Χιλιάδες Πακιστανοί και Σομαλοί ξεμένουν στην Ελλάδα

πακιστανοι ειδομενη



«Εκρηκτική» είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην Ειδομένη, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι για τέταρτη ημέρα χιλιάδες μετανάστες, μετά από την απόφαση των Σκοπίων να επιτρέπουν τη διέλευση μόνο Σύρων, Ιρακινών και Αφγανών.
Τουλάχιστον 200 από τους μετανάστες που μένουν πίσω – στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί, Σομαλοί και Ιρανοί  – πραγματοποιούν
καθιστική διαμαρτυρία στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη, ζητώντας να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδηλώσει και την πρόθεση να ξεκινήσουν απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί τέλος στον εφιάλτη που ζουν τις τελευταίες μέρες ακινητοποιημένοι στην Ειδομένη.
Σε 1.500 ανέρχονται τα άτομα στα οποία από το πρωί σήμερα οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν επιτρέψει να διέλθουν τα σύνορα με την Ελλάδα και να μπουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.
Στον καταυλισμό, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στην ουδέτερη ζώνη και τον οποίο από το πρωί επισκέπτεται ο αναπληρωτής υπουργός για μεταναστευτικά θέματα, Γιάννης Μουζάλας, παραμένουν περίπου 3.000 άτομα.
Από αυτά υπολογίζεται ότι περίπου 1.300 δεν είναι κάτοχοι διαβατηρίων Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν, στα οποία οι αρχές της ΠΓΔΜ επιτρέπουν τη διέλευση με αποτέλεσμα να παραμένουν εκεί από την Πέμπτη, που ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου από τη γείτονα χώρα.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις