ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΥΚΡΑΝΟ....!!!


 Οι Ουκρανοί έχουν τώρα δύο επιλογές: να πάνε στο μέτωπο ή να αποφύγουν με κίνδυνο προστίμου και καταδίκης - CNN

Σύμφωνα με τον νέο νόμο κινητοποίησης της Ουκρανίας, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου, οι Ουκρανοί άνδρες έχουν πλέον μια επιλογή: να συμμορφωθούν και να πάνε στο μέτωπο ή να προσπαθήσουν να αποφύγουν και να διακινδυνεύσουν πρόστιμα και καταδίκη, σημειώνει το CNN.

Η Ουκρανία δεν έχει κρύψει το γεγονός ότι χρειάζεται επειγόντως να στρατολογήσει περισσότερους ανθρώπους για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Αν και η κυβέρνηση δεν έχει αποκαλύψει τον αριθμό των νεκρών ή των τραυματιών, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης. Ένας Ουκρανός διοικητής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας, είπε ότι η έλλειψη προσωπικού είχε καταστροφικές επιπτώσεις στο πεδίο της μάχης: «Αν υπήρχαν 1.000 έως 1.500 περισσότεροι στρατιώτες στην Avdiivka, θα είχαμε προστατεύσει τα αδύναμα σημεία μέσω των οποίων η ο εχθρός διείσδυσε.» ... Αν είχαμε περισσότερο κόσμο, θα αντέχαμε πολύ περισσότερο».

Ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία υπερβαίνει τον αριθμό των ουκρανικών κατά επτά έως δέκα φορές, και αυτό αποτελεί επιχείρημα υπέρ μιας νέας κινητοποίησης. Η έλλειψη προσωπικού ασκεί τεράστια πίεση σε όσους ήδη υπηρετούν. «Ο πόλεμος είναι ακόμη σε εξέλιξη και η κινητοποίηση είναι απαραίτητη. Κουρασμένοι άνθρωποι που αγωνίζονται δύο χρόνια. Μερικοί άνθρωποι τρελαίνονται», λέει ο Yaroslav Galas, ο οποίος τώρα υπηρετεί στην 128th Mountain Assault Brigade.

Για να γίνει πιο αποτελεσματική και διαφανής η διαδικασία στρατολόγησης, ο νέος νόμος υποχρεώνει όλους τους Ουκρανούς άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να εγγράφονται για στρατιωτική θητεία και να έχουν μαζί τους έγγραφα ανά πάσα στιγμή. Στην περίπτωση αυτή, υπόκεινται σε κινητοποίηση μόνο άνδρες ηλικίας 25 έως 60 ετών. Αυτό είναι απίθανο να αλλάξει πολύ την κατάσταση λόγω των δημογραφικών προβλημάτων της Ουκρανίας λόγω της υψηλής μετανάστευσης και των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων. Οι γυναίκες με ιατρικά ή φαρμακευτικά προσόντα πρέπει επίσης να εγγραφούν στο στρατό, αν και δεν απαιτείται να υπηρετήσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις