Putin: Δεν είναι μυστικό… οι εντολές στην Ουκρανία δίνονται από Άγγλους, Γάλλους, Πολωνούς – Τελειώνουν τον Zelensky

Putin: Δεν είναι μυστικό… οι εντολές στην Ουκρανία δίνονται από Άγγλους, Γάλλους, Πολωνούς –  Τελειώνουν τον Zelensky 

Δεν είναι μυστικό…

οι στρατιωτικές εντολές στην Ουκρανία δίνονται στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα πολωνικά, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, ο οποίος κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από το Ουζμπεκιστάν, επιβεβαίωσε ότι ο Zelensky δεν είναι ποια νόμιμος ηγέτης της Ουκρανίας μετά τη λήξη της θητείας του.
Σύμφωνα με την «εκτίμηση» του προέδρου Putin, ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, Ruslan Stefanchuk θα πρέπει τώρα να θεωρείται ο νόμιμος διάδοχος του Zelensky.
Ο Ρώσος ηγέτης υπέθεσε επίσης ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο ο υφιστάμενος πρόεδρος παραμένει στην εξουσία είναι να προβεί σε σκανδαλώδεις κινήσεις, όπως πιθανή μείωση της ηλικίας του στρατού στα 23 ή ακόμη και στα 18 χρόνια.
«Πιστεύω ότι μετά τη λήψη αυτής και άλλων αντιλαϊκών αποφάσεων, αυτοί που ενεργούν σήμερα ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα αντικατασταθούν με άτομα που δεν θα ήταν υπεύθυνα για τις αντιλαϊκές αποφάσεις που ελήφθησαν.
Αυτοί οι εκπρόσωποι απλώς θα αντικατασταθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Putin.

Για το ΝΑΤΟ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του αρχηγού του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg, προς τα μέλη να αφήσουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα του για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας, υπενθύμισε σε όλους ότι τα πλήγματα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας απαιτούν δεδομένα διαστημικής αναγνώρισης.
Εφόσον η Ουκρανία δεν διαθέτει αυτές τις δυνατότητες, τέτοια χτυπήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων μέσω εκπαιδευτών εντός της Ουκρανίας που μεταμφιέζονται σε μισθοφόρους.
Ο Πρόεδρος Putin συμβούλεψε τη Δύση να το σκεφτεί δύο φορές και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα ώθηση της Ρωσίας στην περιοχή Kharkov της Ουκρανίας, η οποία επιβεβαίωσε ότι ήταν μια απάντηση στον βομβαρδισμό του Belgorod και είχε στόχο να δημιουργήσει μια «περιοχή ασφαλείας».
Σχετικά με το θέμα του Belgorod, εξέφρασε τη λύπη του που τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν τα χτυπήματα της Ουκρανίας εκεί και άφησε να εννοηθεί ότι η σχεδιαζόμενη «περιοχή ασφαλείας» του θα μπορούσε να επεκταθεί για να σταματήσει τις επιθέσεις μεγαλύτερου βεληνεκούς, εάν χρειαστεί.

Για τους μισθοφόρους

Αργότερα ρωτήθηκε για την Ουκρανία που προσκάλεσε Γάλλους «εκπαιδευτές», στην οποία απάντησε λέγοντας ότι οι δυνάμεις του «ακούνε τακτικά αγγλικά, γαλλικά ή πολωνικά στο ραδιόφωνο» όταν ακούνε τους αντιπάλους τους, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι οι μισθοφόροι τους έχουν αναπτυχθεί εδώ και πολύ καιρό. .
Από αυτούς τους τρεις, ο Πρόεδρος Putin πιστεύει ότι οι Πολωνοί είναι λιγότερο πιθανό να φύγουν, κάτι που αποτελεί νύξη στους προηγούμενους ισχυρισμούς Ρώσων αξιωματούχων ότι σχεδιάζει να προσαρτήσει τη Δυτική Ουκρανία ή τουλάχιστον να την ενσωματώσει σε μια σφαίρα επιρροής.
Όσο για το πώς βλέπει τα πάντα να τελειώνουν, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του στις ειρηνευτικές συνομιλίες και υπενθύμισε σε όλους ότι η Ουκρανία είναι που πάγωσε μονομερώς αυτή τη διαδικασία, όχι η Ρωσία.
Οι επερχόμενες «ειρηνευτικές συνομιλίες» στα μέσα Ιουνίου στην Ελβετία έχουν σχεδιαστεί μόνο για να «δημιουργήσουν μια εντύπωση παγκόσμιας υποστήριξης» για τις μονομερείς απαιτήσεις της Δύσης από τη Ρωσία που στοχεύουν να της επιφέρουν μια στρατηγική ήττα.

Ποιος ενδιαφέρεται τελικά για ειρήνη;

Ο Ρώσος ηγέτης έδειξε ότι ενδιαφέρεται ειλικρινά για την ειρήνη, αλλά επίσης προετοιμάζεται για μια κλιμάκωση της σύγκρουσης, καθώς οι τελευταίες κινήσεις του ΝΑΤΟ υποδηλώνουν ότι εξακολουθεί να αδιαφορεί για συμβιβασμούς.
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον Zelensky ως αιχμή τους για την εφαρμογή αποφάσεων που στοχεύουν στη διαιώνιση επ' αόριστον αυτής της καταδικασμένης σύγκρουσης, μετά την οποία πιθανότατα θα τον αντικαταστήσουν με κάποιον άλλον μόλις το απαιτήσει η κοινή γνώμη.
Ακόμη και σε αυτό το σενάριο, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν μια άλλη αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία θα προηγηθεί της επανέναρξης των πραγματικών ειρηνευτικών συνομιλιών που διασφαλίζουν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας.

Ο ρόλος της Πολωνίας

Τα λόγια του Προέδρου Putin για την Πολωνία ήρθαν εν μέσω εκφραζόμενης υποστήριξης για τη χρήση δυτικών όπλων για πλήγμα στόχων εντός της Ρωσίας, αντιμετώπισής της κατάρριψης πυραύλων πάνω από τη Δυτική Ουκρανία και επανάληψης της θέσης της ότι μια συμβατική επέμβαση στη γειτονική χώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Εκ πρώτης όψεως, η Πολωνία προετοιμάζεται όντως να επέμβει συμβατικά στην Ουκρανία εάν η Ρωσία επιτύχει μια στρατιωτική ανακάλυψη, η οποία θα μπορούσε να αυξήσει τους κινδύνους του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου λόγω εσφαλμένων υπολογισμών λόγω του επικίνδυνου παιχνιδιού των ΗΠΑ.
Εν ολίγοις, το δίλημμα ασφάλειας ΝΑΤΟ-Ρωσίας ξεφεύγει από τον έλεγχο και η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά για αυτοάμυνα για να σταματήσει κάθε μεγάλης κλίμακας δύναμη εισβολής του ΝΑΤΟ που διασχίζει απειλητικά τον Δνείπερο προς τις πρόσφατα ενοποιημένες περιοχές της.
Εκεί έγκειται η σημασία του να υπαινίσσεται ο Πρόεδρος Putin ότι η χώρα του μπορεί να επεκτείνει τη «ζώνη ασφαλείας» της για να αμυνθεί ενάντια στη χρήση από την Ουκρανία ακριβών συστημάτων κρούσης μεγάλης εμβέλειας εναντίον στόχων στην επικράτειά της πριν από το 2014.
Θέλει το ΝΑΤΟ να γνωρίζει την εδαφική έκταση στην οποία θα μπορούσαν να φτάσουν οι ρωσικές δυνάμεις σε περίπτωση κατάρρευσης της πρώτης γραμμής, η οποία εξαρτάται ουσιαστικά από αυτές και την απόφασή του να του επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει τέτοια δυτικά όπλα με την υποστήριξη διαστημικής αναγνώρισης του μπλοκ.

Το μήνυμα Putin

Το μήνυμα που στέλνεται είναι ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται να υπερβεί αυτά τα γεωγραφικά όρια που το ίδιο το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο να θέσει μέσω της προαναφερθείσας απόφασής του, η οποία έχει σκοπό να αποτρέψει το μπλοκ από την υπερβολική αντίδραση εάν οι αντίπαλοί τους επιτύχουν ένα στρατιωτικό πλήγμα.
Μια συμβατική παρέμβαση υπό την ηγεσία της Πολωνίας και/ή της Γαλλίας θα ήταν ήδη αρκετά επικίνδυνη, αλλά η πιθανή διέλευση από τον Δνείπερο της δύναμης εισβολής θα μπορούσε να προκαλέσει μια τακτική πυρηνική απάντηση από τη Ρωσία για αυτοάμυνα.
Η πιο πρόσφατη στρατιωτική-στρατηγική δυναμική υποδηλώνει ότι μια συμβατική επέμβαση του ΝΑΤΟ εξετάζεται σοβαρά, ακόμη και αν είναι μόνο μερική που παραμένει δυτικά του Δνείπερου.
Τα σήματα που έρχονται από το ΝΑΤΟ στο σύνολό του και την Πολωνία ειδικότερα δείχνουν ότι θέλουν μια κλιμάκωση για να συνεχίσουν να πολεμούν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, αλλά ο Πρόεδρος Putin μόλις υπενθύμισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις