ΙΚ: Αυτός είναι ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήσαμε στο ρωσικό αεροσκάφος

http://s.kathimerini.gr/resources/2015-11/isisekriktikosmixanismos-thumb-large.jpg

To περιοδικό Dabiq, που εκδίδει στο Διαδίκτυο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δημοσίευσε μια φωτογραφία σήμερα όπου απεικονίζεται ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος όπως υποστηρίζεται, προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά, τον περασμένο μήνα αφού κατάφερε να εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.
Η φωτογραφία δείχνει ένα μεταλλικό κουτάκι από ένα αναψυκτικό και κάτι που
μοιάζει με πυροκροτητή και ένα διακόπτη.
Δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία διαβατηρίων που ανήκαν σε Ρώσους που σκοτώθηκαν στη συντριβή «τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των μουτζαχεντίν». Επιπλέον ανέφερε ότι αρχικά είχε σχεδιάσει να καταρρίψει ένα αεροσκάφος αεροπορικής εταιρείας χώρας της Δύσης στην Χερσόνησο του Σινά αλλά διαφοροποίησε τα σχέδιά του όταν η Μόσχα ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε δύο ομήρους, έναν Κινέζο και έναν Νορβηγό και ανήρτησε φωτογραφίες που απεικονίζουν όπως υποστήριξε τις σορούς των δύο ανδρών με τον τίτλο «εκτελέστηκαν».
Νωρίτερα, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε οκτώ ανθρώπους στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και υποψιάζονται ότι σχετίζονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η ομάδα αυτή ανθρώπων ανέφερε ότι ερχόταν από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου για διακοπές στην Κωνσταντινούπολη και ότι είχε κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο πως πράγματι είχε γίνει κράτηση, σύμφωνα με το Ανατολή. Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει πάνω από 1.000 πρόσωπα που υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις από τις αρχές του χρόνου, πραγματοποιώντας επιδρομές που έχουν κλιμακωθεί από τον Ιούλιο, όταν η Άγκυρα κήρυξε έναν «συγχρονισμένο πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας», όπως χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις της. Σε περίπου 300 από τα πρόσωπα αυτά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επίσημα.
Η αστυνομία είχε συλλάβει 41 πρόσωπα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά από μια πληροφορία που έδωσε συνεπιβάτης τους σε μια πτήση από το Μαρόκο. Οι 20 από αυτούς απελάθηκαν αμέσως.
Επικαλούμενο πηγές στην τουρκική αστυνομία το Ανατολή μετέδωσε ότι οι αρχές ανακάλυψαν στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες ένα κομμάτι χαρτί με ένα σχεδιάγραμμα για το πώς μπορούσε να φθάσει στη Γερμανία, με λεωφορεία, πλοίο και τρένο.
Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, οι οκτώ σχεδίαζαν να φθάσουν στο έδαφος της Γερμανίας «παριστάνοντας τους πρόσφυγες».




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις