Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «Προετοιμάζεται να ανακοινώσει» την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής

 

 Η βρετανική κυβέρνηση

ετοιμάζεται επίσημα να ανακοινώσει την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής, μια κίνηση που περιγράφεται ως «πολύ καθυστερημένη» από τον κορυφαίο ειδικό των UFO του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένα αίτημα για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOI) αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου (DSIT) κάνει σχέδια για το πώς θα αντιδράσει στο λεγόμενο γεγονός του «μαύρου κύκνου» που είναι η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής. 

Μια εσωτερική έκθεση θα υποβληθεί στον μόνιμο γραμματέα του DSIT, η οποία θα παραθέτει συστάσεις για ένα σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει ευκαιρίες, προκλήσεις και τομείς εμπειρογνωμοσύνης.

Ενώ μια περίληψη της εργασίας δηλώνει ότι η κύρια εστίαση της έκθεσης θα είναι «ο αντίκτυπος στο επιστημονικό τοπίο», θα εξετάσει επίσης τον ευρύτερο αντίκτυπο των ειδήσεων στην κοινωνία.

Οι άνθρωποι έχουν αναλογιστεί την ύπαρξη άλλων μορφών ζωής, τουλάχιστον καταγεγραμμένα, από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Τις τελευταίες δεκαετίες, οι αναφορές για UFO έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, με πιο διάσημο το περιστατικό του Roswell το 1947, όταν ένα σκάφος φέρεται να συνετρίβη στην έρημο του Νέου Μεξικού.

Κοιτάζοντας προς τα έξω, οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής (SETI), σαρώνοντας τους ουρανούς για σημάδια άλλων όντων, είτε μικροσκοπικών είτε προηγμένων πολιτισμών.

Εάν γίνει μια οριστική ανακάλυψη, οι συνέπειες για την επιστήμη, τις κυβερνήσεις και την κοινωνία θα είναι σημαντικές, ως εκ τούτου πολλοί στη βιομηχανία επιχειρηματολογούν για καλύτερο σχεδιασμό.

Μια τέτοια φωνή είναι ο Nick Pope, ο οποίος ερεύνησε UFO για το Υπουργείο Άμυνας (MoD).

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ακούω ότι αυτή η μελέτη διεξάγεται, γιατί έχει καθυστερήσει πολύ», είπε ο κ. Pope. «Κυκλοφορούν φήμες στην επιστημονική κοινότητα ότι ισχυρές ενδείξεις βιουπογραφής έχουν ήδη ανιχνευθεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, και ό,τι και να έχει βρεθεί, είναι πολύ πιθανό ότι επίκειται μια ανακοίνωση για μια βιουπογραφή – ή ίσως ακόμη και μια τεχνολογική υπογραφή. . 

«Όπως πάντα, είναι καλύτερα να έχεις ένα σχέδιο και να μην το χρειάζεσαι, παρά να το χρειάζεσαι και να μην το έχεις».

Μια βιουπογραφή είναι οποιοδήποτε χαρακτηριστικό, όπως ένα στοιχείο ή ένα μόριο, που προσφέρει στοιχεία της προηγούμενης ή της παρούσας εξωγήινης ζωής. Technosignatures είναι οποιαδήποτε ιδιότητα ή αποτέλεσμα που δείχνει προηγούμενη ή παρούσα τεχνολογία.

«Το DSIT δικαίως κατηγοριοποιεί την ανακάλυψη της εξωγήινης ζωής ως ένα επιστημονικό γεγονός του μαύρου κύκνου», είπε ο κ. Pope. «Είναι αναμφισβήτητα το απόλυτο επιστημονικό γεγονός του μαύρου κύκνου. Ο κοινωνικός αντίκτυπος της εύρεσης εξωγήινης ζωής είναι αδύνατο να υπερεκτιμηθεί. Θα ήταν αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη και πιο σημαντική επιστημονική ανακάλυψη όλων των εποχών και η πιο σημαντική. 

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν βρίσκουμε ευφυή ζωή, ειδικά αν επρόκειτο να αλληλεπιδράσουμε μαζί της με κάποιο τρόπο. Αυτό θα είχε βαθιές επιπτώσεις σε σχεδόν κάθε πτυχή της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής, της θρησκείας, της επιστήμης, της τεχνολογίας και πολλά άλλα. 

«Στο χειρότερο σενάριο, μπορεί να αντιμετωπίζουμε μια υπαρξιακή απειλή».

Παρά το γεγονός ότι πολλές χώρες πραγματοποιούν τις δικές τους έρευνες, υπάρχει ελάχιστη επίσημη καθοδήγηση σε οποιοδήποτε επίπεδο σχετικά με το τι θα συμβεί σε περίπτωση ανακάλυψης εξωγήινης ζωής – ή ακόμα και επαφής.

Η Διεθνής Ακαδημία Αστροναυτικής (IAA) έχει αναπτύξει μια Διακήρυξη Αρχών, ένα σύνολο γενικών κατευθυντήριων γραμμών για ένα τέτοιο γεγονός , αλλά δεν κάνει τίποτα πέρα ​​από το να διαπιστωθεί ότι το σήμα πρέπει να επαληθευτεί και η χώρα που κάνει την ανακάλυψη μπορεί να το μοιραστεί με τον κόσμο .

Αφού συμβεί αυτό, υπάρχει ελάχιστη θέση.

Ο κ. Pope, ο οποίος υπέβαλε το αίτημα FOI, είπε: «Η αντίδραση της κοινωνίας στον Covid – που σκίζει ο ένας τον άλλον με μάσκες και εμβόλια – δεν προοιωνίζεται καλά, ειδικά όταν θυμάται κανείς ότι οι κυβερνήσεις είχαν σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια παγκόσμια πανδημία, έτσι ήταν σχεδόν απρόβλεπτο γεγονός.

«Πώς θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι όταν βρίσκονταν στοιχεία για έναν προηγμένο πολιτισμό σε έναν πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από ένα κοντινό αστέρι; Ειδικά, όπως πιστεύουν ορισμένοι, αν ήδη στέλνουν έρευνες εδώ ».

Η περίληψη της μελέτης περίπτωσης φαίνεται να επικεντρώνεται στην ιδέα ότι η ζωή θα βρισκόταν πέρα ​​από τη Γη, σημειώνοντας πολυάριθμες αποστολές που προορίζονται για άλλους πλανήτες στην αναζήτηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις