Μείωση έως και €100 στη μισθοδοσία των ενστόλων, στο τέλος του μήνα



"ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"

Πρόσβαση στην κίνηση των μισθοδοτικών τους λογαριασμών, έχουν οι ένστολοι μεσω του ηλεκτρονικoύ συστήματος πριν την καταβολή της επομενης μισθοδοσίας. Οπως διαπιστωσαν όμως στην επερχομενη μισθοδοσία Δεκεμβρίου, υπάρχουν μειωσεις από €100 και πάνω..
Η αντίδραση των ενστόλων ήταν άμεση και τα σχόλια τους, έντονα, για την απόφαση στην ερχόμενη μισθοδοσία να πιστωθούν μόνο 4 αντί για 5 πενθήμερα του Οκτωβρίου, και να μην πιστωθεί το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής
ετοιμότητας (νυχτερινά) για τον μήνα Οκτωβριο.

Οπως διευκρινίζεται απο την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, τα χρήματα θα καταβληθούν στη μισθοδοσία του επερχόμενου Ιανουαρίου (2016). Συνδικαλιστικές ενώσεις των ενστόλων, κανουν λόγο για «Μαύρα Χριστούγεννα» καθώς αρκετοί όπως επισημαίνεται δεν θα είναι σε θέση «να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους (τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, κλπ) λόγω της αφερεγγυότητας του ίδιου του κράτους», ενώ όπως σημειώνουν μεταξύ τους το ένστολο προσωπικό, «Δεν είναι δυνατόν να εργαζόμαστε και να μην πληρωνόμαστε τα δεδουλευμένα»..

Όπως διευκρινίζεται, το πρόβλημα οφείλεται στην αδυναμία του κράτους, να αποδεσμεύσει χρήματα από τον προϋπολογισμό του επομενου χρόνουο (2016) ωστόσο η καταβολή της μισθοδοσίας των ενστόλων, να γινει κανονικά, όπως όλα τα προηγμουνα χρόνια, έπειτα από συννενόηση με το Υπουργείο Οικονομικών.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις