Τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

 
 
 Την οικία του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα Βόλφγκανγκ Ντολντ γάζωσαν άγνωστοι λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα. Οι άγνωστοι πυροβόλησαν σε...
εξωτερική περίβολο οικίας του Βόλφγκανγκ Ντολντ, που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52, στο Χαλάνδρι, ενώ ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Από τους πυροβολισμούς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ την πλέον την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκαν περίπου 50 κάλυκες γύρω από το σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί, ενώ «φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η μαρτυρία του αστυνομικού που ήταν μπροστά στην επίθεση, όπως επίσης και οι κάμερες ασφαλείας.

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για τέσσερις δράστες, ενώ ως τώρα υπάρχουν τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Αμέσως μετά το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικό Δένδια κι επικοινώνησε με τον ξένο διπλωμάτη με τον οποίο είχε νωρίτερα επικοινωνήσει και ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 1999 η «Οργάνωση 17Ν» είχε χτυπήσει με ρουκέτα το σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση ακολουθεί το χτύπημα με υδροχλωρικό οξύ σε συσκευασίας της Coca Cola και Nestea. Αν και οι αρχές δεν συσχετίζουν σε πρώτη φάση τις δυο ενέργειες εν τούτοις το ξέσπασμα τρομοκρατικών χτυπημάτων σε αυτή τη φάση δεν θεωρείται τυχαίο.

sofokleousin

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις