Οι Anonymous λένε ότι υπέκλεψαν μήνυμα των Τζιχαντιστών και μιλούν για 5 επιθέσεις αύριο σε όλο τον κόσμο!

opisis-620x450



Οι Anonymoys υπέκλεψαν μήνυμα των Τζιχαντιστών που μιλούν για 6 επιθέσεις αύριο Κυριακή σε όλο τον κόσμο! Την ίδια στιγμή στο Βέλγιο οι Αρχές αναζητούν δύο άτομα το ένα το οποίο σύμφωνα με πληροφορία φέρει βόμβα παρόμοια με αυτές του Παρισιού και εικάζεται ότι είναι ο καταζητούμενος 8ος τρομοκράτης του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ.
Οι χώρες υψηλού κινδύνου είναι: Γαλλία, Ινδονησία, ΗΠΑ, Ιταλία, Λίβανος.
Όπως αναφέρουν έχουν στη διάθεση τους στοιχεία ότι ετοιμάζονται νέα τρομοκρατικά χτυπήματα και έδωσαν στη δημοσιότητα και μια
λίστα με πιθανούς στόχους.
• Cigales Electroniques with Vocodecks, RE-Play & Rawtor at Le Bizen (Paris)
• Concrete Invites Drumcode: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joel Mull at Concrete (Paris)
• Demonstration by Collectif du Droit des Femmes (Paris)
• Feast of Christ the King celebrations (Rome/Worldwide)
• Al-Jihad, One Day One Juz (Indonesia)
• Five Finger Death Punch (Milan)
• University Pastoral Day (Holy Spirit University of Kaslik, Lebanon)Στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Anonymous επισημαίνουν: «Στόχος μας είναι όλος ο κόσμος ή τουλάχιστον οι άνθρωποι που θα πάνε σε αυτές τις εκδηλώσεις να ξέρουν ότι έχουν γίνει απειλές και ότι υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης επίθεσης. Ένας άλλος στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι το Νταές ξέρει ότι ο κόσμος γνωρίζει και να ακυρώσει τις επιθέσεις κάτι που θα τους αποπροσανατολίσει για λίγο».
Οι Anonymous ανέφεραν ότι έχουν δώσει όλα τα στοιχεία στην MI5, το CIA, το FBI και την αυστραλιανή κυβέρνηση. Οι Anonymous κήρυξαν τον πόλεμο στον ISIS την περασμένη εβδομάδα βάζοντας στο στόχαστρο λογαριασμούς του Ισλαμικού Κράτους το οποίο τους απείλησε με αντίποινα.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία είναι ήδη σε κατάσταση συναγερμού, όπως και πολλές χώρες. «Να μην πλησιάζουν στο Κολοσσαίο», συμβουλεύει τους τουρίστες η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ρώμη, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων πρόληψης τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως αναφέρουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Η προτροπή είχε άμεσο αποτέλεσμα, και όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, ο αριθμός των επισκεπτών στο αμφιθέατρο Φλάβιο κατά την σημερινή ημέρα μειώθηκε αισθητά. Σαφή μείωση παρουσίασε και η προσέλευση τουριστών στα καφέ και στα εστιατόρια στην γύρω περιοχή, από τις πιο χαρακτηριστικές της Αιώνιας Πόλης.
Την ίδια ώρα, μέρος των τουριστικών γραφείων που είχαν προπληρώσει για τους πελάτες τους τα εισιτήρια εισόδου στο γνωστότερο μνημείο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, άρχισε να ζητά να επιστραφούν τα χρήματα «λόγω τρομοκρατικής απειλής». Οι ιταλικές αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν κατά πόσον μπορεί να ευσταθεί, νομικά, το σχετικό αίτημα.
Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τουριστών που επισκέπτονται το Κολοσσαίο, ο δήμος της Ρώμης έκανε γνωστό ότι θα τοποθετηθούν σύντομα στις πύλες του μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλου «τελευταίας τεχνολογίας», τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν στην διεθνή έκθεση του Μιλάνου, Expo.
Το συγκεκριμένο μνημείο αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τα ταμεία του ιταλικού δημοσίου αφού, κάθε χρόνο, το επισκέπτονται πάνω από έξι εκατομμύρια τουρίστες.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις