Δικηγόρος Καταγγέλει για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη Μυρτώ - ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια....


   
Μια σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τα χρήματα που μαζεύτηκαν για την 16χρονη Μυρτώ, της οποίας το δράμα συγκλόνισε Ελλάδα και ομογένεια, κάνει δικηγόρος στην ομογενειακή εφημερίδα «η Πρωινή»...

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Αγανάκτηση και απογοήτευση στην Ομογένεια, που πρόσφερε γιά την -κακοποιημένη στην Πάρο, καλοκαίρι 2012- Μυρτώ και νοσηλεύεται, αποθεραπεύεται στην Βοστώνη... Τα χρήματα (περισσότερα από 110.000 δολ.) τα κρατά η Ομοσπονδία και ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δώσει λογαριασμό-απολογισμό, με
ασοβάρευτες δικαιολογίες... Επιστολή-καταπέλτης δικηγόρου προς την ομογενειακή Οργάνωση.

Μετά το σκάνδαλο με τα χρήματα γιά τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα (2007), η ελληνική Ομοσπονδία Βοστώνης »ξαναχτυπά»

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Βοστώνη με αφορμή τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την Ομογένεια γιά την κακοποιημένη το καλοκαίρι 2012 στην Πάρο, Μυρτώ (Παπαδομιχελάκη). Τα χρήματα, περισσότερα από 110.000 δολάρια, βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό της τοπικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων. Υποτίθεται ότι συγκεντρώθηκαν, από προσφορές της Ομογένειας κι εκδηλώσεις, γιά τα ιατρικά και λοιπά έξοδα της άσχημα κακοποιημένης νεαρής, που νοσηλεύεται σε ιατρικό Κέντρο της πόλης, από το καλοκαίρι 2013.


Στο πλευρό της Μυρτώ, νύχτα-ημέρα, η μητέρα της, κ. Μαρία Κοτρόστου. Η Ομογένεια ευαισθητοποιήθηκε με το δράμα της Μυρτώς και ανταποκρίθηκε οικονομικά. Τώρα όμως πληροφορείται ότι, η Ομοσπονδία, με διάφορες προφάσεις, θέλει να διαχειριστεί τα χρήματα, όπως αυτή κρίνει. Και η Ομογένεια αρχίζει να αγανακτεί, επειδή έδωσε τα χρήματα γιά την Μυρτώ και δεν έβαλε »τοποτηρητή» γιά να αποφασίζει, καμία Ομοσπονδία Βοστώνης.

Η Ομοσπονδία λέει ότι μαζεύτηκαν τα χρήματα (επίσημα 110.000 δολ.) γιά να πληρωθούν, η εγχείρηση 5 Δεκεμβρίου 2013 στο Childrens Hospital και να αγοραστεί ένα ειδικό μηχάνημα (Tobii Speech Recognition Device, στοιχίζει 25.000 δολ.) γιά να μπορεί η Μυρτώ να επικοινωνεί με ανθρώπους. Αλλά, μία Ελληνοαμερικανίδα φιλάνθρωπος η κ. Μπέσσυ Πάππας πλήρωσε τα της εγχείρησης, ενώ η κατασκευάστρια εταιρία (Medtronic), χάρισε ένα ειδικό μηχάνημα-»αντλία».

Aρνείται να δώσει απολογισμό

Η Ομοσπονδία, παρά τα αιτήματα της μητέρας, που είναι και νομικά υπεύθυνη γιά την ανήλικη Μυρτώ, αρνείται να δώσει απολογισμό-λογαριασμό. Δηλαδή, πόσα χρήματα ακριβώς μάζεψε και από ποιούς, όπως έχει υποχρέωση από τον Νόμο να πράξει, ως μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ.

"Ετσι η μητέρα αναγκάστηκε να ξοδευτεί, παρά το δράμα που περνά και να προσλάβει δικηγόρο, γιά να αντιμετωπίσει τα πονηρά »κόλπα» του Συμβούλιου της Ομοσπονδίας, που έχει πρόεδρο τον κ. Γιάννη Ράμμο και Α" αντιπρόεδρο τον κ. Βασίλη Καυκά.

(Μέλη του Συμβούλιου είναι επίσης: Μαίρη Διλιχάτσιου Γεν. Γραμματέας, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος ταμίας, Κυριακούλα Πατσαούρα βοηθός Γραμματέα, Μιλτιάδης Αθανασόπουλος Β" Αντιπρόεδρος).

Η επιστολή του δικηγόρου της μητέρας προς την Ομοσπονδία (που η »Π» εξασφάλισε -όχι από την μητέρα και το τονίζουμε- και τα κύρια σημεία της οποία δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά), είναι καταπέλτης.

Η Ομοσπονδία είχε πει ότι θα ασχοληθεί με τα χρήματα γιά την Μυρτώ στην επόμενη Συνέλευση τον... Μάϊο 2014.

Μετά την προδημοσίευσή μας γιά το ζήτημα, άλλαξε αμέσως γνώμη και λέει ότι η συνεδρίαση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Ομογενείς που επικοινώνησαν μαζί μας, αμέσως μετά την προδημοσίευση, μας τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να καταγγείλουν την Ομοσπονδία στις Ομοσπονδιακές και Πολιτειακές Αρχές γιά ΑΠΑΤΗ.

Τους συστήσαμε να περιμένουν, ίσαμε την συνεδρίαση σε λίγες ημέρες, με την ευχή να λογικευθούν οι αξιωματούχοι της Οργάνωσης και να μεταφέρουν ΑΜΕΣΑ τα χρήματα σε ειδικό λογαριασμό εκτός Ομοσπονδίας, που θα διαχειρίζεται η μητέρα της ανήλικης, γιά τα μελλοντικά νοσηλευτικά έξοδα, αφού το παιδί, δυστυχώς, θα νοσηλεύεται γιά μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιατρικά Κέντρα Αμερικής ή Ελλάδας ή άλλης χώρας.

Η Ομογένεια έδωσε τα χρήματα γιά την Μυρτώ και απαιτεί να δοθούν σε αυτήν. Διευκρινίζουμε ότι τα της νοσηλείας στο ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, εξαιτίας της ευαισθητοποίησης του Ελληνισμού, στην Ελλάδα και ανά την υφήλιο, γιά το δράμα που περνά η Μυρτώ.


Υποψίες γεννά και το γεγονός πως ενώ η τράπεζα Πειραιώς προθυμοποιήθηκε να κάνει δωρεά το ειδικό μηχάνημα Tobb, η Ομοσπονδία ζήτησε από την μητέρα την κ. Κοτρότσου, να μην δεχτεί την προσφορά, όπως κι έγινε.

"Εχει άσχημο »παρελθόν» η Ομοσπονδία

Πριν ασχοληθούμε με το τι προηγήθηκε στην υπόθεση »βοήθεια γιά την Μυρτώ», όπου και όλη η ουσία, να διευκρινίσουμε ότι η Ομοσπονδία Βοστώνης, έχει άσχημο παρελθόν: Ακόμα »αγνοούνται» οι 45.000 δολάρια που μάζεψε 2007, προσφορές της Ομογένειας, γιά τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα. Ουδέποτε δόθηκε απολογισμός, ουδέποτε ενημερώθηκε η Ομογένεια και η Συνέλευση της Οργάνωσης ΠΟΥ και ΠΩΣ διατέθηκαν τα χρήματα, ΑΝ διατέθηκαν.

Δόθηκαν προφορικές »διαβεβαιώσεις» και το μόνο βέβαιο είναι ότι τότε, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ταξίδεψαν στην Ελλάδα με χρήματα από τις προσφορές γιά τους πυρόπληκτους, γιά να... εξετάσουν που θα... δοθούν. Κι ενώ ακόμα η Ομογένεια αναμένει απολογισμό γιά το πως διατέθηκαν,αν διατέθηκαν, τα χρήματά της, η Ομοσπονδία έχασε την σοβαρότητα, αξιοπιστία και φερεγγυότητα, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, από το καλοκαίρι του χρόνου 2008.

Η Οργάνωση, δεν έχει λειτουργικά έξοδα, επειδή φιλοξενείται στο »Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο», ενώ ίσαμε τα τέλη 2011 την χρηματοδοτούσε η Ελλάδα, μέσω του γενικού Προξενείου, με ποσά 10, 15, 20.000 δολάρια κάθε χρόνο. Η βασική δραστηριότητά της είναι η διοργάνωση της παρέλασης γιά την 25η Μαρτίου κάθε... Απρίλιο (καμία φορά και...Μάϊο).

Πηγή
 arouraios.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις