ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι πωλήσεις μαριχουάνας στο Κολοράντο χωρίς συνταγή γιατρού(BINTEO)



Σε όλον τον κόσμο οι κάμερες των καναλιών περίμεναν τα μεσάνυχτα της Τρίτης για να καταγράψουν τους εορτασμούς της έλευσης του 2014.

Ωστόσο στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών τα τοπικά media περίμεναν σε ένα κατάστημα για να καταγράψουν τις πρώτες νόμιμες πωλήσεις μαριχουάνας στην χώρα χωρίς ιατρική συνταγή.

Ο πρώτος πελάτης ήταν ένας
βετεράνος του Πολέμου το Ιράκ, που έπασχε από μετατραυματικό στρες, ωστόσο η τοπική νομοθεσία δεν προέβλεπε για την περίπτωσή του την χορήγηση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.


"Θα με βοηθήσει να ξεπεράσω το μετατραυματικό στρες. Καλώ και άλλες πολιτείες να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο άλλους βετεράνους", είπε ο Σον Αζαρίτι.

Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε το Νοέμβριο στην πολιτεία του Κολοράντο, όσοι είναι άνω των 21 ετών θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται 28 γραμμάρια κάνναβης για «ψυχαγωγικούς» και όχι μόνο ιατρικούς λόγους.


"Στο Κολοράντο περιμένουμε σχεδόν 400 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις την επόμενη χρονιά. Σε ολόκληρη τη χώρα η οικονομική δραστηριότητα για τις βιομηχανίες μαριχουάνας θα φτάσει τα 2,34 δισ. δολάρια", ανέφερε η Μπέτυ Άλντγουορθ της Εθνικής Ένωσης Βιομηχανιών Κάνναβης.

Πολλά από τα καταστήματα του Κολοράντο που διαθέτουν μαριχουάνα πωλούσαν ήδη το ναρκωτικό για ιατρικούς σκοπούς, καθώς η χρήση του ήταν νόμιμη, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αλλά μόνο με συνταγή γιατρού. Σε άλλες 20 πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται σήμερα η πώληση κάνναβης σε ασθενείς.


πηγη
eglimatikotita

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις