες ποσότητες εγκεφάλου και άλλων οργάνων έλειπαν» αναφέρει η αρθρογράφος, επικαλούμενη την έρευνα γύρω από την περίεργη αυτή υπόθεση που έκανε ο Dean Carnegie στο blog του.
Το κατά πόσο το σημείωμα που είχε στην τσέπη του ενημέρωνε τους γιατρούς για την κατάσταση στην οποία περιερχόταν, ή το γιατί αφαιρέθηκε τόσο γρήγορα ο εγκέφαλός του, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης για πολλά χρόνια μετά.
Η μητέρα του Eleanor Fletcher Bishop αφιέρωσε τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής της, κατηγορώντας τους γιατρούς που έκαναν την αυτοψία, κάνοντας περιοδείες σε όλη τη χώρα και λέγοντας την ιστορία του γιου της.
Έγραψε ακόμη και ένα βιβλίο στο οποίο έδωσε τον εξής τίτλο: «A Mother’s Life Dedicated and an Appeal for Justice to All Brother Masons and the Generous Public — A Synopsis of the Butchery of the Late Sir Washington Irving Bishop (Kamilimilianalani) A Most Worthy Mason of the Thirty-Second Degree, the Mind Reader, and Philanthropist By Eleanor Fletcher Bishop, His Broken-Hearted Mother».
Washington-Irving-Bishop-2
Ο τάφος του Washington Irving Bishop στο κοιμητήριο Green-Wood
Σε αυτό περιέλαβε και μια φωτογραφία της, στην οποία φαίνεται να σκύβει επάνω από το γυάλινο φέρετρο του γιου της, ενώ κανείς μπορεί να διακρίνει την τομή που είχε γίνει στο κρανίο του από την αυτοψία.
Το πιστοποιητικό θανάτου του 33χρονου πνευματιστή αναφέρει ότι πέθανε από «υστεροκαταληψία».
Για τη μητέρα του πάντως επρόκειτο για δολοφονία.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις