Είχε δώσει και συνέντευξη ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατών - Τι είχε πει για Ελλάδα

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMTEvMTYvYW50YW91bXAxLmpwZw%3d%3d&t=0&w=820&h=457&a=Top

Συνέντευξη στο περιοδικό του ISIS «Dabiq» είχε δώσει ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ (Abdel Hamid Abaaoud), γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, ο «εγκέφαλος» πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.
Ακολουθεί η συνέντευξη η οποία αφορούσε την τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζε στο Βέλγιο πριν μερικούς μήνες. Ο Αμπααούντ, παρόλο που η αστυνομία έφτασε πολύ κοντά του, κατάφερε να διαφύγει και να επιστρέψει στη
Συρία. Ακολουθεί η συνέντευξη:
Dabiq: Γιατί πήγες στο Βέλγιο;
Αμπααούντ: Ο Αλλάχ με επέλεξε να ταξιδέψω στην Ευρώπη μαζί με άλλους δύο συντρόφους για να τρομοκρατήσω τους σταυροφόρους που κάνουν πόλεμο κατά των Μουσουλμάνων. Το Βέλγιο, όπως γνωρίζετε, είναι μέλος της συμμαχίας των σταυροφόρων που επιτίθενται κατά των Μουσουλμάνων σε Ιράκ και Συρία.
Dabiq: Είχατε και άλλους συντρόφους μαζί;
Αμπααούντ: Οχι ήμασταν τρεις. Τα ονόματά μας παίζουν σε όλα τα ΜΜΕ.
Dabiq: Ηταν δύσκολο για σένα να πας στο Βέλγιο;
Αμπααούντ: Αντιμετωπίσαμε διάφορες δυσκολίες στο ταξίδι. Περάσαμε μήνες προσπαθώντας να βρούμε δρόμο μέσα από την Ευρώπη και με τη βοήθεια του Αλλάχ καταφέραμε στο τέλος να φτάσουμε Βέλγιο. Εκεί καταφέραμε να βρούμε όπλα και ένα ασφαλές καταφύγιο για να ξεκινήσουμε τις επιθέσεις μας κατά των Σταυροφόρων. Η μόνη δύναμη είναι ο Αλλάχ.
Dabiq: Πώς τα ΜΜΕ βρήκαν τη φωτογραφία σου;
Αμπααούντ: Ενας σύντροφος με είχε τραβήξει βίντεο πριν από μία μάχη αλλά η κάμερά του χάθηκε και μετά πουλήθηκε σε δημοσιογράφο της Δύσης. Ξαφνικά είδα τη φωτογραφία μου παντού, αλλά ο Αλλάχ τους τύφλωσε και δεν με βρήκαν. Με σταμάτησε μάλιστας αστυνομικός για να με συγκρίνει με τη φωτογραφία αλλά με άφησε να φύγω καθώς δεν βρήκε ομοιότητα! Αυτό ήταν δώρο του Αλλάχ.
Dabiq: Τι έγινε την ημέρα της μάχης με τις βελγικές αρχές;
Αμπααούντ: Οι δύο σύντροφοί μου ήταν στο σπίτι μας και είχαν έτοιμα τα εκρηκτικά και τα όπλα μας. Ξαφνικά τους περικύκλωσαν 150 Βέλγοι και Γάλλοι αστυνομικοί. Ακολούθησε μάχη για 10 λεπτά. Οι δύο σύντροφοι μου σκοτώθηκαν.
Dabiq: Αφού εσύ δεν ήσουν μαζί πώς έγινες ύποπτος;
Αμπααούντ: Οι υπηρεσίες Πληροφοριών με ήξεραν από πριν γιατί με είχαν συλλάβει και με είχαν φυλακίσει. Μετά την εισβολή στο κρησφύγετο κατάλαβαν ότι έμενα και εγώ εκεί και άρχισαν διάφορες επιχειρήσεις. Συνέλαβαν Μουσουλμάνους σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Βέλγιο για να βρουν συνεργούς μου. Μακάρι ο Αλλάχ να απελευθερώσει τους μουσουλμάνους από τις φυλακές των Σταυροφόρων.
http://www.protothema.gr/files/1/2015/11/16/antaoump1.JPG





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις