Για πρώτη φορά μετά το 1919 το γαλλικό αίμα ποτίζει τις πεδιάδες της Ουκρανίας...!!!

 


Στο «Χ» (πρώην Τwitter),

αναρτήθηκε μια φωτογραφία η οποία απεικονίζει έναν Γάλλο στρατιωτικό να κείτεται νεκρός σε χωράφι της Ουκρανίας.

Είναι η πρώτη φορά μετά την εκστρατεία της Χερσώνας το 1919 που Γάλλοι σκοτώνονται στις ουκρανικές πεδιάδες. Τότε μαζί με το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα που ε4ίχε στείλει ο Ε.Βενιζέλος, είχαν υποστεί μια ταπεινώτική ήττα από τους τότε Σοβιετικούς.

Nα σημειωθεί πως είναι από τους πρώτους που είχαν αφιχθεί στην χώρα.

 

Ο  αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σύρσκι, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άφιξη των πρώτων Γάλλων «εκπαιδευτών» στα ουκρανικά στρατόπεδα, δηλαδή στην πλήρη ανάπτυξη γαλλικών τακτικών στρατευμάτων, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου.

Μέχρι σήμερα έστελναν υποτίθεται μισθοφόρους της Λεγεώνας των Ξένων. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά συμφωνία με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνού​​.

Η ρωσική αντίδραση ήταν ότι «Δεν θα επιστρέψουν καν τα πτώματα των Γάλλων στρατιωτών στις οικογένειές τους, ούτε θα συλλάβουν Γάλλους αιχμαλώτους, όπως συνέβη με τους Γερμανούς στον Β’ΠΠ».

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα εξοντώσουν όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στο ουκρανικό έδαφος, απείλησε ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Πιοτρ Τολστόι.

«Θα σκοτώσουμε όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στο έδαφος της Ουκρανίας. Όλους», είπε στο κανάλι BFMTV. Ο Ρώσος νομοθέτης υποστήριξε επίσης ότι «147 από τους 367 Γάλλους μισθοφόρους που έφτασαν νωρίτερα στην Ουκρανία έχουν εξοντωθεί».

Την τελευταία φορά που ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έφερε στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία οι Ρώσοι είχαν «ρημάξει» τους Γάλλους με βομβαρδισμούς στα οικήματα που είχαν καταλύσει.

Συγκεκριμένα, ρωσικά πυρά είχαν ανατινάξει ένα από τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν Δυτικοί στρατιωτικοί στην περιοχή του ποταμού Δνείπερου. Οι απώλειες ήταν σημαντικές, ωστόσο το ουκρανικό υπουργείο άμυνας δεν επιβεβαίωσε ποτέ αυτήν την είδηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ28 Μαΐου, 2024 23:01

    ΜΠΑΜ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΝ .
    ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΡΩΣΟΣ ,ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ .
    ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ .
    ΟΠΩΣ ΤΟ 1919.
    ΤΩΡΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΛΕΚΥ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΑΝΑΣΚΕΛΑ .
    ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ .
    Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις