ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΦΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

pou-einai-i-isis




Στοιχεία βόμβα για Έλληνα τζιχαντιστή που εγκατέλειψε την γκλαμουράτη ζωή της Γλυφάδας, όπου και διέμενε επί σειρά ετών και μάχεται στα χαρακώματα της Συρίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  πρόκειται για Έλληνα υπήκοο συριακής καταγωγής, ο οποίος ζούσε μέχρι το χειμώνα του 2013 στη Γλυφάδα.
Τον Ιανουάριο του 2014, εγκατέλειψε το
σπίτι του και ταξίδεψε στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Χομς, με πρόσχημα ότι επρόκειτο να παντρευτεί μία γυναίκα από την συριακή πόλη που ελέγχεται από την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ αλλά έχει ισχυρούς πυρήνες τζιχαντιστών που μάχονται με το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα.
Η ριζοσπαστικοποίησή του έγινε σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται το TRIBUNE από την μητέρα του, συριακής καταγωγής, η οποία είχε ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ και ενώ ήδη βρισκόταν στη Συρία φέρεται να προσκάλεσε τον γιο της να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.
Μάλιστα, οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν στενά τη δράση της στο διαδίκτυο και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου η ίδια προπαγανδίζει ανοιχτά τις τζιχαντιστικές θέσεις των φανατικών ισλαμιστών.
Ο 30χρονος σημειώνεται ότι έχει σπουδάσει στο παρελθόν σε ελληνικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο και εργαζόταν σε επιχείρηση συγγενή του στην Αθήνα με παράρτημα και στη βόρεια Ελλάδα, όπου και ταξίδευε συχνά.
Για τη δράση του στις τάξεις των τζιχαντιστών ενημέρωσαν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σύνδεσμοι της CIA, οι οποίοι μάλιστα ασκούν ισχυρές πιέσεις στις ελληνικές υπηρεσίες Ασφαλείας για τις λεπτομέρειες της δράσης του και των κινήσεών του.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο 30χρονος τζιχαντιστής αποτελεί μέλος μίας από τις πιο σκληροπυρηνικές ομάδες τζιχαντιστών της περιοχής, που έχει διαπράξει ουκ ολίγες θηριωδίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στην λεωφόρο Κατεχάκη, ο 30χρονος τζιχαντιστής τραυματίστηκε σε μάχες με τις καθεστωτικές δυνάμεις του Άσαντ περί τις αρχές του καλοκαιριού του 2014, έξι σχεδόν μήνες μετά την άφιξή του στη Συρία και την ένταξή του στις τάξεις των τζιχαντιστών.
Τις πληροφορίες αυτές απορρίπτουν συγγενείς του ωστόσο, αποδίδοντας σε ατύχημα από αδέσποτη σφαίρα τον τραυματισμό του.
Η περίπτωση του Έλληνα τζιχαντιστή θεωρείται κορυφαία για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμένη περίπτωση Έλληνα πολίτη που ταξίδεψε στη Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Για αυτό το λόγο και η δράση του τόσο καιρό φυλάσσεται από την ΕΥΠ ως κόρη οφθαλμού.
Τους τελευταίους μήνες τα ίχνη του Έλληνα τζιχαντιστή έχουν εξαφανιστεί από τη Χομς. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία καταγεγραμμένη αναφορά για θάνατό του έχει σημάνει συναγερμό στις ελληνικές Αρχές για τυχόν επιστροφή του στην Ελλάδα μαζί με πρόσφυγες σε λέμβους από τα τουρκικά παράλια.
Το όνομα του Έλληνα τζιχαντιστή βρίσκεται επίσης και στη λίστα του άκρως απόρρητου προγράμματος «Traveller» της Europol, η οποία σε συνεργασία με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται μυστικά δεδομένα για τις μετακινήσεις τζιχαντιστών από ευρωπαϊκές πόλεις στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και τις αντίστροφες διαδρομές, ώστε να είναι ενήμεροι για τυχόν επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Η μέχρι πρότινος συζήτηση ταμπού για τη δράση τζιχαντιστών στην ελληνική επικράτεια με πολιορκητικό τους πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από το λεπίδι του Ισλαμικού Κράτους έχει ανοίξει με βίαιο τρόπο για τα καλά, αφήνοντας κατά μέρος τις δηλώσεις αιθεροβάμωνων πως «δεν υπάρχουν τζιχαντιστές στην Ελλάδα».




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις