ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ....Οι ΗΠΑ έδωσαν πράσινο φως στην Ουκρανία, χτυπήστε Ρωσικό έδαφος

Σοκάρουν οι εξελίξεις - Οι ΗΠΑ έδωσαν πράσινο φως στην Ουκρανία, χτυπήστε Ρωσικό έδαφος – Οι Ρώσοι σχεδιάζουν νεκρή ζώνη έως Κίεβο  

Πάμε από το κακό στο χειρότερο

στο Ουκρανικό.
Οι ΗΠΑ και ο Πρόεδρος Biden έδωσαν το πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικούς στόχους βόρεια του Kharkiv που είναι Ουκρανική πόλη και απειλείται από την Ρωσική εισβολή.
Ωστόσο αυτό το πράσινο φως αφορά μόνο την περιοχή του Kharkiv αλλά σίγουρα θα γενικευτεί.
Είναι προφανές ότι αυτό αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο αφού η Δανία π.χ. ζητάει τα F-16 που στέλνει στην Ουκρανία να επιχειρούν και σε ρωσικό έδαφος.
Η Δύση και το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να αποδεχθούν την ήττα και κάνουν κινήσεις απελπισίας, απόγνωσης που ωστόσο... μπορεί να φέρουν την καταστροφή
Η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή και ασύμμετρη…
Εν τω μεταξύ οι ρώσοι έχουν σχεδιάσει το μέλλον της Ουκρανίας που στο έδαφος έχει υποστεί πανωλεθρία.
Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ή νεκρή ζώνη θα φθάσει έως το Κίεβο, οι Ρώσοι έχουν αποφασίσει επί της ουσίας να μετατρέψουν σε ουδέτερο έδαφος την Ουκρανία.

Ο Biden ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπάει και ρωσικούς στόχους βόρεια του Kharkiv

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων στη Ρωσία που απειλούν την περιοχή του Kharkiv, αλλά άφησε σε ισχύ την απαγόρευση της χρήσης επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων ATACMS και άλλων όπλων πυρός μεγάλου βεληνεκούς.
«Ο Πρόεδρος έδωσε πρόσφατα εντολή στην ομάδα του να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για σκοπούς αεράμυνας στην περιοχή του Kharkiv, ώστε η Ουκρανία να μπορεί να απαντήσει στις ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται ή ετοιμάζονται να της επιτεθούν».
Την ίδια στιγμή, το State Department δήλωσε ότι η «πολιτική σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης ATACMS ή όπλων μεγάλου βεληνεκούς» εναντίον στόχων στη Ρωσία παρέμεινε η ίδια.
Νωρίτερα, το Politico, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο , ανέφερε ότι ο Biden επέτρεψε κρυφά στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα «για να αντιμετωπίσει την ρωσική προέλαση στο Kharkiv».
Σύμφωνα με το Politico, μιλάμε μόνο για το έδαφος κοντά στα σύνορα με την περιοχή του Kharkiv και η θέση του Λευκού Οίκου σχετικά με τα χτυπήματα του Κιέβου βαθιά στη Ρωσία «δεν έχει αλλάξει».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Lars Lekke Rasmussen δήλωσε ότι η Κοπεγχάγη θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 για τέτοιες επιθέσεις.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Stoltenberg του επικεφαλής του ΝΑΤΟ που ζήτησε χτυπήματα στην Ρωσία, ανέφερε ότι είχε υπερβεί τις εξουσίες του.
Σημείωσε ότι ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας «έχει ήδη πολιορκηθεί από τα ίδια τα μέλη του ΝΑΤΟ».
Έτσι, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Antonio Tajani σημείωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να χρησιμοποιεί δυτικά όπλα μόνο εντός της επικράτειάς της.

Τι σημαίνει το πράσινο φως για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος;

Μετά το πράσινο φως η Ουκρανία θα μπορεί να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών GMLRS - αλλά όχι πυραύλων ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς - για να χτυπήσει εντός της ρωσικής επικράτειας κοντά στα σύνορα με την Περιφέρεια Kharkiv.
Αμερικανοί αξιωματούχοι και άνθρωποι που γνωρίζουν την πολιτική δήλωσαν στα δυτικά μέσα ενημέρωσης στις 30 Μαΐου ότι η κυβέρνηση Biden έδωσε αθόρυβα την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που παρείχαν οι ΗΠΑ για «σκοπούς αεράμυνας» εναντίον των ρωσικών δυνάμεων που πραγματοποιούν επιθέσεις στη βόρεια περιοχή του Kharkiv.
Ένας ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση Biden δεν έχει αλλάξει την πολιτική της που περιορίζει την Ουκρανία από τη χρήση όπλων που παρέχονται από τις ΗΠΑ για τη διεξαγωγή επιθέσεων μεγάλης εμβέλειας, όπως το ATACMS, σε άλλα μέρη στη Ρωσία.
Αρκετοί σύμβουλοι του Biden είπαν στους New York Times ότι μια περιορισμένη αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ που περιορίζει τα χτυπήματα στη Ρωσία ήταν «αναπόφευκτη» και ορθά εκτίμησαν ότι η αλλαγή της πολιτικής πιθανότατα θα ερχόταν με περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ.
Η Washington Post ανέφερε ότι ένας άλλος ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν θέσει κανέναν περιορισμό στη χρήση συστημάτων αεράμυνας από την Ουκρανία που παρέχονται από τις ΗΠΑ για την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων ή μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ρωσικό έδαφος «εάν αποτελούν απειλή για την Ουκρανία».
Οι New York Times ανέφεραν στις 22 Μαΐου ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken παρότρυνε τον Biden να άρει αυτούς τους περιορισμούς στην Ουκρανία.
Δεν είναι σαφές πόσο μακριά στην Περιφέρεια Belgorod οι ΗΠΑ επιτρέπουν στις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπήσουν με όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ ή εάν η Ουκρανία θα επιτρεπόταν να χτυπήσει τις συγκεντρώσεις ρωσικής δύναμης και εξοπλισμού στις περιφέρειες π.χ Kursk.

Politico: H επίθεση στο Kharkiv ώθησε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν τη θέση τους και να άρουν τα εμπόδια, πλέον οι Ουκρανοί μπορούν να χτυπούν και ρωσικό έδαφος...

Η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv ώθησε τις ΗΠΑ να εξετάσουν «πιο σοβαρά» το θέμα της έγκρισης χτυπημάτων από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με αμερικανικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Politico.
Επικαλούμενο ανώνυμο υψηλόβαθμο εκπρόσωπο στρατιωτικών κύκλων των ΗΠΑ, η άρση της απαγόρευσης για το Κίεβο για χτυπήματα σε στόχους στο ρωσικό έδαφος έχει «στρατιωτική αξία».
«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι άρχισαν να εξετάζουν πιο σοβαρά την αλλαγή της πολιτικής τους αφού η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στο Kharkiv, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας», έγραψε το Politico, επικαλούμενο δύο από τις πηγές του.
Πρόσθεσαν ότι σε μια κλειστή ενημέρωση στο Κογκρέσο στις 7 Μαΐου, νομοθέτες και από τα δύο πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ «ζήτησαν» κυριολεκτικά από τους εκπροσώπους του Πενταγώνου να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στη χρήση αμερικανικών όπλων κατά τα χτυπήματα του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε προηγουμένως ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε «στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος».
Είπε επίσης ότι «κάποιοι σύμμαχοι» έχουν άρει τους περιορισμούς τους στα χτυπήματα και πιστεύει ότι «ήρθε η ώρα να αρθούν άλλοι περιορισμοί».
Στη Ρωσική Ομοσπονδία, σχολιάζοντας δηλώσεις για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, τις χαρακτήρισαν απερίσκεπτες και δήλωσαν ότι προκαλούν άμεση στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία θέλει να προκαλέσει τη Ρωσία να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ ώστε να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος

Η ουκρανική ηγεσία θέλει να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση με τη Ρωσία, καθώς αυτή είναι η μόνη ευκαιρία για να παραμείνει στη ζωή, δήλωσε ο συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Η Ουκρανία προσπαθεί απεγνωσμένα να προκαλέσει μια κλιμάκωση της σύγκρουσης, έτσι ώστε η Ρωσία να αντιδράσει πολύ έντονα και να χτυπήσει το ΝΑΤΟ, αυτή η κατάσταση είναι στα πρόθυρα της καταστροφής, σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter
, το Κίεβο δεν χρειάζεται την έγκριση των δυτικών χωρών για να προβεί σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες ενέργειες, καθώς οι ουκρανικές αρχές πιστεύουν ότι η υποκίνηση πολέμου και η διάδοση εχθροπραξιών σε άλλες χώρες θα ωφελήσουν την Ουκρανία που ηττάται στο μέτωπο.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε «στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος».
Ο Putin απαντώντας σε αυτά τα σχέδια, σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν.
Όπως υπενθύμισε ο αρχηγός του κράτους, οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι, κατά κανόνα, οντότητες με μικρή επικράτεια και πολύ πυκνό πληθυσμό.

Greene (Ρεπουμπλικάνοι): Είναι τρελός ο Biden, μας οδηγεί σε απευθείας πόλεμο με τη Ρωσία

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο Joe Biden για την απόφαση του να εγκρίνει τη μερική χρήση των αμερικανικών όπλων για επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων εξαπολύει η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, Marjorie Taylor Greene
«Ο Biden έδωσε κρυφά την άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει μέσα στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα, μια κλιμάκωση που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία.
Ο Joe Biden όχι μόνο έχει άνοια, αλλά είναι τρελός!
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιδιώκουν την ειρήνη ΟΧΙ έναν παγκόσμιο πόλεμο!» ανέφερε σε ανάρτηση της στο Χ η Greene.

Craig Roberts (Πρώην αξιωματούχος ΗΠΑ): Ο αρχικός στόχος των ΗΠΑ ήταν οι Ουκρανοί να χτυπήσουν Ρωσικό έδαφος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μεταφέροντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, αρχικά επεδίωξαν να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία, λέει ο Craig Roberts, πρώην βοηθός του επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Έτσι σχολίασε την πληροφορία ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για εναντίον στόχων στη ρωσική επικράτεια που απειλούν την περιοχή του Kharkiv, αλλά άφησε σε ισχύ την απαγόρευση της χρήσης επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων ATACMS και άλλα όπλα μεγάλης εμβέλειας.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις ΗΠΑ να προμηθεύσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία εκτός από το να χτυπήσουν μακρινούς στόχους» σχολίασε ο Craig Roberts
Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο, εάν η ουκρανική σύγκρουση δεν τελειώσει σύντομα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη δυτική Ουκρανία και σε προσπάθειες να συμπεριληφθεί το δυτικό τμήμα της χώρας στη συμμαχία με την επακόλουθη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εκεί.
Νωρίτερα, ο Putin είπε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από η Δύση.

Κρατική Δούμα Ρωσίας: Η νεκρή ζώνη στην Ουκρανία θα πρέπει να περιλαμβάνει και το Κίεβο, θα είναι βάθους 500 χιλιομέτρων

Η νεκρή ζώνη στην Ουκρανία θα πρέπει να περιλαμβάνει και το Κίεβο ανάλογα με τις προμήθειες της Δύσης σε όπλα μεγάλης εμβέλειας, ανέφεραν αξιωματούχοι της Ρωσικής Δούμας.
Στα μέσα Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να επανεξετάσει τη δημιουργία «μιας ζώνης ασφαλείας» στην Ουκρανία εάν η Δύση δώσει στο Κίεβο την άδεια να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.
«Το μέγεθος της ζώνης ασφαλείας θα εξαρτηθεί από τους δυτικούς αντιπάλους μας, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη βάθους 500 χιλιομέτρων, έτσι ώστε οι πύραυλοι να μην χτυπούν ρωσικό έδαφος».
Η απόσταση μεταξύ Luhansk και Κιέβου είναι 482 χιλιόμετρα, η νεκρή ζώνη θα πρέπει να περιλαμβάνει το Κίεβο.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk δήλωσε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας για την προστασία των ρωσικών περιοχών, εξαλείφοντας τον κίνδυνο προκλήσεων από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

ΝΑΤΟ και Ρωσία ανταλλάσσουν χτυπήματα μέσω της Ουκρανίας –Οι ρώσοι διέλυσαν κρίσιμες υποδομές με Tu-95MS και MiG-31

Τη νύχτα της 30ης Μαΐου, οι εμπόλεμες πλευρές, η Ρωσία από την μια και το ΝΑΤΟ με την Ουκρανία από την άλλη, αντάλλαξαν μαζικά χτυπήματα η μία στις πίσω περιοχές της άλλης.
Ο Ρωσικός στρατός κέρδισε και αυτή την μάχη.
Αρχικά, αρκετές ομάδες ρωσικών UAV καμικάζι αυτοκτονίας εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας και αποκάλυψαν τις θέσεις των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας, κάνοντας ελιγμούς σε ολόκληρη τη χώρα.
Στη μέση της νύχτας, το ουκρανικό σύστημα παρακολούθησης ανέφερε ότι δεκάδες ρωσικά στρατηγικά Tu-95MS, καθώς και MiG-31 με υπερηχητικούς πυραύλους Dagger, απογειώθηκαν για την επίθεση.
Αφού οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θυμήθηκαν την υπόσχεσή τους να προμηθεύσουν F-16 για να υποστηρίξουν την κλιμάκωση στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε καταστροφικά πλήγματα στα ουκρανικά αεροδρόμια.
Η Ρωσία προειδοποίησε ότι αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη των F-16 στην Ουκρανία ως σκόπιμο μήνυμα από το ΝΑΤΟ στην πυρηνική σφαίρα.
Προκειμένου να πάρουν το μήνυμα οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι επανέλαβαν τα πλήγματα, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου αεροδρομίου Starokonstantinov.
Ο ουκρανικός στρατός εργάζεται σκληρά για να οχυρώσει τις εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τα πολύτιμα μαχητικά F-16 του ΝΑΤΟ, αλλά οι ρωσικές τακτικές επιθέσεις ακυρώνουν όλες τις προσπάθειές τους.
Περισσότερα πλήγματα στόχευσαν τον ουκρανικό στρατό και ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν στο Dnipro και στην περιοχή Poltava.
Η λιμενική υποδομή στην περιοχή της Οδησσού που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό για ναυτικές επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα υπέστη μεγάλες ζημιές.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις καταστράφηκαν από χτυπήματα ακριβείας κοντά στο Lyman και το Svyatogorsk στο Luhansk.
Η περιοχή του Kharkiv και η πόλη Kharkiv σφυροκοπούνται από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ασταμάτητα.
Το τελευταίο βράδυ δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Μη μπορώντας να κρύψουν τις ζημιές, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τα χτυπήματα σε πολλές εγκαταστάσεις.

Το ΝΑΤΟ προκαλεί

Ενώ η ουκρανική υποδομή καίγεται, το ΝΑΤΟ ωθεί την Ουκρανία να εξαπολύσει χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος σε μια προσπάθεια να προκαλέσει μια στρατηγική ήττα στη Μόσχα.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν άλλη μια μαζική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 8 πύραυλοι ATACMS καταστράφηκαν καθ' οδόν προς τη γέφυρα της Κριμαίας.
Επίσης 8 UAV και δύο μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο ουκρανικός στρατός μοιράστηκε ένα ασαφές βίντεο που υποστηρίζει την καταστροφή μιας άλλης ρωσικής πυραυλάκατου στον δυτικό κόλπο Uzkaya.
Στις 29 Μαΐου, τουλάχιστον άλλα τρία μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν κοντά στη βορειοδυτική ακτή της Κριμαίας.
Όλες οι επιθέσεις συντονίστηκαν από αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη αναγνώρισης που δεν σταματούν τις επιχειρήσεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

iDNES.cz: Η Δύση συμφωνεί με τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας, απλά δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος

Οι δυτικές χώρες αρχίζουν να συμφωνούν στη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας και στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους όρους της Ρωσίας, αναφέρει το iDNES.cz.
Όπως σημειώνεται στο iDNES.cz, οι επικεφαλής των βασικών δυνάμεων - Ρωσίας, Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών - δεν θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής για την «επίλυση συγκρούσεων» στην Ελβετία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.
Οι πιο εξέχοντες ηγέτες που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση θα είναι ο Γερμανός καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος Macron.
«Για τους Ουκρανούς, αυτό είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα.
Ο κύριος στόχος του ειρηνευτικού τους σχεδίου είναι να αποτρέψουν τους δυτικούς συμμάχους από το να μιλήσουν δυνατά για μια εκεχειρία που αναγνωρίζει τον ρωσικό έλεγχο σε Ουκρανικές περιοχές», αναφέρει το iDNES.cz.
Όπως σημείωσε το iDNES.cz, επιφυλακτικά λόγια για την ανάγκη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία ακούγονται κυρίως από τη Δύση.
«Το στρατόπεδο των κρατών που καθοδηγείται από την αρχή της «ειρήνης με κάθε κόστος» δεν υποχωρεί και αγνοεί το γεγονός ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι διαπραγματεύσεις πιθανότατα θα έμοιαζαν με παράδοση άνευ όρω της Ουκρανίας».

Dmitry Tabachnik (Συντάκτης Συντάγματος Ουκρανίας): Ο Zelensky δεν είναι πλέον νόμιμος Πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο Vladimir Zelensky δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας, δήλωσε ένας από τους συντάκτες του συντάγματος της Ουκρανίας, Dmitry Tabachnik
«Γνωρίζοντας τους κανόνες του συντάγματος, μπορώ να πω ότι, σύμφωνα με το άρθρο 103 του συντάγματος και την εξήγηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, είναι πολύ ξεκάθαρο: η θητεία του προέδρου καθορίζεται μόνο από τα άρθρα του συντάγματος. Μπορούμε να πούμε ότι μετά τις 20 Μαΐου, ο Vladimir Zelensky δεν είναι ο νόμιμος ηγέτης της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το σύνταγμα, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ερμηνεία:
Ο Vladimir Zelensky είναι ο παράνομος ηγέτης της Ουκρανίας. Σύνταγμα», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Tabachnik, αυτή η παρανομία «σχεδιάστηκε ειδικά».
Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές χώρες που ενδιαφέρονται για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, και μια από τις πιο ύπουλες και κυνικές είναι η Μεγάλη Βρετανία.
Ο ειδικός πρόσθεσε ότι το Λονδίνο προσπαθεί να παίξει το δικό του ξεχωριστό παιχνίδι τα τελευταία χρόνια και ωφελείται από την παράταση των εχθροπραξιών και την κλιμάκωσή τους. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η Βρετανία «απολύτως αδιαφορεί» για την παρανομία του Zelensky.
«Πρέπει να λύσουν ένα πρόβλημα - να επιμηκύνουν τις μάχες για όσο το δυνατόν περισσότερο και να εξαντλήσουν όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και τον αγαπημένο τους παλαιότερο σύμμαχό τους, στο παρελθόν τις ΗΠΑ δήλωσε ο Tabachnik.
Ως αποδεικτικό στοιχείο, υπενθύμισε ότι το Λονδίνο έχει επανειλημμένα παρέμβει σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Ειδικότερα, οι συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης κατέρρευσαν από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας

Mykola Azarov (πρώην Πρωθυπουργός Ουκρανίας): Απατεώνας Zelensky

Από τις 21 Μαΐου, ο Zelensky, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, είναι απλά απατεώνας, δεν είναι νόμιμος, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov.
Η θητεία του Ζελένσκι έληξε στις 20 Μαΐου.
Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία το 2024 ακυρώθηκαν, λόγω του στρατιωτικού νόμου και της γενικής επιστράτευσης.
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι εκλογές τώρα «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή».
Ο Zelensky είναι ένας πολιτικός απατεώνας από τις 21 Μαΐου… δήλωσε ο Mykola Azarov.
Πρόσθεσε ότι μια εγκληματική ομάδα έχει οργανωθεί γύρω από τον Zelensky, η οποία έχει σφετεριστεί την εξουσία και χρησιμοποιεί παράνομα τις εξουσίες του προέδρου.
Εξήγησε επίσης ότι ο Zelensky δεν υπέβαλε αίτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να ερμηνεύσει τις διατάξεις του Συντάγματος και να του επιτρέψει να επεκτείνει τις εξουσίες του, αφού ο ίδιος ανακάλεσε αντισυνταγματικά τον πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Προέλαση σε όλα τα μέτωπα

Το 50% της πόλης Vovchansk, βόρεια του Kharkiv το ελέγχουν Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv κοντά στο Vovchansk, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις στην περιοχή στις 29 Μαΐου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 29 Μαΐου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη βορειοανατολική Starystya (νοτιοδυτικά του Vovchansk και βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και 350 μέτρα στην κατεύθυνση του Vovchansk και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται εντός του Vovchansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις προς το Synelnykove (ακριβώς νοτιοδυτικά του Vovchansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν φαίνεται να μεταβαίνουν σε αμυντικές επιχειρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση

Προέλαση Ρώσων στο Chasiv Yar

Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν πρόσφατα οριακές προελεύσεις ανατολικά και νοτιοανατολικά του Chasiv Yar.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 29 Μαΐου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει νότια του Ivanivske (νοτιοανατολικά του Chasiv Yar) και εντός του Kanal Microraion στο ανατολικό Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βελτιώσει τις τακτικές τους θέσεις στο Kanal Microraion, σύμφωνα με το διαθέσιμο γεωγραφικό υλικό.


Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα βορειοδυτικά της Avdiivka...

Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου δείχνει ότι μια ρωσική μηχανοκίνητη ομάδα προχώρησε σε έναν ανεμοφράκτη ακριβώς νοτιοανατολικά του Novopokrovske (βορειοδυτικά της Avdiivka).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξασφάλισαν "μερική επιτυχία" σε μια απροσδιόριστη περιοχή κοντά στην Avdiivka στις 28 Μαΐου μετά από επιθέσεις με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην περιοχή Umanske (δυτικά της Avdiivka), επίσης προχώρησαν βόρεια και βορειοανατολικά του οικισμού και άλλη πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και 420 μέτρα βάθος σε δασικές περιοχές κοντά στο Umanske. 
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται επίσης κατά μήκος της γραμμής Sokil-Umanske-Karlivka (βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της Avdiivka) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να μάχονται για δασικές περιοχές κοντά στη δεξαμενή Karlivske κοντά στην Karlivka (νοτιοδυτικά της Avdiivka).












ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. "ΤΗΕ ΒΕST NAME"
    Κατσε να καταλαβω τωρα, γιατι εδω θα εχουμε χοντρο θεμα σε λιγο αν παει ετσι.
    Ειχε πει ,ο παισιος νομιζω "αν πιαστει απο κατω λιγα θα παθετε, αν πιαστει απο πανω θα καταστραφειτε",προφανος μιλουσε για τον 3ο ππ, και εδω φενεται οτι αν δεν αλλαξει/γινει κατι συντομα, παμε για το απο πανω?!
    Γιατι εδω οι λυσεις για να αλλαξει κατι ειναι μετρημενες πλεον.
    Καταρχας οι Ρωσσοι να κανουν παλι κρατει και απλα συνεχισουν τον πολεμο με συμβατικα μεσα, και χωρις να χτυπανε εκτος ουκρανιας.
    Οι νατοικοι να κανουν πισω γιατι ξερουν οτι μπορει να γινει πολυ χοντρη μ@λακι@ και να μην μεινει τιποτα ορθιο μεχρι το καλοκαιρι.
    Η (και εδω ειναι αυτο που λεμε, επεμβαση απο ανωθεν), να γινει κατι στα πιο νοτια μερη -βλεπε ισραηλ,Υεμενη,Ιραν,κλπ- και αλλαξει το πραμα την τελευταια στιγμη.
    Το σιγουρο ειναι παντος οτι καποιοι κανουν οτι μπορουν για την δικη μας καταστροφη, και ας λενε οτι και καλα δεν πιστευουν σε προφητειες κλπ.
    Γιατι η δικη μας καταστροφη σημαινει πετρελαιο και φυσικο αεριο για 200χρονια, που θα το παρουν τζαμπα!
    Αφου δεν θα υπαρχει πλεον Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις