Ρωσική Υπηρεσία Ασφαλείας: Τρομοκρατική επίθεση το αεροπορικό δυστύχημα στο Σινά

https://cdn.rt.com/files/2015.11/original/564ae2fcc36188384c8b4577.jpg

Το ρωσικό αεροπορικό δυστύχημα στο Σινά, στην Αίγυπτο, προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση, καθώς έχουν βρεθεί ίχνη εκρηκτικών στα συντρίμμια του αεροπλάνου, είπε ο διευθυντής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Aleksandr Bortnikov στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
"Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια πράξη τρομοκρατίας", δήλωσε ο Bortnikov στον Πούτιν. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της FSB, οι ειδικοί ανέλυσαν όλα τα αντυικείμενα των επιβατών, καθώς και τα τμήματα του αεροπλάνου. "Μετά την εξέταση σε όλα αυτά τα
αντικείμενα, έχουμε βρει τα ίχνη μιας ξένης εκρηκτικής ύλης» δήλωσε ο Bortnikov. "Κατά τη διάρκεια της πτήσης, μια κατασκευασμένη συσκευή με τη δύναμη του 1,5 κιλά ΤΝΤ εξερράγη" πρόσθεσε.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία έχει έρθει αντιμέτωπη με "βάρβαρα τρομοκρατικά εγκλήματα, τις περισσότερες φορές χωρίς προφανή αίτια, ξένα ή εγχώρια, όπως ήταν με την έκρηξη στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Βόλγκογκραντ, στο τέλος του 2013," Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν έχουμε ξεχάσει οτιδήποτε ή οποιονδήποτε. Η δολοφονία των υπηκόων μας στο Σινά είναι από τα πιο αιματηρά εγκλήματα με βάση τον αριθμό των θυμάτων. "
Αλλά δεν θα «σκουπίσουμε τα δάκρυα από την ψυχή και την καρδιά μας", είπε. "Αυτή η τραγωδία θα μείνει μαζί μας για πάντα. Αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να βρούμε και να τιμωρήσουμε τους ενόχους".
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υποσχεθεί να βρούμε και να τιμωρήσουμε τους ενόχους που κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίεθση του αεροπλάνου Σινά. "Το στρατιωτικό μας έργο στη Συρία πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί, θα πρέπει να ενισχυθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι τρομοκράτες θα καταλάβουν ότι τιμωρία είναι αναπόφευκτη», είπε.
Επίσης, ανακοινώθηκε ανταμοιβή των $ 50 εκατομμύρια για πληροφορίες σχετικά με εκείνους που βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση του A321.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις