Η γαλλική κυβέρνηση γνώριζε ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις

bals-gnwrizame-oti-sxediazontai-epitheseis



Η γαλλική κυβέρνηση γνώριζε ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας τόνισε ότι ετοιμάζονται και άλλες επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη.
Η γαλλική κυβέρνηση γνώριζε ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό οι επιθέσεις στο Παρίσι να σχεδιάστηκαν στο Βέλγιο.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL, υποστήριξε ότι ετοιμάζονται και άλλες
επιθέσεις σε βάρος όχι μόνο της Γαλλίας αλλά εναντίον όλης της Ευρώπης και πως οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν εμποδίσει αρκετές επιθέσεις το καλοκαίρι.
Παράλληλα ο Βαλς επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε σειρά αστυνομικών ερευνών σε σπίτια ύποπτων Ισλαμιστών και ότι έγιναν συλλήψεις.
«Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ανακρίνουμε ανθρώπους που είναι μέρος του ριζοσπαστικού κινήματος τζιχάντ ... και όλους εκείνους που υποστηρίζουν το μίσος κατά της Γαλλίας», είπε ο Βαλς.
Ο Βαλς τόνισε ότι η απειλή αφορά όλη την Ευρώπη, όπως επιβεβαίωσε και ο Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος δήλώσε ότι επτά επιθέσεις μικρότερης κλίμακας που σχεδιαζόντουσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τους τελευταίους έξι μήνες, εμποδίστηκαν.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να συμμετέχει σε αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS στη Συρία, αλλά θα πρέπει να πείσει το Κοινοβούλιο να υποστηρίξει δράση.
Αλλά προειδοποίησε ότι εάν τα βρετανικά συμφέροντα διακυβεύονται στη Συρία, πρώτα θα δράσει και μετά θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις