Εστιατόρια που κρέμονται από τον ουρανό ή βυθίζονται στο απόλυτο σκοτάδι -Τα τρομακτικότερα μέρη για πολύ γερά στομάχια (εικόνες)


Μπορεί οι γευσιγνώστες να στέκουν ατρόμητοι μπροστά σε οποιοδήποτε γευστικό συνδυασμό, ωστόσο στις περιπτώσεις που ακολουθούν αυτό που προκαλεί φόβο και καμιά φορά φρίκη δεν είναι το φαγητό, αλλά το περιβάλλον.
Πόσοι για παράδειγμα θα έτρωγαν με όρεξη στο απόλυτο σκοτάδι ή ακόμα χειρότερα κρεμασμένοι στον αέρα. Το dinfo συνέλεξε τα πιο τρομακτικά
εστιατόρια του κόσμου για όσους νιώθουν πως έχουν γερό στομάχι.
1. Βολτέρα , Ιταλία: Fortezza Medicea



Πρόκειται για ένα εστιατόριο 120 καθισμάτων που βρίσκεται μέσα σε ένα 500 ετών παλιό φρούριο κοντά στην Πίζα , και που συμβαίνει επίσης να είναι και μια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Το φαγητό ετοιμάζεται και σερβίρεται από καταδικασμένους δολοφόνους και ληστές, πολλοί από τους οποίους έλκουν την καταγωγή τους από την Απουλία, τη Νάπολη και τη Σικελία. Τα γεύματα συνοδεύονται με μουσική από έναν κατάδικο που παίζει κλασσικό πιάνο, καθώς και από 20 φύλακες που περιπολούν επιβλέποντας τους φυλακισμένους.
2. Νέα Υόρκη: Dans Le Noir




Τον Αύγουστο του 2012, αυτό το παρισινό εστιατόριο εισήγαγε στους Αμερικανούς την ιδέα για ένα τρομακτικό δείπνο στο σκοτάδι. Στον κατασκότεινο χώρο του, που φωτίζεται μόνο από τα κινητά τηλέφωνα των πελατών, το φαγητό ακόμη και μετά το σερβίρισμα παραμένει ένα μυστήριο. Για αυτό φροντίζει η κουζίνα που κόβει όλα τα πιάτα σε μικρές μερίδες, έτοιμες για δάγκωμα. Το πιο ανησυχητικό απ όλα: οι επισκέπτες κάθονται αγκώνα με αγκώνα με 72 άγνωστα άτομα σε κοινά τραπέζια. Όλα αυτά φυσικά σε ένα πολύ μεγάλο σκοτεινό χώρο! Θα το τολμούσατε;
3. Σε όλο τον κόσμο: dinner in the sky




Λένε ότι το μεγάλο υψόμετρο ανοίγει την όρεξη – γι αυτό και στο βουνό πεινάς περισσότερο. Από την άλλη βέβαια, αν τρως στο τραπέζι της φωτογραφίας τότε μάλλον σού κόβεται η πείνα μαχαίρι, γιατί δεν πάει κάτω τίποτα. Κρίμα βέβαια, γιατί το εκλεκτό μενού που μαγειρεύει ο σεφ θα πάει χαμένο.
Η βελγική εταιρία dinner in the sky ειδικεύεται σε αυτή την πρωτοποριακή ιδέα. Ένα εστιατόριο στον αέρα! Ένας γερανός από αυτούς που βλέπεις σε ταινίες να σκαρφαλώνει ο James Bond και παγώνεις, χρησιμοποιείται για να κρεμάσει ένα καλοστρωμένο τραπέζι 22 ατόμων 55 μέτρα πάνω από το έδαφος. Μαζί με τους καλεσμένους που θα συνδυάσουν τη θέα με τις γαστριμαργικές απολαύσεις βρίσκονται 2 σερβιτόροι κι ένας βοηθός σεφ. Η εξυπηρέτηση θεωρείται εξαιρετική. Όσοι δε λιποθυμήσουν θα έχουν να τη θυμούνται. Το τραπέζι έχει τη δυνατότητα να αιωρείται και να περιστρέφεται σε γωνία 180 μοιρών. Αν το φυσάει και ο αέρας, μπορεί ίσως να στρίβει όπου το παίρνει ο άνεμος.
Η ιδέα με το γερανό ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως πολύ σύντομα η εταιρία επεκτάθηκε σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Από Μονακό μέχρι Βερολίνο κι από Λονδίνο μέχρι Ρώμη, το dinner in the sky προσφέρει τώρα πακέτα για δείπνο, πρωινό, γαμήλια τραπέζια, επαγγελματικά και εταιρικά πακέτα κ.λ.π. Οι τιμές κυμαίνονται από 60 ευρώ το άτομο για πρωινό διάρκειας 45 λεπτών μέχρι 11.440 δολάρια για δείπνο υψηλής γαστρονομίας 22 ατόμων διάρκειας οκτώ ωρών.
4. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη: Ιπτάμενα Κοτόπουλα



Αν και αρκετά μακάβριο, αποπνέει κέφι και.. δεξιοτεχνία. Οι σερβιτόροι στο Ka-tron Flying Chicken εκτοξεύουν ολόκληρα τηγανητά κοτόπουλα τα οποία αναλαμβάνει να πιάσει ένας ποδηλάτης που βρίσκεται σε μια ειδικά διαμορφωμένη ράμπα στο κέντρο της αίθουσας. Το πουλερικό στην συνέχεια μεταφέρεται από τον ποδηλάτη πάνω στα τραπέζια στα οποία ήδη υπάρχουν κέτσαπ, σάλτσες και ένα μικρό μπουκέτο λουλούδια. Αν δεν σας πετύχει το ιπτάμενο κοτόπουλο θα.. φάτε καλά!
5. Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα: Poogan’s Porch



Οι σερβιτόροι του Poogan’s Porch σερβίρουν κομψά νόστιμα πιάτα όπως καβουρόσουπα, ψητή σφυρίδα και ραβιόλια με χοιρινό. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν οι πεινασμένοι επισκέπτες του εστιατορίου αντιληφθούν το φάντασμα!
Όλα τα γεύματα παρακολουθούνται στενά από το φάντασμα της παλιάς ιδιοκτήτριας του κτιρίου Zoe St. Armand, η οποία αυτοκτόνησε στην κεντρική σκάλα πριν από 100 χρόνια.
Η μαυροντυμένη φιγούρα της εμφανίζεται τόσο συχνά που η τοπική αστυνομία έχει σταματήσει πλέον να παίρνει καταθέσεις από τους τρομοκρατημένους επισκέπτες. Ένας σκύλος φάντασμα, ο Poogan ο οποίος πέθανε το 1979, έχει κάνει επίσης αισθητή την παρουσία του τελευταία κάτω από τους τεράστιους πίνακες.
6. Lloret de Mar, Ισπανία: Disaster Café



Αν γίνει σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ την ώρα που τρώτε, το πιο λογικό είναι να παρατήσετε το φαγητό και να τρέξετε για να σωθείτε. Αν όμως είστε από αυτούς που απλά θα συνεχίσουν να τρώνε αδιαφορώντας για τα αντικείμενα που θα πέφτουν δίπλα τους, μάλλον το εστιατόριο Disaster Café φαίνεται η ιδανική επιλογή για την βραδινή σας έξοδο..
Εκεί οι σεισμοί συμβαίνουν τόσο συχνά που θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να κρατήσετε την ισορροπία σας και το.. ποτό σας ολόκληρο! Αυτό όμως δεν αποτρέπει καθόλου τους πελάτες του.
Σύμφωνα με τις online κριτικές των πελατών του, είναι τόσο δημοφιλές που πρέπει να κάνετε κράτηση πολύ καιρό πριν, προκειμένου να απολαύσετε ένα δείπνο. Μάλλον η όρεξη των ανθρώπων για την καταστροφή είναι μεγαλύτερη από ό, τι νομίζατε.

πηγη
4news

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις