Η εφαρμογή που κάνει θραύση στις τάξεις των τζιχαντιστών

http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/11/18/telegram.jpg


Όταν τα μέλη του ISIS θέλουν να κρύψουν αυτά που λένε στρέφονται σε αυτή την εφαρμογή.
Η εφαρμογή «Telegram», της ομώνυμης start-up που εδρεύει στο Βερολίνο, διαθέτει δύο επίπεδα κρυπτογράφησης και ισχυρίζεται ότι είναι «πιο γρήγορη και πιο ασφαλής» από το WhatsApp, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της.
Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να στείλουν με
ασφάλεια μηνύματα στους φίλους τους, καθώς επίσης και να επισυνάψουν φωτογραφίες και αρχεία. Μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν ομαδικές συζητήσεις στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν έως και 200 μέλη ή να επιλέξουν τις «ειδικές μυστικές συνομιλίες» όπου τα μηνύματα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο αυτοκαταστρέφονται.
Η οργάνωση ISIS χρησιμοποιεί επίσης την εφαρμογή για να μεταδώσει μηνύματα στα διάφορα «κανάλια» που διαθέτει. Αυτή την εφαρμογή χρησιμοποίησαν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους για να μεταδώσουν πως οι επιθέσεις στο Παρίσι «ήταν μόνο η πρώτη καταιγίδα».
Κάποιες τρομοκρατικές ομάδες χρησιμοποιούν την «Telegram» για τη συγκέντρωση χρημάτων. Σε ορισμένα «κανάλια» που σχετίζονται με τον ISIS οι χρήστες καλούνται να δωρίσουν χρήματα και να αποφασίσουν πού θέλουν να δαπανηθούν.
Επειδή η εν λόγω εφαρμογή δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστή, υπάρχει λιγότερος έλεγχος. Ξεκίνησε το 2013 από τους αδελφούς Nicolai και Pavel Durov, οι οποίοι θεωρούνται οι «Mark Zuckerberg της Ρωσίας».





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις