Συνελήφθη Σαουδάραβας ηγέτης τρομοκρατικής οργάνωσης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ένας Σαουδάραβας που φέρεται ως επικεφαλής μιας ομάδας που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και η οποία δρα σε ολόκληρη της Μέση Ανατολή συνελήφθη από...
τις στρατιωτικές αρχές του Λιβάνου, όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ.

 Οι πηγές αυτές χαρακτήρισαν "αξιόπιστες" τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης του Λιβάνου σύμφωνα με τις οποίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας συνέλαβαν πρόσφατα τον Ματζίντ μπιν Μουχάμαντ αλ Ματζίντ, τον ηγέτη των Ταξιαρχιών Αμπντάλα Αζάμ. Δεν διευκρινίστηκε το πότε και πού συνελήφθη ο Σαουδάραβας.

 Νωρίτερα, λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Ματζίντ συνελήφθη πριν από δύο ημέρες. Ένα ρεπορτάζ υποστήριζε ότι ζούσε επί χρόνια σε έναν παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό και πριν από ένα μήνα έφυγε για τη Συρία για να ορκιστεί πίστη στον ηγέτη του Μετώπου αλ Νόσρα, μιας από τις πιο ακραίες και βίαιες ισλαμιστικές οργανώσεις που μάχονται για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

 Σύμφωνα με το Long War Journal, ένα αξιόπιστο ιστολόγιο κατά της τρομοκρατίας, το όνομα του Ματζίντ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 85 "πιο καταζητούμενων" προσώπων που είχε συντάξει το 2009 η σαουδαραβική κυβέρνηση.

Όλοι οι ύποπτοι φέρονται να διατηρούν δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Οι Ταξιαρχίες Αμπντάλα Αζάμ -από το όνομα ενός εκ των ιδρυτών της Αλ Κάιντα, συνεργάτη του Οσάμα μπιν Λάντεν- ιδρύθηκαν μετά το 2005, ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Αποστολή της οργάνωσης αυτής, σύμφωνα πάντα με το ιστολόγιο, ήταν να εξαπολύει επιθέσεις στο Λίβανο και σε άλλες περιοχές στη Μέση Ανατολή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις