Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Σακελλαρίδης

http://www.newsbeast.gr/files/1//2015/05/19/cj1ervn2.medium.jpg


Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως του ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Σακκελαρίδης που ανήκει στην ομάδα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν μέσω διαρροών στον τύπο ότι διαφωνούσε με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει πλειστηριασμούς ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σακελλαρίδης δεν θα πήγαινε το βράδυ στην Ολομέλεια.
Ο κ. Σακελλαρίδης επισκέφθηκε το γραφείο του
πρωθυπουργού της Βουλής και έδωσε την επιστολή παραίτησής του, που ανακοινώθηκε στην ολομέλεια.
Τη θέση του παίρνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Με την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη η κυβερνητική πλειοψηφία κυμαίνεται πλέον στους 154 βουλευτές, καθώς ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ έχει ανακοινώσει ότι δε πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο.
Τα τελευταία 24ωρα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βράζει για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και χθες απουσίαζαν δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την έκτακτη συνεδρίαση που συγκλήθηκε ακριβώς γι' αυτό το θέμα.
Η εξέλιξη με την υπόθεση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη δείχνει ότι το Μαξίμου αποφάσισε να κινηθεί επιθετικά και στείλει τα δικά του μηνύματα.
Για αυτό κινήθηκε αμέσως μόλις υπήρξαν δημοσιεύματα στον τύπο, αφού ο βουλευτής δεν έχει καταψηφίσει κάποιο νομοσχέδιο, ούτε έχει κάνει κάποια επίσημη δημόσια δήλωση ότι δεν στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές του κόμματός του.
«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται» ανέφεραν κυβερνητικές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις