Βίντεο σοκ: Η στιγμή της επίθεσης τρομοκράτη σε εστιατόριο στο Παρίσι




Το πρώτο βίντεο από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή δημοσίευσε η Daily Mail.Στο συγκεκριμένο βίντεο υπάρχουν πολλά πλάνα από τρεις εσωτερικές κάμερες καφέ στο Παρίσι που βρίσκεται στο πολυσύχναστο 11ο διαμέρισμα, όπου εμφανίζεται τζιχαντιστής και πυροβολεί εν ψυχρώ και δίχως δισταγμό πελάτες, ενώ αναζητά θύματα δεξιά και αριστερά στον δρόμο.
Μάλιστα, οι Αρχές θεωρούν ότι
ο συγκεκριμένος δράστης στο βίντεο είναι ο 26χρονος Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος ακόμη καταζητείται και ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έφτασαν στο σημείο με το μαύρο Seat.


Στο βίντεο ο δράστης πυροβολεί έναν πελάτη, ενώ πάει πάνω από μία γυναίκα και έχει προτάξει το όπλο του για να τη σκοτώσει, αλλά αυτό μπλοκάρει και έτσι φεύγει. Η γυναίκα σηκώνεται αμέσως και αρχίζει να τρέχει για να διαφύγει και αποδεικνύεται ότι ήταν από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή.

Μέσα στο μαγαζί όλοι τρέχουν να κρυφτούν πίσω από το μπαρ και κάτω από τα τραπέζια, αλλά και στο πατάρι και στις τουαλέτες.
Δείτε τα πλάνα από το τρομακτικό βίντεο στο εστιατόριο



Καρέ καρέ η στιγμή της επίθεσης -Το Τimeline του τρόμου 
  • H ώρα είναι 22.34 (ώρα Γαλλίας)
Μια ήσυχη, μέχρι εκείνη τη στιγμή, βραδιά στο Παρίσι. Κάποιοι από τους πελάτες του εστιατορίου κάθονται έξω και απολαμβάνουν το φαγητό και το ποτό τους. Σε ένα τραπέζι στα δεξιά της πόρτας, κοιτώντας έξω από το εστιατόριο, κάθεται μια νεαρή γυναίκα. Φορά μια καπαρντίνα. Το όνομά της είναι Λουσίλ και δειπνεί μαζί με τον φίλο της Κουεντίν και έναν ακόμη φίλο τους.
Στο άλλο τραπέζι στα αριστερά της πόρτας κάθονται δύο γυναίκες γύρω στα 20.
Μέσα στην πιτσαρία μόνο δύο τραπέζια είναι κατειλημμένα αυτή την ώρα.
Στο ένα, κάτω από τον καθρέφτη δίπλα στην κυρία πόρτα κάθονται δυο γυναίκες που κουβεντιάζουν και γελούν πίνοντας το ποτό τους.
Στο άλλο τραπέζι ένα νεαρό ζευγάρι τρώει πίτσα. Ο μελαχρινός άνδρας έχει βάλει το καπιτονέ σακάκι του στην πλάτη της καρέκλας του.
Πίσω από το μπαρ του καταστήματος, δύο μέλη του προσωπικού συνομιλούν μεταξύ τους.
Ο ένας είναι ο Σαμίρ, μπάρμαν και σερβιτόρος του μαγαζιού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή διπλώνει χαρτοπετσέτες. Μαζί του, πίσω από την μπάρα βρίσκεται και η 20χρονη Τζασμίν η σερβιτόρα του μαγαζιού, όπου σύντομα θα γίνει η ηρωίδα της ιστορίας. Είναι φοιτήτρια και έχει πιάσει δουλειά στο μαγαζί μόλις πριν ένα μήνα. Η Τζασμίν έχει γεννηθεί στο Παρίσι, αλλά οι γονείς της κατάγονται από την Αλγερία καιτ ο Μαρόκο.

  • 22.34 και 8 δευτερόλεπτα
Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος μπορείτε να δείτε τους θαμώνες του μαγαζιού να κουβεντιάζουν ζωηρά. Ενας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο Κουεντίν κοιτά μέσα από το παράθυρο στο πλάι της πόρτας. Ξεσπά ξανά σε γέλια. Είναι η τελευταία στιγμή χαράς πριν τη φρίκη.
  • 22.34 και 9 δευτερόλεπτα
Ο κόσμος καταρρέει. Τα πρώτα πυρά από το αυτόματο όπλο πέφτουν. Τζάμια σπάνε.
Ο Σαμίρ μένει με το στόμα ανοιχτό, πιάνονται με την Τζασμίν και ενστικτωδώς κρύβονται πίσω από τη μπάρα. Η Τζασμίν σπρώχνει το κεφάλι του Σαμίρ προς τα κάτω σε μια προσπάθεια να τον προστατεύσει. Σχεδόν αμέσως ο Σαμίρ σηκώνεται και φεύγει προς τη σκάλα που οδηγεί στο κελάρι του μαγαζιού. Η Τζασμίν μένει μόνη της, σκύβει κάτω από τη μπάρα.
Μια γυναίκα από τα τραπέζια στο εσωτερικό του μαγαζιού σηκώνεται και στέκεται με το κεφάλι στον τοίχο. Ο φίλος της πέφτει στο πάτωμα. Ο νεαρός άνδρας που τρώει πίτσα τραβάει πίσω την καρέκλα του και κρύβεται κάτω από το τραπεζάκι. Η φίλη του εξαφανίζεται από το οπτικό πεδίο.



  • 22.34 και 15-17 δευτερόλεπτα
Η Λουσίλ, που κάθεται έξω, έχει πυροβοληθεί στον καρπό. Κρατώντας το χέρι της, σκυφτή, η τρομοκρατημένη γυναίκα μπαίνει στο μαγαζί και τρέχει να κρυφτεί πίσω από τη μπάρα. Η Τζασμίν αμέσως αρχίζει να παρηγορεί μια μεγαλύτερη γυναίκα που κουνά το κεφάλι της.



  • 22.34 και 18 δευτερόλεπτα
Δευτερόλεπτα μετά τη Λουσίλ, ο άνδρας με τον οποίο δειπνούσε μαζί με τον Κουεντίν έξω, έρχεται μέσα, περνώντας τα εμπόδια, μια αναποδογυρισμένη καρέκλα και μέσα από τη σπασμένη πόρτα. Φορά ένα σταυρωτό παλτό και γυαλιά. Οι σφαίρες περνούν από δίπλα του και δεν τον πετυχαίνουν για χιλιοστά. Τρέχει για να γλιτώσει τη ζωή του. Το πώς δεν έχει τραυματιστεί, όπως οι άλλοι δύο της παρέας του, είναι θαύμα. Πέφτει στο πάτωμα, σέρνεται ως το μπαρ και στη συνέχεια τρέχει πάνω στις σκάλες.




  • 22.34 και 20 δευτερόλεπτα
Στο πάνω μέρος αριστερά, του βίντεο, διακρίνονται οι εκτελεστές του ISIS. Πρόκειται για έναν άνδρα ντυμένο με ανοιχτά ρούχα. Δεν φαίνεται να φορά αλεξίσφαιρο ή κάποιο γιλέκο αυτοκτονίας. Κρατά ένα καλάσνικοφ ΑΚ-47. Σε αντίθεση με όλους τους άλλους που διακρίνονται στα πλάντα, είναι ήρεμος και κινείται αργά, από αριστερά προς τα δεξιά έξω από το μαγαζί. Χωρίς κανένα ίχνος πανικού.
  • 22.34 και 22 δευτερόλεπτα
Ο τζιχαντιστής περπατά έξω από το μαγαζί και βάζει το τουφέκι στον ώμο του. Εχει εντοπίσει κάτι στοχεύει.
  • 22.34 και 24 δευτερόλεπτα
Ανοίγει ξανά πυρ, σφαίρες πέφτουν μέσα στην πιτσαρία.
  • 22.34 και 26 δευτερόλεπτα
Ενας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο Κουεντίν, που έχει κρυφτεί κάτω από το τραπέζι του σηκώνει το κεφάλι του και κοιτά τι συμβαίνει. Τρία δευτερόλεπτα αργότερα μια γυναίκα έξω σηκώνεται και φεύγει προς το στενό. Ο Κουεντίν την ακολουθεί.
  • 22.34 και 27 δευτερόλεπτα
Η Τζασμίν κοιτά την πληγή της Λουσίλ. Προσπαθεί να την προστατεύσει.


  • 22.34 και 31 δευτερόλεπτα 
Η γυναίκα κάτω από τον καθρέφτη πέφτει στο πάτωμα και προσπαθεί να οχυρωθεί βάζοντας καρέκλες μπροστά της.

  • 22.34 και 35 δευτερόλεπτα 
Το τζιχαντιστής ξεαναεμφανίζετα στα αριστερά της οθόνης. Κινείται πάλι από αριστερά προς τα δεξία, όπως φαίνεται από την κάμερα του μπαρ. Αυτή τη φορά η πρόθεσή του είναι σαφής. Πλησιάζει στην πιτσαρία για να σκοτώσει τους επιζώντες. Κρατά το όπλο στο ύψος της μέσης του και ξεκινά να περπτά ανάμεσα στα τραπέζια και τις καρέκλες όπου έχουν κρυφτεί οι θαμώνες.
  • 22.34 και 39-41 δευτρόλεπτα 
Ο δράστης είναι λίγα εκατοστά από την ανοιχτή πόρτα και κοτά κατευθεία προς την κάμερα ασφαλείας. Αρκετοί πελάτες είναι παγιδευμένοι στο εσωτερικό του εστιατορίου.

  • 22.34 και 41 δευτρόλεπτα 
Ο δράστης επιβραδύνει. Κοιτάζει αριστερά-δεξιά, βρίσκεται ένα βήμα από την πόρτα, αλλά δεν μπαίνει. Αποσπούν την προσοχή του οι δύο νεαρές γυναίκες που κρύβονται κάτω από το τραπέζι έξω.
  • 22.34 και 42-44 δευτερόλεπτα. 
Ο τζιχαντισής στρίβει. Στρέφει το καλάσνικοφ προς κάποιον, ίντσες μόλις από τη 40χρονη γυναίκα που έχει κρυφτεί κάτω από το τραπέζι της. Κάνει δυο βήματα μπροστά και ξαναστοχεύει. Η γυναίκα που βρέθηκε στο στόχο του τζιχαντιστή, όπως σημειώνει η Daily Mail, εκείνη τη στιγμή βλέπει μόνο τα παπούτσια του. Ακούει μόνο κάτι το οποίο περιέγραφε στη συνέχεια ως κλικ, κλικ. Δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι εκείνη τη στιγμή η ζωή της κρεμόταν από μια κλωστή  και ότι το κλικ που είναι το καλάσνικοφ του τζιχαντιστή που έχει μπλοκάρει.

  • 22.34 και 45-47 δευτερόλεπτα 
Ξαφνικά ο τζιχαντιστής κοιτάζει προς το δρόμο. Βάζει το όπλο στον ώμο. Ισως κάποιος από τους άλλους τζιχαντιστές τον φωνάζουν. Στο βίντεο καταγράφεται μια λάμψη ακόμη που ίσως προέρχεται από το όπλο κάποιου άλλου της ομάδας. Η Τζασμίν βγάζει το κεφάλι της από το μπαρ και κοιτάζει προς τα έξω. Στη συνέχεια επιστρέφει πάλι πίσω, στη Λουσίλ. 
  • 22.34 και 48-50 δευτερόλεπτα 
Μια ακόμη απίστευτη στιγμή. Η κάμερα καταγράφει τις δύο φίλες που πριν στόχευε ο τζιχαντιστής να βγαίνουν από την κρυψώνα τους κα με διαφορά λίγων στιγμών τρέχουν να φύγουν.


  • 22.34 και 58 δευτερόλεπτα
Η κάμερα ασφαλείας δείχνει τους προβολείς ενός αυτοκινήτου που πλησιάζει. Είναι το μαύρο SEAT που ανήκει στην ομάδα των τζιχαντιστών. Εχει επιβιβαστεί ήδη ένας και είναι έτοιμοι να πάνε στον επόμενο στόχο τους.
  • 22.35
Το SEAT περνά έξω από την πιτσαρία. Εχουν περάσει ακριβώς 51 δευτερόλεπτα από την έναρξη της επίθεσης. Ο αμέσως κίνδυνος έχει περάσει αλλά οι επιζώντες δεν το γνωρίζουν.
  • 22.35 και 2 δευτερόλεπτα
Μια από τις δυο γυναίκες κάτω από τον καθρέφτη βγάζει διστακτικά το κεφάλι της και κοιτά τι συμβαίνει.
  • 22.35 και 6 δευτερόλεπτα
Η Τζασμίν και η Λουσίλ φεύγουν από την κρυψώνα τους πίσω από τη μπάρα και γλιστρούν προς το κελάρι.
Ακολουθούν 15 δευτερόλεπτα ακινησίας, τόσο μέσα στο μαγαζί, όσο και έξω. Εχουν φύγει οι τζιχαντισες ή καραδοκούν για το τελειωτικό χτύπημα;
  • 22.35 και 27 δευτερόλεπτα
Μια ακόμη ιδιαίτερη στιγμή. Κάποιος κοιτάζει από το παράθυρο προς τα μέσα. Πλησιάζει την κεντρική πόρτα, μπαίνει μέσα. Είναι ο Κουεντίν ο οποίος ψάχνει την Λουσίλ. Δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι είναι τραυματισμένος στο χέρι, έχει επιστρέψει όμως να ψάξει για τη φίλη του για την οποία πιστεύει ότι ή έχουν σκοτώσει ή έχουν απαγάγει. Τραυματίστηκε ελαφρά γιατί οι σφαίρες που στόχευαν το τραπέζι του σταμάτησαν στο μεταλλικό σταντ όπου ήταν αναρτημένο το μενού.
  • 22.35 και 36 δευτερόλεπτα με 22.37
Ο Κουεντίν κατεβαίνει στο κελάρι. Βρίσκει την φίλη του, τη σερβιτόρα και τον Σαμίρ. Γυρνούν επάνω. Οι δύο άνδρες στη συνέχεια βοηθούν τέσσερις πελάτες που κρύβονται ακόμη. Τους οδηγούν και αυτούς στο κελάρι, όπου παραμένουν η Τζασμίν με την Λουσίλ. Ο Σαμίρ καλεί σε βοήθεια.







ΠΗΓΗ


























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις