Τούρκος θα καθαρίζει τζαμί επί 1.812 ώρες με δικαστική απόφαση!

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMTEvMTgvY2xlYW4uanBn&t=0&w=820&h=457&a=Center

Τον Ιούλιο του 2012 ο Τούρκος σιδηρουργός, Hilal Sabay, θεωρήθηκε υπεύθυνος για τον θάνατο ενός Σύρου εργάτη, όταν ο τελευταίος έχασε την ζωή του από την κατάρρευση εργοταξίου στο χωριό Hanelma, στην επαρχία Μπιτλίς, στην ανατολική Τουρκία.
Ο Sabay κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και τοπικό ποινικό δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 906 ημερών και χρηματικό
πρόστιμο 27.300 τουρκικές λίρες. Όμως, καθώς ο άνδρας και πατέρας έξι παιδιών, δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο το δικαστήριο αποφάσισε μια πρωτότυπη ποινή: Ο Sabay θα καθαρίζει ένα τζαμί στην Κωνσταντινούπολη για 1.812 ώρες!
Ο Τούρκος σιδηρουργός αρνείται την ενοχή του για τον θάνατο του Σύρου εργάτη και δήλωσε ότι θα στραφεί νομικά κατά του Τούρκου επιχειρηματία, Cemal Elmas, που κατασκευάζει ξενοδοχείο στην περιοχή και γι' αυτό τον λόγο είχε στηθεί το εργοτάξιο που κατέρρευσε. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας τον εξανάγκασε να υπογράψει συμβόλαιο και να φαίνεται ότι είναι ο υπεύθυνος του εργοταξίου.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις