Σλοβενία: Απεργία ξεκίνησαν οι αστυνομικοί με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις

Σλοβενία: Απεργία ξεκίνησαν οι αστυνομικοί με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι αστυνομικοί υπάλληλοι στη Σλοβενία ζητώντας υλοποίηση των δεσμεύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων για αύξηση κατά 30% των μισθών τους.
Αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο στη Λιουμπλιάνα και συνάδελφοί τους με 20 αστυνομικά οχήματα συμβολικά έφεραν έναν κουμπαρά - γουρουνάκι.
Ο Ράντιβοϊ Ουρόσεβιτς από τη Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών
Υπαλλήλων (PSS) ανέφερε σε ανακοίνωση προς τον Τύπο ότι οι αστυνομικοί ξεκινούν μερική αποχή από τα καθήκοντά τους, επειδή δεν θέλουν η απεργιακή κινητοποίηση να επηρεάσει τους πολίτες.

Ο Ζόραν Πέτροβιτς, από το Συνδικάτο Σλοβένων Αστυνομικών Υπαλλήλων (SPS) δήλωσε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.

Οι αστυνομικοί θα απαντούν σε όλες τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ ζητούν κατανόηση από τους πολίτες, καθώς θα υπάρχουν καθυστερήσεις όσον αφορά αιτήματα που δεν είναι έκτακτης ανάγκης, πρόσθεσε.

Η αστυνομία στη Σλοβενία βάσει νομοθεσίας στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων είναι υποχρεωμένη να εκτελεί όλες τις επείγουσες αποστολές και τις αποστολές ασφάλειας.

Δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό αν η απεργιακή κινητοποίηση θα επηρεάσει τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αν και εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσαν ότι δεν αναμένουν να επηρεαστεί ο συγκεκριμένος τομέας.

Αντιπροσωπεία των συνδικάτων των αστυνομικών υπαλλήλων θα συνταντηθεί το απόγευμα με εκπροσώπους της σλοβενικής κυβέρνησης. Θέλουμε από την κυβέρνηση σαφή απάντηση στα αιτήματά μας, είπε ο κ. Πέτροβιτς.

Τα συνδικάτα των αστυνομικών υπαλλήλων ζητούν υλοποίηση των υποσχέσεων που δόθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως τονίζουν, θα οδηγήσουν σε μισθολογικές αυξήσεις έως και 35%. Ζητούν επίσης ειδικά επιδόματα για ειδικά αστυνομικά καθήκοντα και νέες προσλήψεις.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις