Πολιτικό «πραξικόπημα» στις ΗΠΑ με καταδίκη Ν.Τραμπ: Προς εκλογές ακραίας πόλωσης το Νοέμβριο

 Πολιτικό «πραξικόπημα» στις ΗΠΑ με καταδίκη Ν.Τραμπ: Προς εκλογές ακραίας πόλωσης το Νοέμβριο

Το καθεστώς των Δημοκρατικών

ολοκλήρωσε το επιχειρούμενο πολιτικό πραξικόπημα στις ΗΠΑ καταδικάζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ για τον υποτιθέμενο χρηματισμό της ηθοποιού ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς και για 33 ακόμη κατηγορίες στο δικαστήριο μίας Πολιτείας όπου οι Δημοκρατικοί κυριαρχούν και οι ένορκοι είναι ψηφοφόροι τους!

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ο Ν.Τραμπ υποτίθεται ότι προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή της Ντάνιελς, ώστε να μην μιλήσει δημόσια για τη σχέση του μαζί της.

Λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016, δημιουργήθηκε μία υπόθεση στηριζόμενη σε υποτιθέμενες μαρτυρίες του πρώην συνεργάτη και νυν μεγάλου εχθρού του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι έδωσε το ποσό των 130.000 δολαρίων στην Ντάνιελς προκειμένου εκείνη να μην μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης για την ερωτική επαφή που επίσης η ίδια έχει καταθέσει πως υποτίθεται ότι είχε με τον Τραμπ μία δεκαετία νωρίτερα.

Οι ένορκοι αποφάσισαν για την ενοχή του  πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ θεωρώντας ότι ο Τραμπ παραποίησε ή προκάλεσε την παραποίηση των επιχειρηματικών αρχείων «με πρόθεση να εξαπατήσει», αλλά και ότι το έπραξε με πρόθεση να διαπράξει ή να αποκρύψει άλλο έγκλημα.

Με αυτή την απόφαση οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε κακουργήματα.

«Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Είμαι ένας πολύ αθώος άνθρωπος», είπε ο Ν.Τραμπ μετά την αποχώρησή του από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, είπε ότι «η πραγματική ετυμηγορία θα είναι στις 5 Νοεμβρίου από τον λαό», αναφερόμενος στις εκλογές.

«Όλοι ξέρουν τι συνέβη εδώ», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τον Μπάιντεν και την κυβέρνηση του ότι κρύβονται πίσω από αυτή την ιστορία.

«Αυτό έγινε από την κυβέρνηση Μπάιντεν για να πληγώσει έναν αντίπαλο, έναν πολιτικό αντίπαλο».

Λίγο πριν την ετυμηγορία των δικαστών, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, είπε ότι είναι αθώος και θύμα πολιτικής σκευωρίας εμπνευσμένης από τους αντιπάλους του.

Αποκάλυψε για ακόμα μία φορά κάτι που είναι γνωστό στις ΗΠΑ, ότι ο δικαστής που τον καταδίκασε είναι χρηματοδότης των προεκλογικών εκστρατειών του Τζο Μπάιντεν.

Τώρα εναπόκειται στον δικαστή Χουάν Μέρτσαν να αποφασίσει εάν η τιμωρία του θα περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης.

Κάθε μία εκ των 34 κατηγοριών επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τέσσερα έτη, ωστόσο γενική εκτίμηση νομικών και αναλυτών είναι ότι ο δικαστής δεν θα εκδώσει απόφαση για τη φυλάκιση του Τραμπ, δεδομένης της φύσης των κατηγοριών που εμπίπτουν στην χαμηλότερη βαθμίδα κακουργήματος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, του γεγονότος ότι διαθέτει καθαρό ποινικό μητρώο, της ηλικίας του, και σαφώς λαμβάνοντας υπόψη και τις πιθανές πολιτικές επιπτώσεις της φυλάκισης ενός πρώην προέδρου και νυν υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

Ειδικοί εκτιμούν πως η ποινή είτε θα είναι με αναστολή, είτε θα αφορά στην καταβολή προστίμου, είτε θα περιλαμβάνει κοινωνική εργασία ή κάποιο συνδυασμό αυτών.

Είναι βέβαιο πως ο Τραμπ θα ασκήσει έφεση ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει κι άλλες ποινικές δίκες τις οποίες θα επιχειρήσει  η κυβέρνηση Μπάιντεν να τις χρησιμοποιήσει προεκλογικά.

Η καταδίκη του Τραμπ, ακόμα και με φυλάκιση, σε κάθε περίπτωση δεν θα έφρασε το δρόμο του Τραμπ να διεκδικήσει την προεδρία.

Η ποινή θα ανακοινωθεί στις 11 Ιουλίου, στις 10:00 (τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας), στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν έδωσε στην υπεράσπιση προθεσμία ως τη 13η Ιουνίου να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της ενόψει της απαγγελίας της ποινής και ως την 27η Ιουνίου στην εισαγγελία για να ανταπαντήσει.

Η ημερομηνία είναι κοντά στην Εθνική Συνέλευση των Ρεπουμπλικανών, η οποία έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου.

Φυσικά πρόκειται για μία ακόμα… «τυχαιότητα».

Ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, Μάικλ Τάιλερ προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Τραμπ, επιχειρώντας να τον παρουσιάσει ακόμα και ως υποψήφιο… δικτάτορα :

«Σήμερα στη Νέα Υόρκη, είδαμε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντα πίστευε λανθασμένα ότι δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ συνέπειες για την παράβαση του νόμου για δικό του προσωπικό όφελος.

Αλλά η σημερινή ετυμηγορία δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο αμερικανικός λαός αντιμετωπίζει μια απλή πραγματικότητα. Υπάρχει ακόμη μόνο ένας τρόπος να κρατηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ έξω από το Οβάλ Γραφείο: στην κάλπη.

Καταδικασμένος ή όχι, ο Τραμπ θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για πρόεδρος.

Η απειλή που θέτει ο Τραμπ για τη δημοκρατία μας δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Διεξάγει μια ολοένα και πιο απρόσκοπτη εκστρατεία εκδίκησης και ανταπόδοσης, υποσχόμενος ότι θα είναι δικτάτορας «την πρώτη μέρα» και ζητώντας να «τερματιστεί» το σύνταγμά μας, ώστε να μπορέσει να ανακτήσει και κρατήστε την εξουσία.

Μια δεύτερη θητεία Τραμπ σημαίνει χάος, καταστροφή των ελευθεριών των Αμερικανών και υποκίνηση πολιτικής βίας – και ο αμερικανικός λαός θα το απορρίψει αυτόν τον Νοέμβριο».

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός των ποινικών διώξεων και των καταδικών κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Να τον διαβάλουν με την προοπτική να αλλάξουν οι Δημοκρατικοί την δυσμενή για αυτούς κατάσταση που παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις όπου ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κυριαρχεί έναντι του Τζο Μπάιντεν.

 

 

 

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Που οπως εχω ξαναγραψει υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μη γινουν ποτε....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις