Η JAG καταδικάζει τους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο για προδοσία

 

Το Σώμα και το Γραφείο Στρατιωτικών Επιτροπών

του Γενικού Εισαγγελέα του Ναυτικού των ΗΠΑ καταδίκασαν τους τέσσερις δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κολοράντο που χαρακτήρισαν τον Πρόεδρο Τραμπ εξεγερτή και τον απέκλεισαν από το να εμφανιστεί στην πρώτη ψηφοφορία της πολιτείας - έως ότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την αντισυνταγματική απόφασή τους στις αρχές Μαρτίου.

Οι εναρκτήριες δηλώσεις στην υπόθεση JAG εναντίον Richard L. Gabriel, Melissa Hart, Monica Márquez και William W. Hood πραγματοποιήθηκαν στη νότια αίθουσα του δικαστηρίου του GITMO την Παρασκευή το πρωί, με τους τέσσερις κατηγορούμενους να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο και να εκπροσωπούνται από έναν δικηγόρο που είχε ορίσει η JAG ο οποίος τους προειδοποίησε να μην προκαλέσουν την οργή του αντιναύαρχου Darse E. Crandall.

Ο ναύαρχος είπε πεισματικά στην ομάδα τεσσάρων αξιωματικών ότι η JAG δεν χρειάζεται να αποδείξει την ενοχή των δικαστών επειδή η κατάφωρη αδιαφορία τους για το Σύνταγμα είχε ήδη αποδείξει την ενοχή πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.

«Αν οι κρατούμενοι ήταν αθώοι, το Ανώτατο Δικαστήριο θα επικύρωνε την απόφασή τους. Αν ήταν αθώοι, δεν θα είχαν εγκαταλείψει τη χώρα. Δεν θα έπρεπε να τους κυνηγήσουμε αν ήταν αθώοι», είπε.

Είπε ότι οι δικαστές είχαν μια ανίατη περίπτωση του συνδρόμου Τραμπ Διαταραχής που μεταστάθηκε σε τελικό μίσος για τον Τραμπ, την οικογένειά του, τους υποστηρικτές του, την Αμερική και το Σύνταγμα.

«Πέρασαν το Σύνταγμα με μια χτένα με λεπτά δόντια, αναζητώντας κενά προς εκμετάλλευση που θα τους επέτρεπαν να απαγορεύσουν τον Πρόεδρο Τραμπ. Μη βρίσκοντας κανένα, συλλογικά, ηθελημένα, επέλεξαν να παρερμηνεύσουν την αιτία αποκλεισμού για να ταιριάζει στην ατζέντα τους - αρνούμενοι στους πολίτες του Κολοράντο το συνταγματικό τους δικαίωμα να ψηφίζουν υπέρ του Τραμπ. Προδοσία. Παρέμβαση στις εκλογές. Πρόθεση εξαπάτησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι κρατούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι για αυτές τις κατηγορίες», μάλωνε ο Ναύαρχος.

Ενώ μιλούσε, οι κρατούμενοι, φορώντας φλογερές πορτοκαλί φόρμες και χρωμιωμένες χειροπέδες, κοίταζαν απογοητευμένοι την επιφάνεια του γραφείου, όπου οι παλάμες τους ήταν απλωμένες, τα δάχτυλά τους απλωμένα και άκαμπτα. Είχαν πάρει όρκους σιωπής και άκουσαν τους ισχυρισμούς του Ναυάρχου με εκπληκτική ειλικρίνεια. Ο συνήγορός τους, ένας λιγώτερος, μακρυπρόσωπος άντρας που ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο επειδή εμφανίστηκε με επίδεσμο στο πηγούνι του -είχε ξυριστει βιαστικα εκείνο το πρωί- προχώρησε σε μια άμεση δίκη με το σκεπτικό ότι τα «αισθήματά» τους για τον Τραμπ ήταν οτι δεν μπορεί να διωχθεί και η παρερμηνεία τους του Τμήματος 3 της 14ης Τροποποίησης του Συντάγματος ήταν ένα «ακίνδυνο λάθος».

«Ο ναύαρχος Κράνταλ, κύριε, ο JAG θα πρέπει να λύσει αυτήν την υπόθεση χωρίς προκατάληψη. Σε αντίθετη περίπτωση, χρειάζεται αλλαγή χώρου. Εάν πρόκειται να κατηγορηθούν οι πελάτες μου, αφήστε τα δικαστήρια της Περιφέρειας της Κολούμπια να επιβλέψουν την υπόθεση», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

«Λοιπόν, φαίνεται ότι έχουμε έναν κωμικό διορισμένο από το δικαστήριο ανάμεσά μας», είπε ο ναύαρχος Κράνταλ στο πάνελ. «Δεν θα υπάρξει κακομεταχείριση, ουτε καμία αλλαγή χώρου. Αυτό το δικαστήριο έχει εξουσιοδοτηθεί να επιλύσει τη μοίρα των κρατουμένων. Τα γεγονότα σε αυτή την περίπτωση είναι αδιαμφισβήτητα. Οι κρατούμενοι είπαν ότι απέκλεισαν τον Πρόεδρο Τραμπ επειδή είναι εξεγερτής, αλλά ποτέ δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αυτό το έγκλημα. Η επιτροπή είχε αρκετό χρόνο για να επανεξετάσει την 14η τροποποίηση και—”

«—Με απόλυτο σεβασμό, ναύαρχε, αυτή η επιτροπή, αξιωματικοί είμαι σίγουρος ότι δεν αποτελείται από δικηγόρους. Δεν έχουν τα προσόντα να ερμηνεύουν νομικά το Σύνταγμα», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

"Διαφωνώ. Αυτοί οι αξιωματικοί ορκίστηκαν ότι θα τηρήσουν το Σύνταγμα, το οποίο τους χαρακτηρίζει. Και προτού ο "κοιμισμενος" μολύνει το εκπαιδευτικό σύστημα, κάθε παιδί άνω των 12 ετών κατανοούσε το Σύνταγμα. Δεν είναι σωστό να κρίνεις τις δεξιότητές τους στην αναγνωστική κατανόηση, σύμβουλε», είπε ο Ναύαρχος.

Από το πουθενά, η κρατούμενη Monica Márquez, ο πιο αδύναμος κρίκος προφανώς, άρχισε να κλαίει ανεξέλεγκτα και, σπάζοντας τη σιωπή, είπε ότι οι συγκατηγορούμενοί της είχαν ζητησει τη συνεργασία της για να χτυπήσει το όνομα του Τραμπ από τις προκριματικές εκλογές. «Δεν ήθελα, αλλά με παροτρυναν!» φώναξε εκείνη.

Το ξέσπασμά της προκάλεσε επιπλήξεις τόσο από τον ναύαρχο Κράνταλ όσο και από τους συναδέλφους της δικαστές, με τον ναύαρχο να απαιτεί εντολή στο δικαστήριο και τον κρατούμενο Ρίτσαρντ Γκάμπριελ να την αποκαλεί «ψεύτη σκύλα».

Ο ναύαρχος Κράνταλ επέπληξε τον συνήγορο υπεράσπισης επειδή απέτυχε να ελέγξει τους πελάτες του και απείλησε να αδειάσει την αίθουσα του δικαστηρίου εάν συνεχιστεί το πανδαιμόνιο. Κάλεσε επίσης μια ομάδα στρατιωτικών αστυνομικών για να φιμώσει και να συνετισει τους κρατούμενους, εκτός κι αν ελεγχαν αμέσως τα συναισθήματά τους.

Ακόμη και οι συμμετέχοντες στο πάνελ ήθελαν να συμμετάσχουν στη δράση, λέγοντας ότι θα βοηθούσαν στην αποκατάσταση της τάξης.

Αλλά οι εντάσεις έπεσαν καθώς οι φυλακες έσφιξαν και έστρεψαν το Τέιζερ στους απείθαρχους κατηγορούμενους.

Ο Ναύαρχος συγκάλεσε ιδιωτική συνέλευση με τον σύμβουλο και τους συμμετέχοντες στο πάνελ, μιλώντας πέρα ​​από τα ακουστικά των κρατουμένων. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η επιτροπή είχε καταλήξει σε ετυμηγορία - ένοχοι για όλες τις κατηγορίες - και ότι οι κρατούμενοι θα κρεμαστούν στις 3 Ιουνίου. Διέκοψε τη διαδικασία και οι φυλακες συνόδευσαν τους καταδικασθέντες εξω από το κτίριο.

 

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις