Βόμβα από Wall Steet Journal: Ο Trump ανατρέπει τα πάντα με τη «Συμμαχία του Αιώνα» - Δίνει θέση εξουσίας στον Elon Musk

Βόμβα από Wall Steet Journal: Ο Trump ανατρέπει τα πάντα με τη «Συμμαχία του Αιώνα» - Δίνει θέση εξουσίας στον Elon Musk 

Ο Donald Trump ετοιμάζεται

να αναθέσει ρόλο - έκπληξη στον ιδιοκτήτη της Tesla, Elon Musk στη νέα, ρεπουμπλικανική κυβέρνηση των ΗΠΑ, εφόσον φυσικά ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων γίνει εκ νέου ένοικος του Λευκού Οίκου.
Η σχετική εξέλιξη, που αποκαλύπτει η «Wall Street Journal», αποτελεί το τελευταίο σημάδι ότι η άλλοτε ψυχρή σχέση μεταξύ των δύο ανδρών έχει ξεπαγώσει για τα καλά.
Η θέση εξουσίας που προορίζει ο Trump για τον Musk δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά οι δύο άνδρες συζήτησαν τρόπους για να δώσουν στον Musk ισχυρή επιρροή στις πολιτικές που σχετίζονται με την ασφάλεια των συνόρων και την οικονομία - και τα δύο ζητήματα για τα οποία ο Musk παρεμβαίνει δημόσια, πολύ συχνά και με αιρετικές τοποθετήσεις.
Επίσης, ο ιδιοκτήτης της Tesla και της Space-X, από κοινού με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Nelson Peltz , ενημέρωσαν τον Trump για το σχέδιό τους να επενδύσουν σε ένα project για αποτροπή ύπαρξης νοθείας στις επικείμενες εκλογές για τον προεδρικό θώκο.
Περαιτέρω, συζήτησαν με τον Trump για μια εκστρατεία επιρροής των κύκλων της ελίτ που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, στην οποία ο Musk και οι πολιτικοί του σύμμαχοι φιλοξενούν συγκεντρώσεις ισχυρών επιχειρηματικών ηγετών σε όλη τη χώρα και προσπαθούν να τους πείσουν να μην υποστηρίξουν την εκστρατεία επανεκλογής του νυν Προέδρου Biden.

«Περασμένα ξεχασμένα»

Μόλις πριν από δύο χρόνια, ο Trump και ο Musk προέβαιναν σε δημόσιες αντεγκλήσεις που κατέληγαν συχνά ακόμα και σε εκατέρωθεν προσβολές.
Αλλά τους τελευταίους μήνες, οι δύο άνδρες έχουν ανατπύξει μια φιλική σχέση και μιλούν στο τηλέφωνο πολλές φορές το μήνα καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, μετέφεραν στην WSJ ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις συνομιλίες τους.
Οι δυο τους έχουν συζητήσει για τη μετανάστευση, την τεχνολογία και την επιστήμη, συμπεριλαμβανομένης της διαστημικής ισχύος των ΗΠΑ.
Οι απόψεις και τα ενδιαφέροντά τους έχουν ευθυγραμμιστεί περισσότερο, επισήμαναν οι πηγές, με τον Musk να καλεί τον Trump απευθείας στο κινητό του.
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών έχει ξεκαθαρίσει στον Musk, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ότι θέλει να βρει έναν τρόπο για να τον εμπλέξει περισσότερο στη στρατηγική του «νέου Λευκού Οίκου», εφόσον επικρατήσει στις προδρικές εκλογές του Ιουνίου.
Πάντως, ο Musk έχει διαμηνύσει στον νέο του πολιτικό ... σύμμαχο ότι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει άλλος ένας δωρητής της προεκλογικής του καμπάνιας αλλά να έχει κεντρικό ρόλο στη χάραξη στρατηγικής - τουλάχιστον σε ορισμένους τομείς πολιτικής που τον ενδιαφέρουν άμεσα.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την επιρροή του σε ελίτ επιχειρηματικών και τεχνολογικών κύκλων για να βοηθήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να σαρώσει τον Biden, μέσω της κινητοποίησης και της στήριξης εκ μέρους σημαντικών συμμάχων. 

«Κίνητρο του Musk οι ανησυχίες του για την φιλελεύθερη και woke στροφή των ΗΠΑ»

Όπως διαρρέοουν οι κύκλοι του, ο Musk έχει έντονες ανησυχίες για την κατεύθυνση της χώρας - την οποία φυσικά θεωρεί ολότελα λανθασμένη.
Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός επιχειρηματίας έχει διαμαρτυρηθεί εναντίον αυτού που αποκαλεί «ιός των woke», μια σύλληψη για την περαιτέρω προώθηση φιλελεύθερων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων διαφορετικότητας, ισότητας και ένταξης που οι συντηρητικοί λένε ότι σπέρνουν διχασμό στην αμερικανική κοινωνία.
Πάντως ο Musk δεν απάντησε στα αιτήματα της WSJ για σχολιασμό του εν λόγω ρεπορτάζ.
Ο πρώην πρόεδρος, από την πλευρά του, είναι εντυπωσιασμένος με τον πλούτο του Musk και έχει αγκαλιάσει τη δεξιά στροφή της πολιτικής του CEO της Tesla.
Μέχρι τώρα ο Musk αυτοτοποθετείτο ιδεολογικά ως «αρκετά μετριοπαθής» και δώρισε μικρότερα ποσά σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.
Η δημόσια τοποθέτησή του άλλαξε ριζικά τον Μάιο του 2022, όταν έγραψε στο Twitter ότι θα ψήφιζε Ρεπουμπλικάνους επειδή οι Δημοκρατικοί είχαν «γίνει το κόμμα του διχασμού και του μίσους, επομένως δεν μπορώ πλέον να τους υποστηρίξω».
Ο Brian Hughes, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Trump, σχολίασε εν προκειμένω: «Ο Πρόεδρος Trump θα είναι η μόνη φωνή η οποία θα καθορίζει τον ρόλο που θα έχει ένα άτομο στην προεδρία του».

Η κρυφή συνάντηση στο Palm Beach που άλλαξε τα πάντα

Η συζήτηση γύρω από τον πιθανό ρόλο του Musk έλαβε χώρα σε ένα φιλικό μάζεμα τον περασμένο Μάρτιο στο Montsorrel, στο αχανές κτήμα του Peltz μπροστά στον ωκεανό στο Palm Beach της Φλόριντα, σε μια παρέα πλούσιων και ισχυρών φίλων, μετέφεραν οι πηγές που γνωρίζουν τις τότε συζητήσεις.
Οι New York Times ανέφεραν νωρίτερα ότι η συνάντηση είχε μεν πραγματοποιηθεί, αλλά οι λεπτομέρειες των συζητήσεων δεν έχουν αποκαλυφθεί προηγουμένως.
Καθώς οι καλεσμένοι έφαγαν το πρωινό της Κυριακής με αυγά, μπέικον και φρέσκα φρούτα που σερβίρονταν από το οικιακό προσωπικό του Peltz, οι Peltz, Trump και Musk συζητούσαν για τις εκλογές Νοεμβρίου, επικρίνοντας (προφανώς) τη διαχείριση των προβλημάτων των ΗΠΑ από τη διοίκηση Biden.
Ήταν ουσιαστικά κουβέντα (κυριολεκτικά) μεταξύ τυρού και αχλαδιού.
Ο Musk και ο μικρός γιος του Χ, ο οποίος συχνά τον συνοδεύει σε εκδηλώσεις, ήταν μέρος μιας παρέας που περιλάμβανε επίσης τον Trump και τον 18χρονο γιο του, Barron.
Επισημαίνεται ότι ο Musk και ο επιχειρηματίας Peltz γνωρίζονται εν μέρει μέσω του γιου του Peltz, Diesel, ενός επιχειρηματία της Silicon Valley που έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της Tesla.
Ο Diesel Peltz ήταν επίσης στο πρωινό.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Musk στο επίκεντρο των συζητήσεων

Οι πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών αφορούν κυρίως στις εταιρείες του Musk, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων X, την Tesla, και φυσικά τη SpaceX.
Διόλου τυχαίο -ως προς την όψιμη προσέγγιση των δύο ανδρών- το γεγονός ότι η Tesla, η πιο κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και η μόνη εισηγμένη εταιρεία του Musk, είδε την τιμή της μετοχής της να πέφτει και πρόσφατα κατέγραψε τα χαμηλότερα κέρδη των τελευταίων ετών.
Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν παρά να συζητήσουν για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και τις φορολογικές εκπτώσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με άτομα που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρόεδρο.
Πάντως ο Trump έχει διατηρήσει μια επιφυλακτική στάση έναντι των EVs στην προεκλογική του εκστρατεία.
Έχει επικρίνει τα οχήματα για το γεγονός ότι «χρειάζονται επαναφόρτιση για μεγαλύτερα ταξίδια» και ζήτησε «τεράστιους δασμούς σε αυτά που κατασκευάζονται στο Μεξικό», λέγοντας ότι βλάπτει την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ.
Παραδόξως και ο Musk έχει επιρίνει δημοσίως τις επιδοτήσεις στα EVs, από τις οποίες έχει επωφεληθεί η Tesla, και πρόσφατα μίλησε κατά των δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα και στα ανταλλακτικά που αξιοποιούνται για την παραγωγή τους.

Τι θα γίνει με τα ανταγωνιστικά X και Truth Social;

Τέλος, ο Elon Musk ζήτησε από τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ να επιστρέψει πιο ενεργά στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, και να συμμετάσχει στη λειτουργεία των Spaces που δίνουν τη δυνατότητα live εκπομπής εν είδει podcast.
Ως ένα σημειό ο Trump είχε καταγράψει σαρωτικές επιδόσεις στην πλατφόρμα, όταν ήταν γνωστή ως Twitter, με περισσότερους από 88 εκατομμύρια followers.
Ωστόσο, το τελευταίο διάτημα -επιδιώκοντας να προστατεύσει την πλατφόρμα του Truth Social που κλανσαρίστηκε το 2022- έχει δημοσιεύσει μόνο μία φορά στο X από τότε που εξαγοράστηκε από τον Musk, και ο πρώην πρόεδρος άνοιξε ξανά τους λογαριασμούς στο δίκτυο.
Η Truth Social ανήκει στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο Trump Media & Technology Group, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Καταλήγοντας, το δημοσίευμα της WSJ, τονίζει ότι η υποστήριξη του Musk στον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ δεν θα υπόκειται σε αυστηρές, κομματικού χαρακτήρα, δεσμεύσεις.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο CEO της Tesla και της Space-X έχει εκφράσει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του προς την κυβέρνηση Biden, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει δημόσια δήλωση στήριξης στον Trump.
Σε κάθε περίπτωση, ο προεκλογικός αγώνας στις ΗΠΑ αποκτά τώρα νέο ενδιαφέρον, ιδίως από τη στιγμή που εμπλέκεται ενεργά σε αυτήν ένας από τους πλέον αιρετικούς και πολωτικούς επιχειρηματίες της χώρας - αν όχι του πλανήτη...

Captureδσασαδσδσδα.JPG

















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Ποιανού παιδί είναι ο Musk ;
    τίνος είσαι συ αααα...; που λεν και στο χωρίο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ30 Μαΐου, 2024 07:24

    Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ.
    "ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ ".
    ΑΑΑΑ !!!ΚΑΛΑ.....ΚΡΑΣΙΑ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mέ ΒΟΜΒΕΣ ΜΑΣ ΚΤΥΠΑΝΕ AΣΤΑΜΑΤΗΤΑ, ΑΠΟ WALL STREET JOYRNAL,
    BANKING NEWS, PRO NEWS ΚΑΙ ΒΑΛΕ,... ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ.
    Και τι Βόμβες! Φυσικά "σωτηρίας"!
    Ρίγη συγκίνησης μας κατακλύζουν τοιούτου είδους συμμαχίες ειδικά των δύο συνκεκριμμένων "αγγελουδιών", που άργησαν μεν αλλά κατέληξαν στην ίδια κλίνη ως ομογάλακτα τέκνα του "αντικαμπαλισμού".
    Μετρούν τα καυμένα τους κόπους τους σε δισεκατομμύρια για τον αγώνα που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν για την ελευθερία του λόγου και πάνω απ' όλα για την Υγεία και προστασία της ανθρωπότητας από ιούς και τρομακρατικές επιθέσεις από ISIS, HAMAS,..και τώρα των ιρανών που ανάγκασαν το Ισραήλ να προειδοποιήσει τον Πούτιν πως το Ιράν σκοπεύει να σκοτώσει 6 εκατομμύρια εβραίους.
    Η ρητορική από τις 7 του περασμένου Οκτώμβρη: η τα "θύματα" των χιλιετιών από όλα τα έθνη, η οι Τρομοκράτες. Κι όπου τρομοκράτες όλοι αυτοί που τολμούν να αμφισβητήσουν την παραμικρή "αλήθεια" που προέρχεται από τα εκλεκτά παιδιά του Κυρίου της Βίβλου.
    Είναι να μην ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Ιερού καθήκοντος, ηγέτες κυβερνήσεις και παράγοντες επιπέδου Ελον Μασκ!
    Μετά το 1:20 του βίντεο βλέπουμε ποιοί κρύβονται πίσω από το Χ του σαυρομάτη σατανιστή:

    https://ugetube.com/watch/joe-rogan-does-not-name-the-group-who-039-s-flooding-neo-nazi-and-racist-posts-on-gab-other-platform_wqMPDv3bynnyBvr.html

    Αυτό πού ακολουθεί θα το δείξουν μόνο συνομοσιολόγοι.
    Απλά να μην αναρωτιόμαστε "Γιατί η Δύση στηρίζει Zelensky ενώ έληξε η θητεία του:

    https://odysee.com/@CosmicEvent:5/Jewish-Zionists-are-behind-the-Nazis-in-Ukraine-and-the-creation-of-a-new-greater-Israel:c5

    Όσο για τον "αλάνθαστο" και "είχε πάντα δίκιο", τι να πρωτοσχολιάσει κανείς στην οκταετία που πέρασε! Μιά μόνο ερώτηση θα έκανα στα λευκά καπέλα σαν αφελής που πιάστηκα να τον υποστηρίζω μέχρι και τον Μάρτιο του 2020 αλλά και μέχρι τις εκλογές του 24:
    Γνωρίζουν πως η εφαρμογή του Συντάγματος ανεστάλλει από τον αρχηγόν τoυς τον ίδιο Μάρτη λόγω έκτακτης ανάγκης (!!!!!;;;;) παραδίδοντας την εξουσία στην FEMA που τώρα κυνηγούν,.. και ποιά είναι η στάσις τους απέναντι σε αυτές τις ντροπές του αιώνα;
    Μόνο αυτά για τώρα,...τα ελάχιστα:

    https://www.dailymotion.com/video/x74slqp

    https://odysee.com/@abrahamicmatrixdestroyer:6/Syrian-Chemical-Attack-Blatant-False-Flag:5

    Κοσμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις