Δείτε το μυστικό του ISIS που κάνει τους ανθρώπους να πυκνώνουν τις τάξεις του

http://www.newmoney.gr/media/k2/items/cache/bdec6a498e61c8caea8623fda894e57f_XL.jpg,qt=1447883459.pagespeed.ce.TY_GqlySDR.jpg


Την ώρα που δημοσιεύματα που θέλουν το Ισλαμικό κράτος να χάνει έδαφος με φόντο και τις επιθέσεις Αμερικανών, Ρώσων και Γάλλων, μεγάλος αριθμός των μαχητών του Χαλιφάτου συνεχίζουν να προσέρχονται για να ενταχθούν στις τάξεις του, με όμως, κάθε άλλο παρά θρησκευτικά κίνητρα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Daily Beast πρώην τζιχαντιστής, αντί η θρησκεία να κινεί τους ανθρώπους να θέλουν να ενταχθούν
στο Ισλαμικό Κράτος, ο πραγματικός λόγος είναι τα χρήματα.
Όπως σημειώνει ο πρώην μαχητής του ISIS, o οποίος μίλησε με το ψευδώνυμο Abu Khaled, οι περισσότεροι από τους τζιχαντιστές που αποφασίζουν να ζήσουν στα όρια του Ισλαμικού Κράτους και να πολεμήσουν γι αυτό, το κάνουν επειδή χρειάζονται τα χρήματα που το Χαλιφάτο δίνει αφειδώς στα μέλη του.
«Ήθελα σπίτι και μου νοίκιασαν, ενώ το νοίκι το πληρώνουν οι ίδιοι», αναφέρει ο Abu Khaled, ο οποίος ήταν εκπαιδευτής του ISIS. «Σύμφωνα με τον ίδιο, το ενοίκιο του είναι 50 δολάρια το μήνα, ενώ αν παντρευτεί έχει άλλα 50 δολάρια το μήνα. Το κάθε παιδί «επιδοτείται» με 35 δολάρια το μήνα ενώ ο κάθε μαχητής παίρνει 50 δολάρια το μήνα και για τους γέροντες γονείς του.
Τα συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα, σε μία κατεστραμμένη χώρα όπως είναι η Συρία, όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος και δεν υπάρχουν δουλειές, είναι μίας πρώτης τάξης «κράχτης» για τους νέους Σύριους. Μάλιστα οι πληρωμή τους γίνεται με δολάρια ΗΠΑ και όχι με συριακά χρήματα.
Κάθε μήνα βγάζω 700 δολάρια αναφέρει ο Abu Khaled.
Δεν υπάρχουν δουλειές, έτσι πρέπει να πας με του Τζιχαντιστές αν θες να ζήσεις, λέει ο Σύριος πρόσφυγας Yassin al-Jassem ο οποίος ζούσε έξω από την Raqqa, την de facto πρωτεύουσα της Συρίας.
Σύμφωνα με τους New York Times, το ISIS εκτιμάται ότι κερδίζει 40 εκατ. το μήνα από την πώληση λαθραίου πετρελαίου.
Ένας άλλος τρόπος να κερδίζει χρήματα το Ισλαμικό Κράτος είναι η φορολογία, που επιβάλεται σε κάθε άνθρωπο και όχημα στην επικράτεια του Χαλιφάτου.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις