Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΝΕΚΡΟΥΣ.....!!!

ktirio-dragano


Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6.1 R,  σημειώθηκε γύρω στις 9:10 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λευκάδας, ενώ έντονη ήταν και η μετασεισμική ακολουθία λίγα λεπτά μετά το μεγάλο σεισμό. Οι δύο δυνατοί μετασεισμοί 4,1 και 3,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έχουν επίκεντρο στον ίδιο θαλάσσιο χώρο που έδωσε και τον μεγάλο σεισμό.
Έως τώρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 20 μετασεισμοί, με τον
ισχυρότερο, ισχύος 5,2 βαθμών, να καταγράφεται περίπου στις 10:30. Έχουν επίσης σημειωθεί και δυο δονήσει 4,1 Ρίχτερ. Σε δηλώσεις του , ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμης Λέκκας είπε ότι πρόκειται για αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα.
 ewqffnnici564aedd91bed7

Στο νησί μεταβαίνει ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουριδης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα.
Το πλήγμα του Εγκέλαδου πιστεύεται πως οφείλεται στο σημαντικό ρήγμα Κέρκυρας-Λευκάδας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του βυθού.

 xinwtpvrek564af6d1b62ef

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλα τα νησιά του Ιονίου αλλά και μέχρι το Νέο Φάληρο, παρά το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται 285 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά από την Αθήνα.
Τα πρώτα θύματα από τον σεισμό
Μία 64χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε μετά το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα. Η άτυχη γυναίκα έμενε στον Άγιο Πέτρο και έχασε τη ζωή της όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στον τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Λίγο αργότερα, ο αντιπεριφερειάρχης της Λευκάδας Διονύσης Χαλικιάς επιβεβαίωσε και δεύτερη νεκρή στο χωριό Αθάνι, που καταπλακώθηκε μέσα στο σπίτι της.








ΠΗΓΗ





































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις